Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet "bizonyítani"...

Hogyan lehet "bizonyítani" hogy egy kép/videó mikor készült?

Figyelt kérdés
Inkább videóról lenne szó. Szeretnénk forgatni majd párat, viszont az nagyon fontos lenne, hogy utólag ha kell bizonyítani tudjuk hogy mikor készült. Nem csak bemondás alapján, hanem ténylegesen, úgy hogy mondjuk egy bíróság is azt mondja rá, hogy igen, a rögzítés dátuma egyezik az általunk állítottal. (Valószínűleg nem lesz ilyen, de fel kell készülni.) Ezt hogyan lehet megtenni? Én arra gondoltam, hogy vágatlan legyen a videó (ez amúgy sem probléma) és az elején vagy a végén valahogy megmutatjuk az aktuális dátumot. Csak azt nem tudom hogy hogyan. Ha mondjuk lekamerázzuk számítógépen az aktuális dátumot az tuti nem jó, mert azt át lehet állítani. Esetleg ha van valamilyen weboldal aminél ezt nem lehet megtenni, akkor az működhetne? Vagy hogyan lehetne ezt megcsinálni?

2021. márc. 10. 19:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Ennek az értelme pedig...?
2021. márc. 10. 19:15
 2/17 A kérdező kommentje:
Óra, perc pontosan nem kell, elég csak az év, hó, nap.
2021. márc. 10. 19:15
 3/17 A kérdező kommentje:
Az értelme az bonyolult. Nem akarom kifejteni. Egy merőben új ötletet szeretnénk végigvinni, ha itt elárulom lehet lőttek az egésznek mert más hamarabb megcsinálja. Még nagyon az elején vagyunk az egésznek.
2021. márc. 10. 19:17
 4/17 anonim ***** válasza:
32%
Ah, újabb kretén aki feltalálta a kanálban a mélyedést.
2021. márc. 10. 19:17
 5/17 A kérdező kommentje:
#4: Köszi, nagyszerű válasz a kérdésre. Pont erre a korlátoltságra voltam kíváncsi. Kár hogy az oldal nem enged két dislike-ot nyomni.
2021. márc. 10. 19:20
 6/17 anonim ***** válasza:
Bemondod a videóba a dátumot, meg megtartod a nyersanyagát, és az EXIF infók között ugyanúgy ott lesz a dátum, de még az idő is. Ha már ennyire egy igazságügyi szakértő azt mondja, hogy ez hamis, akkor a fejedre is állhatsz itt mindenféle trükkök között, semmi nem lesz elég.
2021. márc. 10. 19:21
 7/17 anonim ***** válasza:
31%

"Pont erre a korlátoltságra voltam kíváncsi."

A realista szót kerested, kisfiam :)

2021. márc. 10. 19:22
 8/17 A kérdező kommentje:

#6: Hát épp ez az, hogy lehet idáig fogunk jutni, és akkor tuti azt mondja hogy ez így nem elég bizonyíték. Megdönthetetlen bizonyíték kellene, mert különben ha nem jön be, akkor nem csak egy kis pénzbüntetést kapunk vagy elesünk a bevételtől, hanem megyünk mindannyian a hűvösre.

#7: Amit nem látsz át, abba ne szólj bele, mert nem érted a működését.

2021. márc. 10. 19:29
 9/17 anonim ***** válasza:
egy közjegyzőnek ott kell állnia a felvételkor és vágáskor is végig!
2021. márc. 10. 19:32
 10/17 anonim ***** válasza:
Alapjáraton a régi fényképezőgépek ráégették a felvételt dátumát a videóra, de ha eredeti készülékről mutatod be, nem másolgatva a filet, akkor jobb klikk tulajdonságok. Mondanám, h aznapi újság, telefon idő dátum felvétele, de az nem hiteles utólag is módosítható. Természetesen minden módosítható, de mondjuk egy vasútállomáson lévő menetrend jelző táblát nehezen módosítasz :)
2021. márc. 10. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!