Mi tévő legyek, ha a Windows nem tölt be?
Tegnap este bekapcsolásnál kiadta a Windows(10) a hibaelhárítót. Ha az "indítási javítás" opcióra megyek, nem tudja magát megjavítani, ezt a naplófájlt adja: "C:\Windows\System32\Logiles\Srt\SrtTrail.txt" .
Neten utána néztem, azt írják cmdben lehet megoldani.
Ezek a lépései:
1. C:
2. cd C:\Windows\System32\config
Ezután azt írja, "A rendszer nem találja a megadott elérési utat."
De ugyanezt kapom, ha a system32 mappát írom
Ez azt jelentené, hogy nincs system32 mappa??
Ha igen lehet valahogy helyreállítani?
Ha alaphelyzetbe állítom a gépet, és megtartom a személyes fájlokat, akkor csak a fotó/videó/letöltések... Mappa fog megmaradni, vagy megmaradnak azok a mappák is, amik csak a meghajtón vannak?
használd a DIR parancsot. ez kilistázza a mappákat. Egyébként,
"Ha alaphelyzetbe állítom a gépet, és megtartom a személyes fájlokat, akkor csak a fotó/videó/letöltések... Mappa fog megmaradni, vagy megmaradnak azok a mappák is, amik csak a meghajtón vannak?"
Nem lepődnék meg, ha azon a meghajtón semmi nem lenne.
Akkor ez azt jelenti, hogy nincs megoldás, csak az alaphelyzet?
Alapszabály: ha nem tudod, mit csinálsz, ne csinálj semmit! Azzal okozod a legkevesebb kárt.
Keress valakit, aki érti a dolgát, és nem csak vaktában követ olyan utasításokat, amikről nem tudja, hogy micsoda.
Másik dolog: én egészen kevés (konkrétan nulla) olyan Win10-es gépet láttam eddig, amit újratelepítés nélkül ilyen, vagy hasonló állapotból sikerült volna feléleszteni.
Ha van mentendő adatod akkor ments.
Ha nincs akkor tiszta reinstall partíció(k) törléssel. (hátha vírus volt) Aztán ellenőrizd HDSentinellel nem-e döglik a hdd..
Valószínűleg kevesebb munka mindent elmenteni és újratelepíteni, mint a pontos hibát diagnosztizálni és javítani.
1. Mentsd el adataid:
Ha kivehető a háttértár (SSD/HDD) akkor azt kösd egy másik gépre, stb.
Ha nem kivehető akkor tegyél Ubuntu Linuxot egy pendrivera és azt indítsd el, majd mentegesd el az adataid.
2. Lehet h meghibásodott háttértár okozza. Ez adatmentéskor, de legkésőbb újratelepítéskor hibaüzenettel jelzi majd. Ez esetben újat kell vegyél.
3. Telepítsd újra a Windowst, vagy alternatívaként Ubuntu Linuxot ajánlom (Ubuntu 20.04.2.0 [link]
Köszönöm a válaszokat, meg oldódott.
A hiba onnan származott, hogy 2 meghajtóm van, és az egyiken mielőtt betettem volna volt rendszer, és attól függetlenül, hogy leformáztam teljesen rajta maradt a rendszer, és ezt próbálta bootolni a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!