Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Acer laptopnak mennyi az...

Acer laptopnak mennyi az élettartama?

Figyelt kérdés

2021. márc. 21. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
42.
2021. márc. 21. 21:32
 2/5 anonim ***** válasza:
26%

Sok mindentől függ. Ha keveset használod, akkor akár 5 év felett is lehet, de ha napi szinten játszasz, akkor max 5 év.

Bár nálunk munkahelyen a 8 éves HP szerver laptopok éjjel nappal mennek, bár ezek csak egy feladatot látnak el, tehát nincsenek terhelve.

2021. márc. 21. 21:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Sok laptopom volt, sokat is használtam őket, cipeltem is őket, használtam zötykölődő közlekedési eszközökön, stb. A munkahelyi laptopjaimon kívül egyik sem volt strapabírónak reklámozott üzleti laptop és mégis összesen egyetlen egy olcsó Lenovo laptopomnak volt baja, a kijelzőt cserélni kellett rajta kb 4 évesen.

A családban még két laptop volt, aminek volt hibája, jóval a garanciaidőn túl: az egyiknek kiesett egy billentyűje, a másiknál szintén billentyű probléma volt és nem érzékelte, ha lenyomták.

Ami még elő szokott fordulni mindegyiknél előbb-utóbb, az az aksinak a nagyfokú romlása, ezekre nem véletlenül ad mindegyik gyártó sokkal kevesebb garit, mint magára a laptop egészére. Mindenesetre csak egy laptoppal jutott el valaki addig a családban, hogy az aksija tényleg használhatatlanná vált (értsd: semennyit nem képes aksiról üzemelni).

Nem laptop specifikus, de nekem régen a PC-imen a legtöbbször tönkrement alkatrész a HDD volt, ha nem a legolcsóbb laptopok között válogatsz, akkor ez a hiba mindjárt ki is esik, mert SSD lesz benne. Mindenképp HDD-vel már nem vennék semmit, elképesztően sokat dob egy laptop vagy pc használati értékén az SSD.

Továbbá még egyszer volt valamelyik PC-men alaplap hiba.

Na tehát hogy a kérdésre is válaszoljak: szerintem a garancia idő kétszeresét röhögve bírja mindegyik, utána már előfordulhatnak hibák, de nagyon ritka az, hogy kuka lesz miatta a laptop, maximum költeni kell rá kicsit. Az olcsóbb laptopokra 2 évet szoktak adni, kis kutatással biztos találsz olyan Acer típust, amire akár 3 év garanciát is vállalnak.

2021. márc. 21. 23:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem régi Acer laptopom 6 éve megvan,most is működik,csak alap dolgokra jó,mert ugye nyílván régi cuccok vannak benne.Régen játékok is mentek rajta.Ma már csak inkább online oktatáshoz használom,bár mondjuk a seemta pont elmegy rajta 30 fps-el,mert az szereti a régi ramot.
2021. márc. 21. 23:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Acer swift 1-em van (a 13"-es fémházas, ez azt hiszem a második modell a swift 1-ből, már van vagy három)

3 éve használom, azóta is ugyanolyan szinte mint újkorában, az ég világon semmi baja..

Ha nem lesz elég, veszek bele egy jó ssd-t és akkor megint megteszi plusz két évig. Persze ez csak másodlagos, mellette van egy erő asztali gépem.

Nekem ezelőtt is valami 11"-es újanon 40 ezres laptopom volt, másodlagosnak az is megtette, talán 2015-től 2018-ig simán bírta, utána vettem a swift 1-et. Úgy adtam el azt is, hogy szintén semmi baja nem volt, lazán bírta a 3 évet.

Egyedüli gond amit mindkét acer laptopomnál tapasztaltam, az az hogy a hangszóró ha ilyen 10%-on van, akkor néha kis recsegő hangocskákat ad ki, de alig észrevehető. Valamint a touch pad picikét meglazult, nem olyan feszes mint anno, picit recseg is ha erősebben nyomom le.

2021. márc. 22. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!