Acer laptopnak mennyi az élettartama?
Sok mindentől függ. Ha keveset használod, akkor akár 5 év felett is lehet, de ha napi szinten játszasz, akkor max 5 év.
Bár nálunk munkahelyen a 8 éves HP szerver laptopok éjjel nappal mennek, bár ezek csak egy feladatot látnak el, tehát nincsenek terhelve.
Sok laptopom volt, sokat is használtam őket, cipeltem is őket, használtam zötykölődő közlekedési eszközökön, stb. A munkahelyi laptopjaimon kívül egyik sem volt strapabírónak reklámozott üzleti laptop és mégis összesen egyetlen egy olcsó Lenovo laptopomnak volt baja, a kijelzőt cserélni kellett rajta kb 4 évesen.
A családban még két laptop volt, aminek volt hibája, jóval a garanciaidőn túl: az egyiknek kiesett egy billentyűje, a másiknál szintén billentyű probléma volt és nem érzékelte, ha lenyomták.
Ami még elő szokott fordulni mindegyiknél előbb-utóbb, az az aksinak a nagyfokú romlása, ezekre nem véletlenül ad mindegyik gyártó sokkal kevesebb garit, mint magára a laptop egészére. Mindenesetre csak egy laptoppal jutott el valaki addig a családban, hogy az aksija tényleg használhatatlanná vált (értsd: semennyit nem képes aksiról üzemelni).
Nem laptop specifikus, de nekem régen a PC-imen a legtöbbször tönkrement alkatrész a HDD volt, ha nem a legolcsóbb laptopok között válogatsz, akkor ez a hiba mindjárt ki is esik, mert SSD lesz benne. Mindenképp HDD-vel már nem vennék semmit, elképesztően sokat dob egy laptop vagy pc használati értékén az SSD.
Továbbá még egyszer volt valamelyik PC-men alaplap hiba.
Na tehát hogy a kérdésre is válaszoljak: szerintem a garancia idő kétszeresét röhögve bírja mindegyik, utána már előfordulhatnak hibák, de nagyon ritka az, hogy kuka lesz miatta a laptop, maximum költeni kell rá kicsit. Az olcsóbb laptopokra 2 évet szoktak adni, kis kutatással biztos találsz olyan Acer típust, amire akár 3 év garanciát is vállalnak.
Acer swift 1-em van (a 13"-es fémházas, ez azt hiszem a második modell a swift 1-ből, már van vagy három)
3 éve használom, azóta is ugyanolyan szinte mint újkorában, az ég világon semmi baja..
Ha nem lesz elég, veszek bele egy jó ssd-t és akkor megint megteszi plusz két évig. Persze ez csak másodlagos, mellette van egy erő asztali gépem.
Nekem ezelőtt is valami 11"-es újanon 40 ezres laptopom volt, másodlagosnak az is megtette, talán 2015-től 2018-ig simán bírta, utána vettem a swift 1-et. Úgy adtam el azt is, hogy szintén semmi baja nem volt, lazán bírta a 3 évet.
Egyedüli gond amit mindkét acer laptopomnál tapasztaltam, az az hogy a hangszóró ha ilyen 10%-on van, akkor néha kis recsegő hangocskákat ad ki, de alig észrevehető. Valamint a touch pad picikét meglazult, nem olyan feszes mint anno, picit recseg is ha erősebben nyomom le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!