Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hangkártya, zenerögzítés,...

Hangkártya, zenerögzítés, valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Évek óta a falon porosodik egy pár elég drága gitár, az évek során sajnos nem volt időm őket használni. Na meg persze nincs hozzá normális csöves erősítőm, amivel normálisan szólna a hangszer, és sajnos eléggé allergiás vagyok a gagyi erősítők hangzására. Jelenleg nincs 2-300 ezer forintom hogy beszerezzek egy rendeset. A terv a következő: Régen sikerült összekötni az asztali gépemet a gitárral, és a Guitar Rig nevezetű programmal elég jó hangzásokat tudtam elérni, egyenlőre beérném ezzel.

-Tehát szükségem lenne egy usb hangkártyára, amire rá tudom kötni a gitáromat. Tudnátok ajánlani egy használható terméket?

-Valamint ki szeretném küszöbölni a kompatibilitási hibákat, ezért úgy gondoltam hogy oprendszert is váltok, sajnos a win10 túl erősnek bizonyul ennek a laptopnak. Szóval ebben is segítségre lenne szükségem, hogy az oprendszer, a hangkártya az ASIO4ALL és a guitar rig megfelelő szinkronban legyen.

A laptopom adatai:

Intel Atom x5-E8000 CPU, 1,04 Ghz 4 mag

RAM: 4Gb

A kérdés adott, milyen hangkártyát vegyek, milyen oprendszert telepítsek?

Nem rémülök meg egy esetleges XP-től sem, igazából már csak zenére és officera használnám a gépet.

Válaszotokat előre is köszönöm!

2020. dec. 13. 20:17
1 2
 11/14 anonim válasza:

Nem tudom sajnos. Én is guitar riget használtam még kb 8 éve, aztán lett egy line 6 hd500x multim. Ha a wah effekteket akarod használni, akkor kelleni fog expression pedál is.

Mondjuk én beruháznék egy line 6 multira, azon van expression pedál is, és már a hangzásuk is rendben van. Meg kell nézni mennyiért mennek mostanában, de sztem 70-80 ezerért lazán lehet ilyeneket venni. Ha semmi pénzt nem akarsz kiadni, akkor marad a guitar rig. De akkor is kell venned külső hangkártyát.

2020. dec. 15. 18:05
 12/14 anonim válasza:
Már úgy értem, h használtan lehet venni ilyeneket.
2020. dec. 15. 18:08
 13/14 Waff ***** válasza:
300 alatt nincs értelme az erősítőnek, de 70-80 ért már teljesen ajánlható a multi.... :D ez egyre jobb....
2020. dec. 15. 20:53
 14/14 anonim válasza:
Egy Pod hd500x et használtan lehet ennyiért venni. Most kifejezetten erre gondoltam, mert nekem is ilyen van. Én nem vennék 80 ezerért erősítőt. A multinál is a pod hd500 az a belépőszint aminél van értelme multit venni. Az ez alatti minőséget már egy program is tudja.
2020. dec. 16. 10:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!