Lehetséges logó "másolás" digitálisan?
Egy póló mintát szeretnék "átkonvertálni" digitálisan, mert majd egy pulcsira rá szeretném nyomatni. A kérdésem az lenne ez hogyan kivitelezhető? Milyen programok szükségesek hozzá, és mik lennének a lépések? :) Nagyon kezdő ebben a témában úgy hogy nem esnének jól a bántó kommentek. Előre is köszönöm szépen a normális válaszokat. :)
A póló logó: [link]
@#2/#4:
Hát, becsülöm az optimizmusodat, de ez nem lesz ilyen sima ügy. Már ott kezdődik, hogy igazán használható felbontású kép nemigen akad, torzítatlan pedig pláne nem (a Gimp/Photoshop inkább ennek az orvoslására szükséges, mert a vektorizált kép már a saját szerkesztőjéből is exportálható átlátszó háttérrel). „A” betűtípus sem tiszta sor. Egyfelől, inkább háromféle lesz az, amelyek közül talán a középső mondható university-jellegűnek. Másfelől, lehet, hogy pontosan ezek számítógépes betűkészletként nem is léteznek. Kézi szerkesztést már talán merész dolog feltételezni abban az időben, de elképzelhetők olyan Letraset- vagy akár stancolt betűk, amelyek azóta kimentek a divatból. Egyszerű blokkbetűkről lévén szó, mindenesetre rengeteg hasonló van manapság is, ami ugyan az azonosításukat nem könnyíti meg, de több-kevesebb tűréssel közelíteni lehet velük az eredetihez. A grafika hiteles rekonstruálásához a torzítás helyreállításán túl precízen át kellene rajzolni az egészet, és csak azután lehetne tisztességes minőségben vektorizálni.
Ami engem illet, nem szántam el magam a feladat igazán embert próbáló részeire, a koponyát az illendőnél jóval elnagyoltabban másoltam ki és vektorizáltam (Inkscape-ben), és nem éppen tökéletesen megtalált helyettesítő betűkészleteket használtam. A kísérleteim eredménye itt látható, aki akarja, szerkessze tovább:
Egy kicsivel precízebben:
Itt van, körvonal nélkül, illetve kétféle vékony fekete kontúrral:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!