Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Vadi új laptop forrósodik,...

Vadi új laptop forrósodik, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy hónapja vásároltam Huawei D14 laptopot, alapvetően nem játékra, de a Sims 3-mat rátöltöttem. 3 perccel az indítás után ezerrel pörög a venti és forró a gépház. Pedig laptoptartón; sima kemény felületen használom. Elméletileg megfelel a laptop a gépigénynek.

Ilyenkor érdemes laptop hűtőpadot vásárolni? Vagy felejtsem el a játékot, ha nem akarom, hogy tönkremenjen a gép?

A régi, gyengébb, 10 éves, csupapor laptopomon megy a játék, ott később kezd el melegedni, csak az nem igazán érdekel.

2021. márc. 7. 21:41
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
sims 3 grafikáját vedd le low-ra, drivereket ellenőrizd, hogy a legfrissebbek vannak e rajta + direct x meg net 3.5 és stbket szedd le :)
2021. márc. 7. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Az a baj, hogy ezek az agyonvékonyított foskupacok ennyit tudnak. Hiába az erős hardver, ha fizikailag képtelenség hűteni ekkora méretben. Ha teszel alá hűtőpadot, túl sokat az sem segít, mivel az leginkább a gép burkolatára fújja a levegőt. Fogadd el, hogy ezek a gépek már ilyenek.
2021. márc. 7. 22:00
 3/9 A kérdező kommentje:

Azért kicsit dühít, hogy ennyi pénzért egy ilyen alap játéktól is ennyire felmelegszik a laptop. Ha leszedem a direct x-et akkor fog működni a játék? Mert a telepítés során azt is rátette.

Foskupacnak nem mondanám azért, nekem inkább arra volt szükség, hogy kicsi és kompakt legyen és tanulni tudjak rajta, és ezt teljesíti is, de azért a hűtést okosabban is megoldhatták volna.

2021. márc. 7. 22:19
 4/9 anonim ***** válasza:
45%

"de azért a hűtést okosabban is megoldhatták volna."

Mégis hogy? Egy korrekt processzorhűtő 1kg környéke az asztali gépekben, a combosabb rendszerek 1,5-2 kiló között vannak. Igen, egy qrva hűtő önmagában nehezebb mint az egész laptopod billentyűvel, kijelzővel mindennel.

Ennyi pénzért ezek a laptopok nem játékra és folyamatos 100%-on hajtásra vannak kitalálva. Kérdeztél volna vásárlás előtt, akkor segítettünk volna kicsit drágábban olyat venni amivel tudsz játszani is. Az nem a laptop hibája, hogy nem arra találták ki amire te használnád.

2021. márc. 7. 23:01
 5/9 A kérdező kommentje:

Ejnye, de zabos valaki xd

Értem, hogy nehéz a járványhelyzet, de ne nekem flegmázz.

Gondoltam ha a 10 éves, 80 ezer forintos laptopon fut a játék, akkor az újnak sem okozhat problémát, illetve a gépigénynek is bőven megfelel.

De most mit csináljak, ássam el magam arccal lefelé, mert kicsit csalódott merek lenni?

2021. márc. 7. 23:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Miért vagy csalódott? Nem "gémer" laptopot vettél :D

"Ejnye, de zabos valaki xd

Értem, hogy nehéz a járványhelyzet"

Egyáltalán nem nehéz a járványhelyzet és zabos sem vagyok. Csak simán irritál amikor valaki a számára nem megfelelő terméket veszi, majd telesírja a netet azzal hogy szar a termék... :D

2021. márc. 7. 23:10
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem, de nem is valami hűdenagy gépigényű játékot játszok.

Nem telesírtam, feltettem egy kérdést, gondoltam szabad, ha már gyakorikérdések az oldal neve :D

De a nagy John_McLane azt mondta, hogy irritálom, szóval vissza is takarodok édesanyámba szégyenemben.

2021. márc. 7. 23:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahkt írták, vékony a laptop.kicsi a gépház,nincs benne légtér ezért az a kevés levegő ami benne van, azonnal átmelegszik.vegyél hűtőpadot ami megemeli a gépet,plusz egy ilyesmi kütyüt: [link]
2021. márc. 8. 07:48
 9/9 A kérdező kommentje:

8#

Köszönöm szépen, egyelőre játszom a régi gépen, ha az felmondja a szolgálatot veszek ilyen kütyüket.

2021. márc. 8. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!