Mennyibe kerül egy használt pentium 4-es PC még ha nem is a legtöbbet tudja?
"még ha nem is a legtöbbet tudja?"
Módosítsuk: "ha majdnem a legkevesebbet tudja?"
30-40eft
13:22 - minimális valóságalapja van annak, amit írsz, de nem ezekkel a számokkal.
Az XP megjelenésekor lehet, hogy 32 és 64 mb ram volt általában az egységsugarú magyar felhasználók gépeiben, de ekkor ők még javában w98/98se rendszereket használtak. Egy w98se rendszerű gépnél (2001-02) a 128 mb ram volt jónak tekinthető, a 256 pedig szinte felesleges. Csak ezek után kezdtek a felhasználók áttérni az XP-re.
A tények: minimálisan 32 mb ram szkséges az xp-nek egyáltalán ahhoz, hogy a telepítő elinduljon (csak 32 bites rendszernél). A napi használat viszont borzalmas ekkora memóriával, a merevlemez folyton a pagefile-t babrálja, lehetetlen dolgozni. Sem a 64, sem a 128, de még a 256 is elég kevéske. Az 512 épp elegendő, az 1 gb jónak mondható. A 2 gb bőven használható (és a 32 bitnél a max), a 4 szerintem felesleges.
Hidd el, pontosan tudom, a cégünknél több fajta/féle géppel is tesztelnem kellett a beruházások előtt. Szerintem inkább te próbáld ki a 32/64 mb-okat, és utána alkoss véleményt :)
Kipróbáltam, 400-as Celeron, először 64 mega volt benne, amellé jött 128 (így 192), a 64-est cseréltem 128-asra, kijött a 256. 128 mega felett nem láttam a különbséget.
Miért lassú? Mert a nép ráinstallál minden sz*rt, rezidens vírusirtó meg tűzfal meg babámkínja, meg a winnel együtt indul a messenger meg skype meg a videokártya control panelja és ki tudja mi még, aztán jön a panaszkodás, hogy búhú, ez lassú.
De hogy visszatérjek a témához, P4-re meg ősrégi videokártyára kidobni pénzt marhára fölösleges szvsz, bemész a boltba és megveszed a legolcsóbb Athlon II X2-t, esetleg integrált gpu-s alaplapot, ha már olcsón akarsz kijönni, nem megy rá a gatyád, de nagyságrendekkel gyorsabb lesz, mint egy P4.
"ők még javában w98/98se rendszereket használtak. Egy w98se rendszerű gépnél (2001-02) a 128 mb ram volt jónak tekinthető"
Még annyit, hogy a Win98 SE-t úgy telepítettem a megjelenésekor, hogy 8 (nyolc) MB RAM-om volt, és látványosan gyorsabb volt a Win 95-nél, szóval ennyit a 128 megáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!