Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Legacy vagy UEFI működése,...

Legacy vagy UEFI működése, MBR nem bootol ha UEFI?(Tovább lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha alapból mondjuk készítek egy ISO fájlból Rufusszal telepítőt, ott kitudom választani azt, hogy GPT, vagy MBR legyen. Na már most Én az MBR-t választottam, és telepítettem is a Windows 10-et. De így nem bootolt be, csak ha a BIOS-ba kézzel elindítottam a HDD-t. Viszont átraktam Legacy módba és a HDD-t előre helyeztem, így be bootol rendesen.

A kérdés az, hogy lehetséges, hogy attól nem bootolt be, mert Én MBR-t választottam, és nem a GPT-t?

Szerintetek jó lesz így Legacy módban, már ne szórakozzak vele? Ad nekem annyi előnyt az UEFI, hogy megcsináljam, ha a fentebb említett probléma állt fent? 4gb RAM, 120GB SSD a gép.

Köszi a válaszokat előre is.

2021. febr. 22. 11:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%
Ne gondolkodj felesleges dolgokon. Legacy mód az olyan mintha win98-at telepítenél. Ha a gépen van uefi akkor uefi módban érdemes telepíteni ahci-vel.
2021. febr. 22. 11:53
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez megtörtént eset amit leírtam, tehát most úgy van a gép, hogy Legacy boot. Mert ugye nem indult el UEFI-n. Lehetséges, hogy a fentebb felvázolt dolgok miatt?
2021. febr. 22. 12:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Használhatod így is gond nélkül, amíg nem akarod mondjuk az uefi extra szolgáltatásait használni, vagy nem akarsz hackintost csinálni, mint ez a kérdező: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
2021. febr. 22. 12:20
 4/13 A kérdező kommentje:
Teljes átlagos felhasználásra fog kelleni ez a gép.Filmezés, netezés, kb. Ennyi. Akkor maradhat, ugye?
2021. febr. 22. 12:29
 5/13 Alex Fly ***** válasza:
Amit viszont én nem értek: ha Win20 telepítőt csinálsz, akkor mi a francért szórakozol a Rufussal, amikor a Media Creation Tool olyan telpítőt csinál neked minden egyéb beállítás nélkül is, amely mind a legacy, mind az UEFI módban simán feltelepíti a rendszert...
2021. febr. 22. 13:08
 6/13 A kérdező kommentje:
De azt is lehet aktiválni scriptel?
2021. febr. 22. 13:23
 7/13 Alex Fly ***** válasza:
Mármint mit akarsz aktiválni egy telepítőn?
2021. febr. 22. 13:49
 8/13 A kérdező kommentje:
Félreértettem. Igazabol Ncorerol töltöttem le a Pro verziót és azt csináltam meg a Rufusszal. Ezt a MediaCreatonTool-t meg nem használtam bevallom, de ahogy láttam az a Microsofté.
2021. febr. 22. 14:00
 9/13 Alex Fly ***** válasza:

Miért szívatod magad?

A Microsoft oldaláról szabadon letöltheted mind a Win10-et, mind at MCT-t, amit pont azért biztosít neked, hogy el tudd készíteni a saját telepítőkészletedet.

Semmi értelmét nem látom annak, hogy ugyanezt a telepítőt más forrásból szerezd be, ha azt a gyártó is biztosítja a hivatalos forrásból és minden segítséget megad ahhoz, hogy azt használhasd. Csak magadnak okozol problémát, ha ehelyett a bonyolultabb megoldásokat választod...

2021. febr. 22. 14:07
 10/13 A kérdező kommentje:
Teljesen jogos. Legközelebb így fogom csinálni, köszönöm a tippet. Egyébként ha már így alakult, akkor hagyjam így Legacy módban és kész?
2021. febr. 22. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!