Most akkor mi hogy van a gamer laptopokkal, és gamer PCkkel?
Hosszú kérdés lesz.
Na szóval, régebben meggondoltam hogy vehetnék végre egy Gamer laptopot. Nagyon szeretek gamerkedni, de a jelenlegi gépemmel csak gyenge játékokat tudok játszani. Bár mit várok egy Intel Pentium N3710-től. Soha többet nem veszek irodai gépet játékra az biztos.
Na szóval, rengeteget kerestem, és nemtudom eldönteni hogy PC-t vegyek vagy laptopot.
A keretem 340k Ft, PC esetében Monitorral és Billentyűzettel együtt, mivel egerem és hangfalam van.
Ha lehet, ne ajánljatok hardverapróról alkatrészeket meg stb. mivel vagy összeszereltet vennék, vagy PCX-en szereltetnék össze egyet.
Nézegettem a laptopokat, de sok ember szerint ilyen szarok meg olyan szarok.
Még ezt néztem ki:
Az ára kb. 338k Ft.
Tudnák ehhez hasonló gépet, vagy gyengébbet összedobni PC verzióban ilyen áron (monitorral és billentyűzettel együtt)?
Esetleg tudtok adni indokot miért vegyek inkább PC-t, mint laptopot, vagy fordítva?
Egy-két dolgot azonnal megválaszolok.
-Hallod 400k-ért van sokkal jobb. Igen tudom, de az 60k és az nem kevés plusszba, szóval nem, kihagynám.
-A gamer PCk 500k-tól kezdődnek.
Nem. A közép-felső kategória talán igen, de olcsóbban is tudok venni.
-Milyen játékokkal játszanál?
BeamNG, Roblox, Minecraft, Team Fortress 2, nem túlságosan nagy gépigényű játékok, vagyis nem mind.
-Minőség mennyire fontos?
Egy közép nem lenne rossz, de ha a legalacsonyabb minőségen is elmegy legalább 60fps-en az is jó. Megszoktam már hogy a legrosszabb minőségben játszok mindent, és úgy is csoda a 30fps.
-A PC összeszerelés nem nehéz, miért nem szerelsz össze egyet?
De az szerintem. Soha nem szereltem még PCt de nem is akarok. Fogadd el.
Aki szeretne arról áradozni, hogy ennyiért nem veszek gamer pct, az kérem, tartsa meg magának.
Nem PUBGt akarok játszani max minőségen 4000 fpsel, és ha mégis, akkor nem tenném fel ezt a kérdést.
1660ti legyen, és max-p változat.
Ha kell a hordozhatóság, akkor laptop.
Ha nem kell, akkor asztali. Azt figyelembe kell venni, hogy az asztali 1660ti kb 10%-kal jobb, mint a laptop max-p, éa 25%-kal jobb, mint a max-q
Viszont azt is, hogy újonnan nem kapsz. 120 körül árulják már, miközben fél éve a 60-at súrolta... a laptop szintén... 300 alatt voltak 1660Ti-os gépek. Most nincs. Ennek oka, hogy ez egy kifutó széria. Tehát nem gond, ha úgy vesszük. Viszont nincs sajnos semmi helyette... 3050/3060 lenne nvidiánál. Utóbbi érkezik lassacskán. De valószínűleg a kereted felett lesz. 3050-ről meg még nincs bejelentés sajnos :(
Szóval asztalinál lehet új a gép. De a videokártya esélytelen... semminértelme 50-100%-os ráfizetésnek.
Én azt javasolnám, hogy ha asztali mellett voksolsz, akkor szerezz be hozzá IDEIGLENESEN egy olcsó használt kártyát, ami fhd felbontásra még eeldöcögteti a mai játékokat is (az általad megjelölteket meg simán). Pl rx470-570 / nvidia 1060-1650-970
Max 40 ezerért.
Mellé pedig egy mai bestbuy 10100F vagy 10400F alapú gép mehet. Összeállítások:
A hardverárak nem emelkedtek még olyan mértékben, amit előreirányoztak. De a laptoppiac nagyon szűk, a videokártya meg még most is szűkülő tendenciánál van. Tehát az ár magas, és növekedik ezeknél.
