Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az IT karrier introvertáltakna...

Az IT karrier introvertáltaknak való?

Figyelt kérdés

Hogy lehet egész életében az embernek napi 8 + x órát ülni és pötyögni a monitor előtt?

Legyen szó akár fejlesztőről, tesztelőről vagy rendszer adminisztrátorról stb...

2021. febr. 24. 23:09
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
15 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Hogy lehet egész életében az embernek napi 8 + x órát ülni és pötyögni a monitor előtt?

Irodában, gyárban is ezt csinálják

2021. febr. 24. 23:31
 2/8 A kérdező kommentje:

Ok, lehet egy orvos is mert írja folyton a zárójelentést, azért az mégis más. Meg egy CNC gépkezelő, az is más kategória.

De egy infós elvan a saját világában legtöbbször ahogy látom...

2021. febr. 24. 23:44
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

Mert életedben nem dolgoztál IT szakmában.

A senior programozók az idejük 50%-ában mást sem csinálnak, csak a többi csapattal, emberrel, megrendelővel... egyeztetnek személyesen vagy telefonon

2021. febr. 25. 00:25
 4/8 anonim válasza:
100%
Attól függ milyen részlegén dolgozol az IT-ban. Programozó tényleg magában dolgozik (bár ott is projektben a többiekkkel), de egy rendszergazda azért nem, it-helpdesk meg méginkább nem.
2021. febr. 25. 00:27
 5/8 A kérdező kommentje:

"Mert életedben nem dolgoztál IT szakmában."

Azért kérdem tessvér, különben nem kérdezném! :D

2021. febr. 25. 01:05
 6/8 2*Sü ***** válasza:
100%

A titkárnő, meg a zenész is nagyjából napi 8+x órát ül egy monitor előtt. Ilyen szempontból nincs különbség. Viszont egy informatikus ritkán dolgozik egyedül, megbeszéléseken vesz részt, egyeztet a kollégákkal, a partnerekkel, meg ugyanúgy eldiskurál a munkatársakkal a kávéfőző előtt, vagy ebéd-, esetleg cigiszünetben. Nem magányosabb szakma ez, mint sok más.

Amúgy aki valóban introvertált, az ugyanúgy igényli a társasági életet, ha nem jobban, mint az extrovertáltak, csak éppen a társasági életben nála nem a mennyiség számít, hanem a kapcsolatok mélysége. Az introvertált embert nem nyomasztja, ha egyedül van, illetve hamarabb elfárad a társasági élettől, szívesebben töltődik fel szabadidejében egyedül, esetleg szűkebb társaságban, nyugalomban. De a hosszútávú magányt az introvertált emberek sem bírják.

2021. febr. 25. 01:43
 7/8 Katoonene ***** válasza:
100%

Én introvertált személy vagyok. Szűk családomon, egy-két barátomon kívül ha nem szólna senki hozzám egy hónapon keresztül, nagyon jól ellenék. Nem vagyok magamutogató (se a "szépségemmel", se azzal, amim van) nem érdekelnek az új megvehető a kacatok, csak amit hasznosítani tudok, izgalomból soha. Kedvenc hobbim saját kertemben kertészkedni, olvasás, filmezés, 1-2 stratégiai, rpg játék. Munka szempontjából jól bírom a monotóniát, dolgoztam már szalag mellett, tetszett, hogy a kezem dolgozik, agyam szabad.

Nagyjából minden bennem van, ami egy visszahúzódó programozóhoz kell szerinted. Ehhez képest nem vagyok programozó, munkám 90%-a más emberekkel való kommunikáció, csapatban való együttműködés.

4 programozót ismerek, ebből 3 bulizós, csajozós, kirándulós, küzdősportot végzett, marha jó fej nyitott emberek, de láttam már őket elmerülni több órát-napot egy nagyobb hálózat karbantartásnál, amikor hozzájuk se lehet szólni.

Szerintem ez a megállapítás 10 éve se állta meg a helyét, most pedig pláne nem.

Az IT szektor annak való, aki sok munkával, sok fejlődéssel szeretne a végén vagy nagyon jól fizetett munkatárs, vagy vállalkozó lenni. Mint nagyjából mindegyik szektor (kivéve közszféra:( ).

A 4 programozóból persze ismerek magába motyogó szíszegő gyíkembert is, de ilyet pl. látsz a parlamentbe is.

2021. febr. 25. 06:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha a kérdésedből mellőzzük az olcsó, hatásvadász szófordulatokat, nem sok különbséget fogunk találni a legtöbb más jellegű munkához képest. Az ugyanis szinte bárhol elmondható, hogy az ember napi 8 órán át a munkakeszközét használja. Ha nem ügyfélszolgálati, pedagógusi, kereskedelmi, vagy vendéglátói pályán mozogsz, akkor nem fogsz többet kommunikálni, mint egy átlag informatikus.

"De egy infós elvan a saját világában legtöbbször ahogy látom..."

Szerintem meg nem látod.

2021. febr. 25. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!