Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől cicereg meg búg a...

Mitől cicereg meg búg a gépem? Mintha valami daráló lenne! :S de ha ráütök egyet elhallgat de valamikor nem! :D :S meg az egyik hűtőventilátor lapátja egyik kis lapátja letört! De nemhinném hogy ez lenne a baj!

Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 21:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hidd el, nem tesz jót neki, ha nem kiegyenlített a venti súlyeloszlása.

Egyébként ez tipikusan az az eset, amikor kezd tönkremenni, "kicsapágyasodni" a ventilátor. Gondolom a tápegységben levőről van szó, így sok lehetőséged nem marad: új tápegység kell.

2010. aug. 13. 22:03
 2/13 anonim ***** válasza:
Egy proci ventillátor nem nagy beruházás, hacsak nem valami extra hűtés kell. Gondolom, arról tört le egy darab?
2010. aug. 13. 22:07
 3/13 A kérdező kommentje:
hát őőőőő az alaplapom ventilátorjának az egyik lapátja tört le! :S
2010. aug. 13. 22:07
 4/13 anonim ***** válasza:
az a processzor hűtése lesz. 1000 forint körül már kapsz, érdemes beruházni. amúgy a ne nagyon sokkold túl nagy erőhatásokkal mert nem igazán tesz jót a merevlemeznek (sem).
2010. aug. 13. 22:09
 5/13 anonim ***** válasza:

A táp ventillátorát is ki lehet cserélni, ne vegyük át a számítógépszerelők szemléletét hogy "ÚJAT KELL VENNI".

Ne csapkodd, azzal legfeljebb a vinyót teszed tönkre ha túl nagyot ütsz :D

Hallgasd meg melyik ventillátor zúg. Menet közben kézzel állítsd meg mindet egyesével, amikor elmúlik a zaj, az lesz a hunyó. Olcsón megúszod a cserét ha szerencséd van. De valószínűleg a töröttlapátos lesz a hangoskodó.

2010. aug. 13. 22:09
 6/13 anonim ***** válasza:
Hallgatózz, hogy a gép melyik része adja a hangot! Mert nem bizti, hogy a proci venti!
2010. aug. 13. 22:10
 7/13 anonim ***** válasza:

"A táp ventillátorát is ki lehet cserélni, ne vegyük át a számítógépszerelők szemléletét hogy "ÚJAT KELL VENNI"."

Egyetértek, lévén rendszergazdaként dolgoztam az elmúlt 2 évben, ugyanakkor az is igaz, hogy egy "átlag" felhasználó nem tudja/meri szétszedni a tápot, ha meg a szervízben cserélteti ki, egy tápventi csere kerülni fog annyiba, mint egy új táp.

Nem kötekedésből, csak nem mindenki műszerész. :)

2010. aug. 13. 22:12
 8/13 anonim ***** válasza:

@ 22:12

Köszi az egyetértést :)

Tudom, én sem vagyok műszerész, csak hozzá merek nyúlni bármihez. És nagyon nem tetszik a szervizesek hozzáállása hogy egy vindóztelepítés 6-8000 ft stb. Elég etikátlannak tartom az informatikai analfabéták ilyen nemű lehúzását :)

2010. aug. 13. 22:23
 9/13 anonim ***** válasza:
22:23 nyugi, én is. Abszurd, amikor két csavarhúzómozdulatért ezreket elkérnek. Mit ezreket, akár 5-10 ezret is.
2010. aug. 13. 22:26
 10/13 anonim ***** válasza:

szerintem meg kereslet függvénye. ha valakinek nem ér meg X ezer forintot, hogy bármit is csinálnak a gépével, az nem fizeti ki, hanem keres mást. ha meg el tud kérni valaki egy adott összeget, akkor miért ne kérje? eggyel jobb, mintha egyéb úton szerezne pénzt.

a doktorbácsi néha csak egy receptet ír fel, és adunk neki pénzt :)

nem kell mindig háborogni...

2010. aug. 13. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!