Olyan durva a helyzet, hogy még a cloud gaminget is átgondolandónak tartom a jelenlegi árak mellett.
Köszike a szakmai választ, valaki végre úgy is írt hogy ért hozzá.
Azért egy-két dolgot hozzátennék. Én is 10400F alapú PC-ben gondolkodnák, de viszont én csak 1650, vagy a super verziót, vagy esetleg 1660-at vennék bele. Bár úgy látom te is úgy írtad.
Össze is raktam egy verziót, annyi hogy jelenleg 1650 van benne, most az elérhető (még nem most venném meg), de úgy látom hogy később a boltban elérhető lesz a 1660 is.
Ez lenne az összeállítás:
Processzor: Intel Core i5-10400F
Videokártya: GeForce GTX 1650 GDDR6 TWIN X2 OC
PC ház: Fractal Design Focus G Petrol Blue
Alaplap: ASROCK B450 Steel Legend
Táp: SilentiumPC Supremo L2 Gold 550 W V2
RAM: Crucial 16 GB KIT DDR4 3000 MHz CL15 Ballistix Black (2x8)
SSD: Patriot P210 512GB
HDD: Seagate BarraCuda HDD 1 TB
+ Procihűtő: ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey
Mi az amit ebben a szettben meg kellene változtatni ami eléggé fontos lenne, videokártyán kívül? Ezek az alkatrészek mind kompatibilisek egymással?
Alzáról néztem, ott is van összeszerelés, hogy-hogy az ottanit nem mondja senki?
Ennek az ára lenne 274k Ft ~
Hozzátenném, ha az összeállítás katasztrofális, nézd el nekem, nem tudom hogy kell összeállítani egy gépet.
Nem lesz később 16XX. Még nyáron leállt a GPU chip gyártása. Ami most van, azokat vagy csak nagyon későn készítették el videokártyának, vagy csak azért nem fogyott el, mert irreálisan drágán adják, és senki se veszi meg.
Az RX470 és a 1650 kb egyszinten van. Azért mondom, hogy érdemes ilyet venni ideiglenesnek használtan, mert ha be is kakkant, hát tudsz venni mégegy RX470-et annyiért, mint amennyiért új 1650-et adnak 😕 Nagyon rossz az új kártyák elérhetősége, túl nagy a kereslet.
Egy esetleges jövőbeni rtx3050 lehet ideális választás majd véglegesnek.
Ház: igény szerint.
Procihűtő nem feltétlenül kell. a gyári is elég, hiszen ez fix órajeles. csak akkor lehet szükséges, ha zajosnak érzékeled.
Többi:
Memória: 2666 mhz-en fog menni, bármennyire is raknál erősebbet bele. Tehát ennyi, vagy magasabb legyen. Késleltetés pedig CL16 vagy alatta. Szóval jó a kiválasztott
Ahogy nézem itt jelentős áremelkedés volt.. 22 ezerért még lehetett venni megfelelőt, most ez a 27 ezres árszint van. sajnos. g.skil aegis, kingston hyperX fury szokott alacsonyabb áron lenni. 2x8gb kiszerelés ok
Alaplap. Ez jó. De ha van olcsóbban, akkor ezek is megfelelnek: Asrock B460 pro4, B460m pro4; gigabyte b460 HD3, b460m d3h
Proci ok, 50 körül 10400F
HDD ok.
SSD: Mindenképpen M.2 csatolósat vennék, már csak azért is, mert jobban néz ki kábelek nélkül (meg egyszerűbb szerelni, ha egyszer kellene...). És a nvme is közel van árban. pl kingston a2000. A jövőben jól jöhet...
Tápra kérezz rá itt: [link]
Szerintem fognak ajánlani valami mást, mert erre rákeresve nem jött ki semmi infó itt.
Alzával nekem nem volt gondom amúgy, de összeszerelni magam szoktam a gépeket, így nem ismerem hol vannak ilyenek. meg kell nézni mindent, hogy hol jó
ipon, aqua. oázis. meg pcx
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!