Milyen tablet, illetve alkalmazás lenne jó digitális rajzolásra?
Nemtudom jó kategóriába tettem e.
Szeretnék belekezdeni a digitális rajzolásba, de elég bizonytalan vagyok. Ipad-en gondolkodtam. Illetve a Procreate és a Clip Studio Paint között nem tudok dönteni. Ezek közül ti melyiket ajánlanátok? Vagy van ezeknél esetleg jobb?
Köszi a választ. Láttam azokat, de konkrét választ egyikben sem találtam hogy melyik alkalmazás lenne jobb. Lehet hogy van már olyan is, de nekem nem adta ki. Azokban tabletekről és rajztáblákról meg ilyesmikről beszéltek, és nekem nem rajztábla kell.
Egyébként, én is inkább a Procreate felé hajlok.
A Procreate kezelőfelülete valóban kimondottan felhasználóbarát, viszont a magam részéről nem voltam kibékülve az ecsetkezelésével, jóllehet több tucat letöltött ecsetet kipróbáltam benne, köztük fizetőseket is. Az ecsetbeállításokon, illetve az ecsetgörbén is próbáltam kalibrálni, többféle beállítást is kipróbáltam, ám továbbra sem állt a kezemre. Skiccelni néha jó móka benne, pláne a spéci, textúrált ecsetekkel, utómunkához, effekteléshez is egész pofás, komolyabb rajzos munkához viszont számomra sajnos nem használható, bármennyire is akartam szeretni.
Nálam tehát inkább az ArtStudio Pro, illetve a Clipstudio váltak be, ezek az alapkonfigurációkkal/gyári ecsetekkel is kiválóan működnek, bele sem kellett nyúlnom a beállításokba.
Persze mindez erősen egyén, illetve rajzstílusfüggő, hiszen telis-tele vannak a közösségi oldalak kiváló, kizárólag Procreate-ben készült alkotásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!