Szerintetek megéri még az i9-es Macbook Pro 16"-ost megvenni, vagy inkább várjam meg az M1X processzorral szereltet?
Én nem vennék i9-et, ekkora dobozban az nem hűthető rendesen. Nem véletlenül vergődtek a macbook pro felhasználók az elmúlt néhány évben a folyamatos throttling miatt.
Ha nem sürgős akkor én megvárnám a M1X-et, hátha az jobban muzsikál.
A támogatás elmaradásától ne félj, 5-6-7 éveig még fogják támogatni biztosan. Sok éves átmeneti időszak lesz ez, nem úgy fogják csinálni, hogy akkor február 39-től lekapcsolják a régi rendszereket.
Ki is törne a parasztgyalázat, azért elég sok inteles Mac szaladgál a világban...
Gondolj csak azokra akiknek még mérlegelési lehetőségük sem volt, mert 2020 év elején vettek gépet amikor még nem tudott kb senki az M1-ről.
Nekem is inkább a hűtés a bajom... vennék én is most gépet, de nem tudok dönteni.... Lehet iMac-el jobban járnék (nekem nem feltétlen kell a hordozatóság)
Van aki fagyasztott zöldborsót tesz a gép alá ha videót renderel :D
Ha durván számításigényes feladatokat csinálsz a géppel akkor lehetnek gondjaid.
Haveromnak egy régebbi Macbook Proja van ( i7-4xxxHQ) már az is majd elolvad FinalCut X alatt. Ha rákeresel a neten, akkor sok olyan "hisztit" fogsz találni az elmúlt másfél évből, ahol mindenki kibukott a MBPron, hogy egy használhatatlan sz@r, mert elmelegszik ( nyilván csúcs processzorokat nem tudsz akkora házban lehűteni.. ).
A Mac Mini már kijött az M1-es procival és meglepően jól muzsikál videó vágásnál - már amit a videókon látni engedtek. Mac vonalon mindenképp megéri kivárni, mert a jelenlegi intel alap az....
Ha nem vagy az apple ökoszisztémához kötve akkor a PC-notebook vonalon most is van alternatíva.
"notebook vonalon most is van alternatíva."
mert egy i9-es kazán egy win-es laptopban 30 fokkal hidegebb mi? :D
csak vicc!!
Nem, csak mas gyarto nem rak bele egy 50W-os CPU-t ilyen hutesu laptopba
"mert egy i9-es kazán egy win-es laptopban 30 fokkal hidegebb mi? :D"
Vettem :D
Ha már más is reagált:
a jelenlegi Ryzen7 4800U 15W TDPvel közel hozza az i9-10980HK 45W-os teljesítményét, 25W-ig elengedve meg is előzi azt. Ha kerül mellé egy normálisabb GPU akkor azért az már munkánál rendesen odab@sz és még a laptop sem fog elolvadni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!