Milyen az X32 X64 X86? Melyik hány bites rendszer?
Figyelt kérdés
Nekem az op. rendszerem 64 bites, de melyik programot kell én elindítsam a fentiek közül? Telepítettem egy játékot, és két ikont rakott ki az asztalra, egy X32 és egy X64-est. Melyiket futtassam? Vagy volt olyan ikon is, hogy X64 és X86.2021. febr. 22. 14:57
1/3 anonim válasza:
x32 architectúra nem létezik.
x64 a 64 bites rendszerekhez való, x86 pedig 32 biteshez.
Futtathatsz 64 bites windowson 32 bites szoftvert is, csak kevesebb memóriát tud maximum kezelni.
Általánosságban, használd a 64 bites verzióját aminek van.
2/3 anonim válasza:
"x32 architectúra nem létezik."
Szigorú értelemben véve tényleg nem.
De azért van értelme az x32-nek is, és a szakzsargonban erre is architektúraként szokás hviatkozni, holott valóban nem egy hardveres értelemben vett architektúra. A lényege, hogy 64 bites rendszeres 32 bites memóriacímekkel dolgozó programot hozol létre.
3/3 A kérdező kommentje:
2021. febr. 23. 10:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!