Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha a TV antennán keresztül...

Ha a TV antennán keresztül jön be a házba (Digi), akkor hogy tudom megcsinálni, hogy a 4k-s TV-n jó legyen a kép?

Figyelt kérdés
Antennát kötök rá, hiába új a kábel, hangyás a kép eléggé.

2021. febr. 9. 18:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

talán úgy hogy 4K adást nézel.

Nagyon kevés még a 4k adás

2021. febr. 9. 18:14
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha hangyás a kép, akkor analóg csatornát nézel...

Digitális vételnél kikockásodás, képkimerevedés, fekete képernyő a hibajelenség gyenge jelnél.

2021. febr. 9. 18:36
 3/13 anonim ***** válasza:

"Ha a TV antennán keresztül jön"

Azt úgy nevezik MindigTV, és az AH a szolgáltató (magyarországon), nem a Digi.

2021. febr. 9. 18:39
 4/13 anonim ***** válasza:

A diginek nincs antennája, csak kábelen üvegszálas hálózata, ami a végponti egységtől koax (ez a végponti cucc fttb esetén a lépcsőházban van valahol (nálunk elzárva), ftth esetén a lakásodban).

Vagy műholdas tv (de ezt csak tudod, hogy van parabolád vagy sem).

Ha hangyás a káp, akkor az analóg adás. Csatornakereséskor tiltsd le, hogy analógot keressen. Csak digitálisra keress (sokszor csak ATV vagy DTV rövidítéssel írják a tv-k).

Analóg amúgy csak kábelen van, szóval nem műholdas, úgy sejtem.

Ahhoz, hogy digitális adást tudj fogni, a tv-dnek tudnia kell a DVB-C szabványt (normális tv-k mind tudják, de a török és kínai hulladékoknál el tudom képzelni, hogy gond van). Ha ezt nem tudja a tv-d, akkor a digitől kérned kell egy HD BOX-ot.

2021. febr. 9. 21:06
 5/13 anonim ***** válasza:
4K adás amúgy sajnos nincs magyar csatornánál még, ami elég gyászos. Sőt, még a 1080p 50fps sincs, pedig sportnál nagyon jó lenne.
2021. febr. 9. 21:07
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem 4k-n szeretném nézni az adásokat, hanem jó minőségben, hangyás minőség nélkül. 7 éve van Digi nálunk és nem set-top boxba megy a net kabel, hanem közvetlen antennán jön, ami egyenesen a tv-be megy, csak van előtte egy elosztó. A net az egy külon kábelen jön, annak nincs köze a tv-hez.
2021. febr. 9. 21:18
 7/13 anonim ***** válasza:

Te elolvastál egy szót is abból,amit írtam?

Így nehéz segíteni, ha beleszarsz...

2021. febr. 10. 08:42
 8/13 anonim ***** válasza:

6

"a net kabel ... közvetlen antennán jön, ami egyenesen a tv-be megy"

"A net az egy külon kábelen jön, annak nincs köze a tv-hez."

Te olvasod is amit írsz?

2021. febr. 10. 08:56
 9/13 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Utoljára.

Kb. 10 éve tért át az ország a DIGITÁLIS TV adásra. Antennával nem is lehet mást fogni.

A kábeles szolgáltatók, mint a Digi is, még ad pár analóg csatornát, azért hogy akinek még régi tévéje van, tudjon mit nézni...

Az analóg, és a digitális tv jel is UGYANAZON a káblen jön, amit a tévé "Antenna" bemenetére dugsz.

Amikor a tévét lehangolod, az találni fog kb. 20 analóg és úgy 100 digitális csatornát. HD műsor csak digitálisban lesz!

Nem tudok olyan szolgáltatóról amelyik 4k-s csatornát adna, még a HD-ra sem tért át mindenki.

A csúnya képnek az is lehet az oka hogy 4k-s tv-n 720-as felbontású adást nézel. A TV ugyan felskálázza (felnagyítja), de csodákra nem képes.

2021. febr. 10. 09:23
 10/13 A kérdező kommentje:

Igen, elolvastam a válaszokat és azért nem reagáltam egyesével mindre, mert egyik se a kérdésemre ad választ és másról van szó, ezért megpróbáltam még egyszer, érthetőbben leírni, de a hülyézésen túl nem sokan látnak.

[link]

Igen olvasom, de te nem fogtad fel. Az előbb linkelt antenna kábelen keresztül jön a TV adás, ami KÖZVETLEN A TV-RE VAN RÁCSATLAKOZVA, de előtte van egy elosztó és így megy bele egy másik TV-be. Mindkét TV régi fajta, viszont van egy újabb 4k-s TV, amin még egyszer leírom, hogy nem 4k-n szeretném nézni az adásokat, hanem csak jó minőségben, hangyás kép nélkül.

"A net az egy külon kábelen jön, annak nincs köze a tv-hez."

Telekomnál egy kábelen jön be a net, ami a modemre van rácsatlakoztatva és a modemből a set top boxba egy másik kábelen keresztül, a set top boxból meg a TV-re megy egy kábel és így van adás. Viszont nálunk a Diginél nem így van, hanem már huszadjára leírt antenna kábelen keresztül jön be a TV, és a kérdésem az volt, hogy meglehet-e oldani, hogy jó legyen a minőség egy 4k-s TV-n (nem, nem 4k-t szeretnék továbbra se, csak jó minőségű adást), vagy nem?

2021. febr. 10. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!