Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehet hülye kérdés, de egy...

Lehet hülye kérdés, de egy laptopban alapból van videókártya vagy külön kell menni?

Figyelt kérdés
Nagyon nem értek az ilyen elektronikus dolgokhoz azt se tudtam sokáig mi az a videó kártya, ismerkedem épp az elektronikus dolgokkal. Köszi a választ :)

2021. jan. 29. 11:40
 1/10 P.O.C. ***** válasza:
100%
Alapból van integrálva rajta. (Sajnos) Ha modulárisabb felépítésű lenne, sok ember életét megkönnyítené. És kevesebb szemét is termelődne.
2021. jan. 29. 11:42
 2/10 A kérdező kommentje:
És hol tudom azt megnézni, hogy esetleg milyen?
2021. jan. 29. 11:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen videókártya biztosan van benne, különben nem tudna képet adni.

A processzorba mindenképp van egy integrálva, de lehet + egy külön chip is, nagyobb teljesítményű, gamer (vagy annak hirdetett) laptopoknak.

2021. jan. 29. 11:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Aida64, Hwinfo megmondja, de akár a Windows is, ha beírod a keresőbe, hogy dxdiag, és nyomsz egy entert.
2021. jan. 29. 11:45
 5/10 P.O.C. ***** válasza:
Eszközkezelő. Vagy külső szoftverrel. Pl. GPU-Z, AIDA64, stb.
2021. jan. 29. 11:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Laptop "kulcsrakész", így minden van benne, hogy működni tudjon. Ha nagyobb gépigényű (AAA-s) játékokra is használnád, akkor mindenképpen olyat vegyél, amiben dedikált kártya is van (tehát nem csak az alap, integrált videokártya, mert az ezekre a játékokra gyenge). Szerintem egy 1660Ti szintű kártya az alap, de kinek mi az igénye.

Tehát, hogy értsd, ha van egy dedikált videokártya is a gépedben, nem mindegy, hogy az mennyire erős.

2021. jan. 29. 11:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Alapból van, és általában nem cserélhető.

Két módon szokott rajta lenne: vagy a processzorba van integrálva, vagy külön chipként rá van rakva az alaplapra (utóbbit hívják dedikált videovezérlőnek - a drágább, számítógépes játékokra tervezett "gamer" konfigurációkban elterjedt megoldás).

2021. jan. 29. 11:48
 8/10 anonim ***** válasza:

"És hol tudom azt megnézni, hogy esetleg milyen?"

VAgy beírod a gugliba a laptopod pontos típusát és megnézed ott. Milyen latopod van? Kérdésnél tanácsos kiírni ezt az infót is, egyből adekvátabb segítséget kaphatsz

2021. jan. 29. 11:49
 9/10 A kérdező kommentje:

A dxdialogban benne vagyok, Gondolom van konkrét neve a videókárnyának. Mert itt nincs odairva konkrétan, hogy "videókártya".

8as Hp laptopom van

Processzor: Intel(R) Core(TM) i7-2640M CPU @ 2.80GHz 2.80 GHz

2021. jan. 29. 12:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Legegyszerűbb, ha beírod a win 10 keresőjébe, hogy vezérlőpult. Megnyitod. Azon belül eszközkezelő, legalul van a videókártya és megnézed, hogy ott mit ír (kettő klikk rá). Ha csak integrált VGA-d van, akkor csak annyit látsz, hogy Intel(R) HD Graphics 3000. HA van benne dedikált kártya is, akkor ott lesz az is az előbbi alatt vagy felett
2021. jan. 29. 12:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!