Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehetséges úgy nyomtatn...

Hogyan lehetséges úgy nyomtatni, hogy egy oldal két részben nyomtatódjon ki?

Figyelt kérdés

Ki kellene nyomtassak egy két oldalas valamit, csakhogy ez a valami furcsa méretű. A szélessége normál lapnyi, de a hosszúsága olyan mintha két A4-es lap lenne.

A kérdésem tehát az lenne, hogy miként tudom nyomtatásnál beállítani, hogy felénél törje meg a dokumentumot, és pont ahonnan megtörte, onnan folytassa a következő oldalon? Illetve ha ismertek olyan opciót, amivel két oldalra tudom szedni akkor azt is szívesen megcsinálom. Csakhogy sajnos amikor a pdf-et word-é akartam convertálni, a szöveg mögötti kép teljesen eldeformálta az egészet. Ezt minden converter-rel eljátszodtam.

Próbáltam azt is, hogy képkivágást alkalmazok a pdf dokumentumnál, de akkor már más probléma van. A laptop szegélye (a tálca, a chrome felső szegélye, a megnyitott ablakok, a url hely, meg a pdf felső 1/2 jelzésű sávja) akkora helyet elvesz a dokumentumból, hogy screenshotolva nem 2, hanem 3 lapnyi lenne már az egész - ennek pedig nincs sok értelme környezet szempontból, hisz kettő lappal is ki lehetne hozni. Kisebbre véve pedig a szöveg nem látható.

2020. dec. 27. 14:55
 1/10 anonim ***** válasza:

PDF crop

[link]

Kijelölöd a felső felét, körbevágod, s lemented egy pdf-be, majd az alsó felét is ugyanúgy. (De csak ha a sorok minden oldalon egyformák, mert hanem a vágás az egyik oldalon 2 sor közé esik a másikon meg a sorra)

Vagy ha nem túl sok oldal, akkor a pdf-et képekbe konvertálod, szétvágod (GIMP-el pl), majd újra pdf-be fűzöd, s úgy nyomtatod.

2020. dec. 27. 15:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Ja, bocsi, most látom, hogy "két oldalas valamit"...

Hát figyu, ha elküldöd nekem, én normál méretűre (A4) csinálom neked azt a 2 oldalt. :)

2020. dec. 27. 15:21
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :)

Közben rájöttem, hogy Paint-ból nyomtatva meg lehet oldani (átalakítottam png-re a pdf-et). Csak kérdéses, hogy a paint ilyen jellegű használtáért számolnak-e fel külön díjat a nyomtató helyeken.

2020. dec. 27. 15:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Amúgy miért nem képernyőképezed le több darabban az a 2 oldalt (hogy szépen látszodjanak a dolgok), majd paint-ben szépen pixelpontosan összevágnád a pár képernyőképet (a tálcát meg ezeket persze levágva), majd kettéosztanád a hosszú oldalt, az eredményt meg online pdf-be fűznéd?
2020. dec. 27. 15:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Leírom szépen:

- megnyitod a pdf-et

- megfelelő nagyságúra nagyítod

- megnyomod a PrtScn-t (képernyőkép)

- megnyitod a Paint-et

- ctrl + v (Paint-ben)

- kijelölöd, ami neked kell (tálca, a chrome felső szegélye, a megnyitott ablakok, a url hely, meg a pdf felső 1/2 jelzésű sávja kívüli dolgok)

- ctrl + v

- új Paint ablakot nyitasz (jobb klikk a Paint-re a tálcán -> Paint)

- ctrl + v (az új Paintablakban)

- Crop (körülvágás)

- meghosszabítod lefele Paint-ben azy a fehér rajzteret

- visszamész a pdf-be, kicsit görgeted lefele

- megnyomod a PrtScn-t (képernyőkép) megint

- a vágatlan Paint ablakba beilleszted a képernyőképet

- kijelölöd, ami neked kell

- a nagyra húzott Paint ablakba beilleszted pixel pontosan (nagyítani kell ahhoz)

- ezt ismételgeted

- megnézed hány pixel magas lett a kép (a pint-ben alul írja)

- a számológéppel elosztod, hogy tudd, hol a kép közepe

- kiejölés, ctrl +c, ctrl + v módszerrel 2 képet csinálsz a hosszúból

- megismétled ezt a másik oldallal is

-pdf-be fűzöd a képeket online

2020. dec. 27. 16:06
 6/10 anonim ***** válasza:
pdf to png jó megoldás, nem számítanak fel külön díjat nyomtatásnál, általában oldalanként kérnek pénzt, színes/fekete-fehér, a4 méretű stb.
2020. dec. 27. 16:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Milyen sokat írtam a semmiért...

Ha megvan png-ben az a 2 oldalnyi pdf, akkor Paint-el vágd ketté az oldalakat, s fűzd pdf-be a keletkezett 4 oldalt.

Egy kis segítség a pontos kettéosztáshoz:

[link]

2020. dec. 27. 16:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat, de a leírásomba a "Próbáltam azt is, hogy képkivágást alkalmazok a pdf dokumentumnál, de akkor már más probléma van. A laptop szegélye (a tálca, a chrome felső szegélye, a megnyitott ablakok, a url hely, meg a pdf felső 1/2 jelzésű sávja) akkora helyet elvesz a dokumentumból, hogy screenshotolva nem 2, hanem 3 lapnyi lenne már az egész - ennek pedig nincs sok értelme környezet szempontból, hisz kettő lappal is ki lehetne hozni. Kisebbre véve pedig a szöveg nem látható." rész nagyjából az amit a 4,5 és 7 írt.
2020. dec. 27. 17:43
 9/10 anonim ***** válasza:

1, 2, 4, 5, 7-es vagyok.

Azokat azért írtam, mert ha képernyőképekkel csinálod, akkor a tálcát s az egyebeket le lehet végni a képről, a keletkezett 3 képet egy eggyé lehet illeszteni, amit majd kettévágsz...

De mivel szépen sikerült képpé konvertálni a pdf-et, már nincs jelentősége.

2020. dec. 27. 18:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Acrobat Reader:

Fájl/Nyomtatás...

Oldal méretezése és kezelése.

Itt simán beállíthatod hogy mi kerüljön egy lapra.

A mellette lévő Nagyítás ablakban láthatod hogy fog kinézni...

2020. dec. 27. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!