Milyen gaming billentyűzetet ajánlotok 10 ezer forintig?
Tudom, hogy ez elvileg egy olcsó kategória, de a barátomnak szeretném ezt adni szülinapjára, viszont jelenleg nincs ilyenre 20 ezer forintom, bármennyire is szeretném.
Ennyiért megéri egyáltalán venni, vagy úgy is gagyit kapok? Ha nagyon gagyi lenne, akkor inkább másban gondolkodok.
Ha mégis van ebben az árkategóriában, akkor kérlek írjátok meg a konkrét márkát, típust.
Mik legyenek a fő szempontjaim, ha ennyi pénzért vásárolnék ilyet?
És nem értek hozzá, de mitől gaming? Attól gondolom nem csak gépes játékokra jó, hanem sima hétköznapi emberek billentyűzetként is funkcionál, csak a gaming strapabíróbb?!
Ha jelenleg van használható billentyűzete, akkor szerintem nem érdemes váltani ilyen olcsóra. Nem úgy "gagyi", hogy szétesik, hanem a billentyűkben nem mechanikus kapcsolók vannak, hanem gumiharangok, amiket ugyanúgy borzasztó nyomkodni mint bármelyik olcsó billentyűzetet.
A "gaming" általában azt jelenti, hogy színes, brandelve van, esetleg extra gombok vannak rajta.
Én anno Logitech K120-ról váltottam Logitech G105 gaming billentyűzetre, azt hittem, hogy jó, de mióta váltottam egy mechanikus-ra (Tada68), nincsenek ilyen tévképzeteim (ez nem is gaming, viszont programozható).
Ez árban 3 -> 15 -> 25 ezer forintos kategóriákat jelenti, és a második kettő között sokkal nagyobb a különbség, mint az első kettőnél. Persze ez azért is volt drágább, mert programozható, de a legolcsóbb mechanikus akkor is jobb, mint egy olcsó gamer, ami nem az.
Ha mindenképp akarsz venni, és nincs rá 20ezer, akkor szerintem használtak között nézz szét: hardverapro, fb marketplace, jofogas
Igazából onnan jött a billentyűzet ötlet, hogy jelenleg sima billentyűzete van, ami már elég rossz állapotban van és mivel sokat játszik, gondoltam akkor már legyen gaming. Ennyire már én is kiokosodtam, hogy a mechanikus sokkal jobb a másiknál :D egyébként meglepő, de ilyet is láttam akciósan, pl 15 ezer helyett 10-ért,tehát mindenképp ilyet keresnék.
Köszönöm a válaszod, hasznos volt, most ezt néztem ki perpill, erről mit gondolsz minőségre?
Tényleg laikus vagyok tehát bocsi a hülye kérdésért, de ugye egy billentyűzet mindenfajta géphez és játékhoz kompatibilis, ugye? :D
Hát nem tudom, pár évig szerintem használható lehet, de mindenből a fapados kategória. Nem ismerem az anyagi körülményeiteket, én az ilyeneket kerülöm, olyan ember vagyok aki monitorra elkölt 150ezret, mert hosszú távú befektetés, de pl ruhára vagy kajára sajnálok minden forintot :D
Persze, kb. 20 éve USB-s billentyűzeteket gyártanak, mindennel kompatibilis.
Köszönöm, a 2.valóban jobbnak tűnik, az első túl olcsó, főleg hogy jár hozzá fejhallgató, Egér és egérpad is. A másodikról előbb elhiszem, hogy jó ráadásul rajta volt egy "top 5 gaming billentyűzet" ranglistán, bár írják, hogy ez budget kategória.
Majd még kutakodok meg alszok rá párat akkor. Azért nem akarok billentyűzetet mindenáron ha valóban gagyik, annak semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!