Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen asztali számítógépgép...

David82 kérdése:

Milyen asztali számítógépgép konfigurációt ajánlanátok internetezésre?

Figyelt kérdés

Mivel jelenleg nagyon felment a videokártyák ára, gondolkoztam rajta, hogy kizárólag internetezésre összerakatok egy olyan gépet, ahol processzorba integrált videokártya van.

Két konfiguráció között gondolkodtam. Kis felbontású (1280x1024)monitorom van DVI csatlakozóval.

Íme, a két lehetőség, amit el tudnék képzelni:

gép1 (dedikált vga-s):

alaplap: MSI B450 gaming plus

processzor: AMD Ryzen 7 2700x

memória: 2x8GB Crucial Ballistrix 3200MHz

videokártya: Gigabyte GTX 1050 Ti 4GB

gép2 (integrált vga-s):

alaplap: MSI B550 Tomahawk max

processzor: AMD Ryzen 5 Pro 4650g

memória: 2x8 GB Crucial Ballistrix 3200MHz

videokártya: Radeon Vega 7 (processzorba integrálva)

Az ssd, hdd, tápegység, ház mindkét gépnél azonos lenne. A Windows 10 az ssd-re lenne feltelepítve, a többi file a hdd-n kapna helyet.

A kérdésem az lenne, hogy főleg internetezésre venném őket, de a két gép közül, ha mégis játszanék néha régebbi játékokkal (GTA 4, Alien: Isolation, Train Simulator 2017, esetleg Witcher 3, Operation Flashpoint Dragon Rising, Overlord 2) melyik konfiguráción indulnának el?

Közepes beállításokon játszanék, akár 1024x768-ban, és nem fontos, hogy jól nézzen ki, csak ne legyen diavetítés, tehát olyan 30 fps-t érje el. Szerintetek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 7. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Sokkal olcsóbb konfigból is meg lehet csinálni ezt. Nézd meg youtubon a 3200G-t gameplayben pl.
2021. febr. 7. 19:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Most olvastam utána, hogy a B550 alaplap nem támogatja a Ryzen 5 4650g-t, viszont a B450 gaming plus szinte az összes Ryzent tudja fogadni. Itt van leírva, miket támogat: [link]
2021. febr. 7. 19:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Ilyen felbontáson a witcheren kívül minden menne mindkét gépen
2021. febr. 7. 19:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem vennék 100 ezres processzort, ha csak néha játzsanék.. A 3200G full hd-n 60 fps-t bírja warzone-ban stb.. szerintem ne adj ki annyi pénzt rá.. úgysem használnád ki.
2021. febr. 7. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Netezésre bőven elég egy használt irodai gép.

Pl 3470 procis gépek. 8GB RAM-mal és 240+ gb ssd-vel 40 ezer forintból megvan. Persze ezzel nem lehet előrelépni, ez csak netezésre van. Ha később akarsz fejleszteni, játszani, videokártyát belerakni, akkor inkább 10100 vagy 10400 konfig lehet a nyerő. Vagy használt amd, B450(vagy jobb) lappal.

Ha kell 4K HDR, akkor intel 7. gen vagy újabb.

2021. febr. 9. 09:19
 6/6 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: köszönöm, de én inkább AMD párti vagyok.

Valóban jó választás lehet a Ryzen 3 3200G, viszont én gyengének találom a HT hiánya miatt. A Fraps 4 magosnak érzékeli, szemben a 3400G-vel, amit 8 magosnak lát. A 3400G pedig valójában 4 magos, de hát a hyper threading az két logikai részre oszt egy magot, nagy előnynek számít, ha a processzor rendelkezik vele.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2021. febr. 11. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!