Próbáltátok már a kormány által nyújtott digitális jóléti szoftvercsomagot??
Ha valaki nézte már, akkor mi róla a véleménye??
Itt megjegyezném hogy nagyobb dobásra számítottam, főleg mikor hallottam hogy egy milliárdos projectről van szó. De egy linux operációs rendszer, a szokványos linuxos programokkal.
Valakinek van hozzá valami észrevétle hogy mitől jobb ez??
Minden amit írtál full jogos.
Valóban milliárdos összegű fejlesztésről van szó, emiatt is néztem már rá hogy mi is akarna ez lenni. Néztem volna pontos összeget is vagy cikket hozzá, de nem nagyon lehetett hírtelen találni.
A 2 giga ramot úgy értettem, hogy sokaknak van olyam gépe amiben 2 giga ram van vagy annyi se. Nekem is a gépben annyi van, bár ssd-n fut a rendszer szóval kicsit nagyobb élményt nyújt, de attól még nem a legjobb. Sulis dolgokat nem tudtam soha az asztalin csinálni. 2 giga ram kevés hozzá. Volt olyan is, mikor fel raktam 1-2 dolgot ami kellett a sulihoz, de mivel indulás után olyan szinten tele vágta a gép a memóriát, hogy ki is kapcsolt egyből ezért onnantól már hanyagoltam. Középsuliban elég volt egy 4 gigás leptop, mert a tanárok nem akartak extrém programokat használni. Most egyetemen meg csak olyanokat használunk. Itt azért megjegyezném, hogy a gyakorlati tanárok is háborognak miatta, hogy minek az erőforrás igényesebb programokat használjuk, teljesen felesleges.
"Na várj, várj, várj... nem mondod, hogy milliárdokért maszkíroztak egy egy kész Linuxot?"
Íme a költségvetése. Több mint 2 milliárd ft.
Épp most rakták be egy másik topicba ezt a cikket, érdemes elolvasni. Miután elolvastam nekem világos lett hogy miért hergelték az embereket annyira a blackPanther OS ellen. Ment a korrupciós úthenger teljes sebességgel, na meg az ezzel járó agymosás, tömegmanipuláció...
#14 "világos lett hogy miért hergelték az embereket annyira a blackPanther OS ellen"
Na, ők azok, akik ellen nem kell hergelni senkit, ők maguk vívták ki a Linuxos közösség, és a felhasználók unszimpátiáját. Maga az az arrogáns stílus, amit a projekt fejesei megengednek maguknak, már az vérlázító, de amikor olyanról hallok, hogy büntetéspénzt szednek, amiért valaki a weboldalukat nem BlackPanther alól nézi? Meg minden hülyeségért megy a perrel fenyegetés? Aztán meg rejtegeti a telepítőt, amit úgy kell Facebookon elkérni az oldaluk adminjától? (Előtte meg szidták a Facebookot.) Na, meg természetesen van fizetős változatuk is, most már ennek az árát is titkolják, de legutóbb, amikor láttam, talán 30 körül volt az otthoni, és 200 a szerver.
Aztán szidja az Ubuntut, meg a Mintet, mert hogy "másolatok", erre ő meg lemásolja a Mandrake Linuxot, és veri a mellét, hogy ez aztán teljes mértékben saját, sőt, MAGYAR fejlesztés. (Csak épp a kernel nem az, a rendszer nem az, a segédprogramok 90%-a nem az...)
Némi olvasni való: [link]
Egyáltalán nem rossz rendszer, de nem azért, mert annyit hozzátettek volna 2 milliárdból, hanem mert jó az alap.
Évek óta Mintet használok (holott a munkahelyem biztosítaná a Windows és Office licencet, ha igényelném), a "Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag" pedig egy nagyon kicsit átszabott Mint.
Bár akkor már használom az eredetit, az biztos, hogy folyamatosan karban van tartva.
Mikor felraktam akkor egyből frissített volna az új mintre. Tényleg kb a háttér lett átálítva meg talán a menü gomb. A többi meg úgy van ahogy volt. Tényleg nem értem, hogy mi került ezen pénzbe, meg miért volt erre szükség.
"Tényleg nem értem, hogy mi került ezen pénzbe"
Ráhelkének kellett új Gucci táska, mit nem értesz ezen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!