Hangkártya, zenerögzítés, valaki tud segíteni?
Évek óta a falon porosodik egy pár elég drága gitár, az évek során sajnos nem volt időm őket használni. Na meg persze nincs hozzá normális csöves erősítőm, amivel normálisan szólna a hangszer, és sajnos eléggé allergiás vagyok a gagyi erősítők hangzására. Jelenleg nincs 2-300 ezer forintom hogy beszerezzek egy rendeset. A terv a következő: Régen sikerült összekötni az asztali gépemet a gitárral, és a Guitar Rig nevezetű programmal elég jó hangzásokat tudtam elérni, egyenlőre beérném ezzel.
-Tehát szükségem lenne egy usb hangkártyára, amire rá tudom kötni a gitáromat. Tudnátok ajánlani egy használható terméket?
-Valamint ki szeretném küszöbölni a kompatibilitási hibákat, ezért úgy gondoltam hogy oprendszert is váltok, sajnos a win10 túl erősnek bizonyul ennek a laptopnak. Szóval ebben is segítségre lenne szükségem, hogy az oprendszer, a hangkártya az ASIO4ALL és a guitar rig megfelelő szinkronban legyen.
A laptopom adatai:
Intel Atom x5-E8000 CPU, 1,04 Ghz 4 mag
RAM: 4Gb
A kérdés adott, milyen hangkártyát vegyek, milyen oprendszert telepítsek?
Nem rémülök meg egy esetleges XP-től sem, igazából már csak zenére és officera használnám a gépet.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Az USB hangkártya egyszerűbb eset: olyan hangkártya kell, amin van hangszerbemenet - ez egy magas impedanciájú (erre utal a "hi-z" jelölés), vonalszinthez ( [link] ) közeli feszültségű kimenethez illeszkedő bemenet.
Ilyesmik például - olcsóbbak:
drágábbak:
A nagyobb gond sajnos a laptop: a gépben levő processzor:
Intel Atom x5-E8000 CPU, 1,04 Ghz 4 mag
eléggé karcsú hangfelvételhez.
A Guitar Rig:
meg ráadásul Windows 10-et igényel.
Köszönöm a válaszokat!
Nem fogom eladni a gitárokat. Inkább tisztább hangszín érdekel, nem a szétefektezett, széttorzított metálgitározás. A Guitar Rig nyilván csak megfelelni tud, olyan hangzása soha nem lesz mint egy rendes csöves erősítőnek, viszont ha összehasonlítom a szoftvert egy egyszerűbb, olcsóbb kombóval, akkor szinte ég és föld a különbség. A műanyaggitár hangzástól már távol állok, viszont a saját magam szórakoztatása a cél, ami egy gagyi kombóval már nem kivitelezhető.
"viszont ha összehasonlítom a szoftvert egy egyszerűbb, olcsóbb kombóval, akkor szinte ég és föld a különbség..."
Akkor te valami nagyon übergagyi kombóval hasonlítottad össze....
A füleim jól vannak, köszönik szépen.
Kedves Utolsó!
Mit ajánlanál?
Hendrixet és Frusciante-t játszanék, egy fender strattal.
Köszi a választ!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!