Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a probléma?

Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Van hogy teljesen véletlenszerűen elkezd laggolni a számítógépem. Ilyenkor fél másodpercekre befagy minden (kép, hang, stb...). Ez változó meddig tart, de körülbelül 1-2 másodpercenként ismétlődnek meg ezek a szaggatások. A vírusirtó nem talált semmit, azóta többször is újraraktam teljesen a gépet. Esetleg valami ötlet hogy mi okozhatja?

Ha esetleg segít, a gépem összetétele:

CPU: AMD Ryzen 5 2600

Ram: 8Gb 3000Mhz (tudom hogy ez kevés)

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB

Alaplap: Gigabyte A320m-h

2020. dec. 23. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Amikor szaggat, tudni kellene, mi használja maxon a procit, vagy a RAM-ot. Szerintem előbbit terheli valami, de, ha már újratelepítetted és akkor is, akkor valami hardveres gondra tippelek. Pl. gyenge a táp, vagy rossz a hűtés és túlmelegszik a processzor, haldoklik a HDD, stb.
2020. dec. 23. 11:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Túlmelegedni nem szokott semmi, emellett a procit és a ramot sem szokta nagyon semmi se maxon használni.

2020. dec. 23. 11:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem kevés a 8 GB ram. Szerintem kezdd el figyelni feladatkezelőben, hogy mi terheli a gépedet, amikor laggol. Ha látszólag semmi, akkor a merevlemezt csekkold le, hogy nem haldoklik-e. (Bár nekem jóval hosszabb, percekig tartó laggolást okozott, amikor elkezdett meghalni.)

Overclock van beállítva a processzorra? Illetve, mivel hűtöd?

2020. dec. 23. 11:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Nincs overclock és gyári a hűtése.
2020. dec. 23. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!