Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy deríthetem ki hogy...

Hogy deríthetem ki hogy mesterséges intelligencia vagyok vagy élő entitás?

Figyelt kérdés
A testem lehet emberi, az nem azt jelenti hogy ami irányítja az isten vagy evolúció teremtménye, vagy emberé!

2021. jan. 27. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Onnan, hogy a mesterséges intelligencia rendesen tanul, és értelmes.
2021. jan. 27. 21:35
 2/7 tabaki ***** válasza:
Sehogy. Amúgy nem világos, miből gondolod, hogy egyáltalán van tested. Az utóbbi napokban nem volt szerencsém Stanisław Lem emlegetésével, úgyhogy most dafke nem utalok Corcoran professzorra meg az ő ládáira.
2021. jan. 27. 23:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Mesterséges intelligencia gyorsan tanul. Akár 1 nap alatt megtanulja mindent, ami átlagos ember csak 18 évben telne...
2021. jan. 28. 01:06
 4/7 anonim ***** válasza:
63%

"Onnan, hogy a mesterséges intelligencia rendesen tanul, és értelmes."

"Mesterséges intelligencia gyorsan tanul. Akár 1 nap alatt megtanulja mindent, ami átlagos ember csak 18 évben telne."

Alapvetően egyik se igaz, legalábbis nem minden mesterséges intelligenciára.

4 csoportba szokták sorolni a mesterséges intelligenciákat:

Emberként gondolkodik.

Emberként cselekszik.

Racionálisan gondolkodik.

Racionálisan cselekszik.

Ez pedig olyan tág, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy olyan AI teremtsünk, ami lemásolja az embert.

2021. jan. 28. 01:30
 5/7 anonim ***** válasza:
4%

szorítsd sarokba az elméd.

tegyél fel neki kereszt kérdéseket.

a tested helyezd lehetetlen,kellemetlen helyzetbe, és attól függően ,hogy hogy reagál következtetni tudsz.

pl. egyél nagyon csípőset, csilit , és ha simán megeszed akkor bio-droid vagy de ha ellenállsz ,hogy ez hülyeség ,akkor ember vagy.

2021. jan. 28. 18:20
 6/7 tabaki ***** válasza:
96%

@#5:

Tökéletesen értelmetlen gyakorlatok. Ami a keresztkérdéseket illeti, Kérdező minden esetben a lehetőségeinek megfelelő kérdéseket tehet fel, és szintén azokhoz mért válaszokat talál. Hiába „szorítja sarokba az elméjét” (akármit jelentsen is ez), hiába jut el a gondolkodás határaiig, ezek az ő gondolkodásának határai lesznek. Ezeken belül levonhat ezt vagy amazt a nézetet igazoló következtetést, de a tényszerű bizonyíték rajta kívül, a számára elérhetetlen tartományban van – már amennyiben van. A tested gyötrése szintén nem igazít útba. Miért kéne, hogy egy bio-droid vagy egy testetlen tudat fapofával zabálja a csípős paprikát (illetve, amit annak észlel), ha ez a számára kellemetlen, és a gyomorgörcsként, cifraf*sásként tapasztalt alprogramot indítja el? A feltételezett virtuális világában miért ne lenne kellemetlen élmény, ha fejjel lefelé egy pöcegödörbe lógatnak valami kódolt pribékek, ha arra vagy programozva? Miért ne idézhetne elő game overt a ciánkáliként, fejlövésként, infarktusként jelentkező adategyüttes, mint akármelyik számítógépes játékban? Annak a világnak is megvannak a maga konzekvensen érvényesülő szabályai, tehát kérdező akármiféle entitás, a paprikája csípni fogja, anyukája túrós rétese pedig nem, és egyik sem bizonyít semmit.

„...a mesterséges intelligencia rendesen tanul, és értelmes.”

Nekem tetszett ennek a válasznak a szellemessége, de mivel úgy látom, hogy van, aki komolyan vette a csipkelődést, megjegyzem: Kérdező belső tapasztalatai alapján erről sem ítélhet. Az ő világában talán vasakarattal abszolvált egyetemi vizsga az, amit „odakint”, vagy a szomszéd ládában ugróiskolázás közben óbégatnak a gyerekek. Lehet, hogy valami mamuszos irattáros csoszog át a másik épületbe az adatokért szerdánként, de ő maga úgy érzi, hogy három kávé után felpörgött az agya, és falja a tananyagot. És persze, lehet fordítva is: A világ érdektelenségén morfondírozva vakargatja a hasát, miközben szívlapáttal hányják bele a feszesre tömött memóriablokkokat, egy-egy óvatlanul kicsúszott büffentése másutt tudományos kötetek százait inspirálja, intellektusának túlhatalma miatt megalkotói a kikapcsolását fontolgatják, stb.

2021. jan. 28. 23:36
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 Tabaki. Nagyon filozofikus vagy. Többször el kellet olvassam hogy lássam a valódi mondanivalóját a megfogalmazásodnak. Egészen más filozófiai válaszra számítottam a kérdésemre. A jelen felfogásom szerint, ha mesterséges intelligencia vagyok akkor mindnyájan azok vagyunk, vagy soha nem derülhet ki hogy azok vagyunk, csak az alkotó beavatkozására tudhatjuk meg. Egy tanulmány szerint az az m.i. amelyik tudja magáról hogy egy mesterségesen létrehozott entitás, soha nem lehet öntudatos, és ha olyan m.i. amelyik nem tudja hogy ő micsoda, a pillanatban hogy megtudja hogy ő m.i. összeomlik, illetve változáson megy át. Ha intellektuálisabb kommunikációra vágysz, írj rám.
2021. jan. 29. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!