Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Forrósodik a laptopom, miért?

Forrósodik a laptopom, miért?

Figyelt kérdés
Nem rég vettem észre, hogy játék közben nagyon felmelegszik a laptopom, tűzforró volt oldalt a hűtés résznél. Volt, hogy annyira felmelegedett, hogy ki is kapcsolt. Aztán vettem egy laptop hűtőt, ami segített, mert nem állt már le a gép, de így is oldalt a hűtésnél nagyon meleg, és hallani, hogy nagyon dolgozik a laptop beépített ventilátora. Elején azt hittem ez csak ennél a bizonyos játéknál van így, mert előtte nem tapasztaltam ilyet, de azóta megfigyeltem, hogy bármilyen nagyobb erőforrást igénylő játéknál/programnál ez történik. Miért csinálja most ezt, amikor régebben nem csinálta?

2014. júl. 20. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Por, hővezető paszta száradása, oxidos hűtőborda, elfáradó hőcső. A valószínűtől a valószínűtlenig.
2014. júl. 20. 22:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Régebben is ilyen dög meleg volt, mikor meghajtottad?:)

Egyébként olcsóbb notebookok hűtését nem a huzamosabb ideig tartó masszív terhelésre tervezték, ezért kapcsol ki a laptophűtő nélkül.

2014. júl. 20. 22:44
 3/6 anonim ***** válasza:
az első válaszolónak igaza lehet, én azt ajánlom hogy vidd el egy szervízbe kitisztítani/megnézetni...
2014. júl. 20. 22:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazából a leírásban hülyeséget írtam, mert ez kb fél éve volt, amikor nem volt egyáltalán meleg... akkor a kérdés az, hogy nem kell azzal foglalkoznom, hogy oldalt felmelegszik? Mert a laptophűtőnek köszönhetően, a többi része hűvös marad, és tudtommal ott vannak a lényegi részek... :)
2014. júl. 20. 22:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Maga a laptop már több, mint 3 éves és fél éve használom így 'melegedve' :D . Olyan napi 12 órát be van kapcsolva, de attól függetlenül nem dolgozik olyan sokat, csak ritkán futtatok rajta 'kemény' programot. Leginkább csak játékoknál szokott forrósodni és azt ritkán szoktam, érdemes ezért elvinni szervizbe?
2014. júl. 20. 22:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, érdemes lehet újrapasztázni illetve kitakaríttatni a hűtést, mindenképp javítani fog valamit a helyzeten.
2014. júl. 20. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!