Hogyan lehetséges úgy nyomtatni, hogy egy oldal két részben nyomtatódjon ki?
Ki kellene nyomtassak egy két oldalas valamit, csakhogy ez a valami furcsa méretű. A szélessége normál lapnyi, de a hosszúsága olyan mintha két A4-es lap lenne.
A kérdésem tehát az lenne, hogy miként tudom nyomtatásnál beállítani, hogy felénél törje meg a dokumentumot, és pont ahonnan megtörte, onnan folytassa a következő oldalon? Illetve ha ismertek olyan opciót, amivel két oldalra tudom szedni akkor azt is szívesen megcsinálom. Csakhogy sajnos amikor a pdf-et word-é akartam convertálni, a szöveg mögötti kép teljesen eldeformálta az egészet. Ezt minden converter-rel eljátszodtam.
Próbáltam azt is, hogy képkivágást alkalmazok a pdf dokumentumnál, de akkor már más probléma van. A laptop szegélye (a tálca, a chrome felső szegélye, a megnyitott ablakok, a url hely, meg a pdf felső 1/2 jelzésű sávja) akkora helyet elvesz a dokumentumból, hogy screenshotolva nem 2, hanem 3 lapnyi lenne már az egész - ennek pedig nincs sok értelme környezet szempontból, hisz kettő lappal is ki lehetne hozni. Kisebbre véve pedig a szöveg nem látható.
PDF crop
Kijelölöd a felső felét, körbevágod, s lemented egy pdf-be, majd az alsó felét is ugyanúgy. (De csak ha a sorok minden oldalon egyformák, mert hanem a vágás az egyik oldalon 2 sor közé esik a másikon meg a sorra)
Vagy ha nem túl sok oldal, akkor a pdf-et képekbe konvertálod, szétvágod (GIMP-el pl), majd újra pdf-be fűzöd, s úgy nyomtatod.
Ja, bocsi, most látom, hogy "két oldalas valamit"...
Hát figyu, ha elküldöd nekem, én normál méretűre (A4) csinálom neked azt a 2 oldalt. :)
Köszönöm a választ :)
Közben rájöttem, hogy Paint-ból nyomtatva meg lehet oldani (átalakítottam png-re a pdf-et). Csak kérdéses, hogy a paint ilyen jellegű használtáért számolnak-e fel külön díjat a nyomtató helyeken.
Leírom szépen:
- megnyitod a pdf-et
- megfelelő nagyságúra nagyítod
- megnyomod a PrtScn-t (képernyőkép)
- megnyitod a Paint-et
- ctrl + v (Paint-ben)
- kijelölöd, ami neked kell (tálca, a chrome felső szegélye, a megnyitott ablakok, a url hely, meg a pdf felső 1/2 jelzésű sávja kívüli dolgok)
- ctrl + v
- új Paint ablakot nyitasz (jobb klikk a Paint-re a tálcán -> Paint)
- ctrl + v (az új Paintablakban)
- Crop (körülvágás)
- meghosszabítod lefele Paint-ben azy a fehér rajzteret
- visszamész a pdf-be, kicsit görgeted lefele
- megnyomod a PrtScn-t (képernyőkép) megint
- a vágatlan Paint ablakba beilleszted a képernyőképet
- kijelölöd, ami neked kell
- a nagyra húzott Paint ablakba beilleszted pixel pontosan (nagyítani kell ahhoz)
- ezt ismételgeted
- megnézed hány pixel magas lett a kép (a pint-ben alul írja)
- a számológéppel elosztod, hogy tudd, hol a kép közepe
- kiejölés, ctrl +c, ctrl + v módszerrel 2 képet csinálsz a hosszúból
- megismétled ezt a másik oldallal is
-pdf-be fűzöd a képeket online
Milyen sokat írtam a semmiért...
Ha megvan png-ben az a 2 oldalnyi pdf, akkor Paint-el vágd ketté az oldalakat, s fűzd pdf-be a keletkezett 4 oldalt.
Egy kis segítség a pontos kettéosztáshoz:
1, 2, 4, 5, 7-es vagyok.
Azokat azért írtam, mert ha képernyőképekkel csinálod, akkor a tálcát s az egyebeket le lehet végni a képről, a keletkezett 3 képet egy eggyé lehet illeszteni, amit majd kettévágsz...
De mivel szépen sikerült képpé konvertálni a pdf-et, már nincs jelentősége.
Acrobat Reader:
Fájl/Nyomtatás...
Oldal méretezése és kezelése.
Itt simán beállíthatod hogy mi kerüljön egy lapra.
A mellette lévő Nagyítás ablakban láthatod hogy fog kinézni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!