Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows-os laptop vagy Mac?

Windows-os laptop vagy Mac?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Régi windows-os laptopomat cserélném, valami könnyű és könnyen hordozható gépre. Nézegettem az árukeresőt, Macbook Air M1 nagyon jónak tűnik (youtube-on tesztekben a sokkal erősebb gépeket is veri gyorsaságban), szerintetek megéri az árát? Hasonló árban winsdowsosból i7 16gb ramos verziók vannak, ezeknél is jobb lehet a Macbook?

2021. ápr. 7. 11:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
Ha nekem kéne választani, akkor Linuxos notebookot vennék.
2021. ápr. 7. 11:22
 2/12 anonim ***** válasza:
91%

Csak annyit mondok óvatosságból, hogy ne csak a gépet nézd önmagában fontos még, hogy együttműködjön kedvenc perifériáiddal és szoftverek is menjenek rajta, vagy legalább legyen olyan, ami azt kiváltja megfelelő könnyedséggel.

Perifériához esetleg a telefonokkal való együttműködés is hozzátartozhat, ha ez szempont..

2021. ápr. 7. 11:51
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha játszani szeretnél rajta, akkor Windows.

Ha nem, akkor inkább Linux rendszert ajánlanék.

M1 Chip -es MacBook -nál ne felejtsd el hogy AMR architeches.

Még most is sok program nem érhető el rajta,

hasonló mint a Windows RT rendszere.

2021. ápr. 7. 12:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Linux nem játszik. Megtetszett a Mac rendszere, Windows-szal rengeteget szoptam már. Köszi a válaszokat!
2021. ápr. 7. 13:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

MacOS -vel is fogsz.

Majd kérünk egy élmény beszámolót. :-D

2021. ápr. 7. 13:40
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
#4 akkor minek teszed fel a kérdést, ha úgysem lehet meggyőzni? Mindenki hülye aki nem ért veled egyet (tudom, nem mondtad), de tényleg akkor ennek nem sok értelme volt.
2021. ápr. 7. 14:07
 7/12 A kérdező kommentje:
Szó sincs arról, hogy én jobban tudnék mindent. Pont ellenkezőleg, viszont Linux nem volt a lehetőségek között.
2021. ápr. 7. 17:24
 8/12 anonim ***** válasza:
(MacOS is Unix rendszer, a Linux az Unix mintájára készült, nagyon hasonlóak működésében is, annyi hogy a MacOS zárt mint a Windows, míg a Linux nyíltabb, könnyebben formálható, így lehet OSX -hez akár megtévesztésig hasonló kinézetett létre hozni.)
2021. ápr. 7. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha azt nézzük, hogy az m1 árában már gamer laptopok vannak, akkor nem kérdés, hogy windows éri meg továbbra is ár-értékben. Netezésre elég egy integrált grafikás gép 200-250 ezerért. Ssd, fhd kijelző, 8+gb ram

Proci intel: 1035g#, 10210U, 1135g#; amd: 3700 felett, 4-5000 szériából bármi.

Ha esetleg különleges igényeid vannak, elmennél ebbe a lifestile irányvonalba, akkor itt már van keresnivalója a macbooknak. De itt a win laposok is 3-400 ezerért mennek. Aztán ugyanaz a proci van benne, mint a 200 ezresben 🤔

2021. ápr. 7. 19:44
 10/12 anonim válasza:
Felhasználástól függően kéne választanod
2021. máj. 4. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!