Valamilyen gamer világosítson fel, hogy van ez?
Az leesett, hogy van a nintendo meg az xbox. Két készülék, amihez játékokat lehet venni.
Na most nekem olyan kellene, ami érzékeli ha mozog a gyerek. Találtam egy olyat, hogy Wii! Ez most egy készülék, amit megvehetek xbox meg nintendo nélkül? Vagy olyan tartozék, mint a konzol, a nyomkodós irányító, ami csak a géppel együtt működik? Meg olvastam olyat is hogy kineckt(nem tudom hogy írják), ez is elvileg érzékel..
Mit kell vennem, hogy a gyerek tudjon ilyen érzékelős játékkal játszani, és miért azt? És miután megvettem az érzékelő készüléket, külön kell a játékot is megvennem?
Valaki aki benne van a témában mesélje már el, mert normálisan nincs sehol leírva, mindenhol mintha evidens lenne ez hogy működik..
Az Xbox onallo konzol, kiegeszitoje a Kinect. Oda kell figyelni mert tobb generacio is van belole.
Itt kamera veszi a gyerek mozgasat, nyugodtan lehet ugralni elotte.
A Nintendo ceg tobb konzolt is gyart, a fent emlitett Nintendo Wii-t is. Ez egy kulon konzol, ahol a kezi iranyito erzekeli a mozgast, amit fogni kell jatek kozben. Es eleg sokan szembedobtak a tv-vel sportjatekoknal.
Jatekot mindettore kulon kulon kell megvenni.
Szerintem azért elég alaposan és érthetően le van írva pl. a Wikipedia oldalain. De nem kötekedni jöttem. ;)
Vannak ugyebár gyártók, és vannak márkák. Három fő gyártó van ma a konzolpiacon (a gamer szóhasználatban konzolnak nevezzük a kifejezetten játékok futtatására készített eszközöket): a Microsoft, a Nintendo, illetve a Sony. Ezek nem konkrét eszközöket jelentenek, hanem egy-egy gyártót. Persze, lehet, hogy a köznyelvben egy-egy konzolt egyszerűen csak a gyártó nevével említünk (pl. a '80-as években a Nintendo cég által gyártott NES konzolt is a legtöbben csak "Nintendo"-ként említették), de ha szakszerűek akarunk lenni, akkor ilyet nem teszünk. ;)
A gyártók (Nintendo, Microsoft, Sony) pedig valamilyen módon elnevezik a termékeiket. A hasonló termékeket van, hogy nagyon hasonló névvel illetik, hogy az új konzol neve is ismerősen csengjen. (A három fő gyártó közül a Nintendo az, amelyik nem követi ezt a konvenciót.) A Sony konzoljai: Playstation, Playstation 2, Playstation 3, Playstation 4, illetve a legújabb a Playstation 5. A Microsofté: Xbox, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S. A Nintendóé pedig: NES (Nintendo Entertainment System), SNES (Super Nintendo Entertaintment System), Nintendo 64, GameCube, Wii, Wii U, Switch. (A kézikonzolokat kihagytam a felsorolásból. Bár a Switch tekinthető annak is...)
Aztán mindegyik konzolnak vannak saját játékvezérlői, amivel ugye lehet a játékot irányítani. Ezeknek régebben nem volt külön nevük, csak a konzol nevével, és a "játékvezérlő", "kontroller", vagy "gamepad", esetleg kissé hibásan "joystick" szavakkal illették. Némelyiknek persze volt/van saját neve: pl. a Switch-é Joy-Con, a Wii-é Wii Remote, stb. Meg aztán vannak konzolok, amikhez az alapértelmezetten kívül másfajta vezérlőket is lehet(ett) venni. Pl. Wii-hez a Classic controller. A legtöbb játékvezérlő a "hagyományos" gamepad, egy (vagy több) iránygombbal, és néhány akciógombbal, de vannak ettől eltérő megoldások is, pl.: fénypisztoly, vagy kb. 10 éve a nagy divatot jelentő mozgásérzékelős irányítók. Ilyen például a Wii Remote. Ami a Nintendo cég Wii konzolának az alapértelmezett irányítója. Vagy pl. a Kinect, amit az Xboxhoz lehetett megvenni.
Ami pedig a játékokat illeti: leszámítva az esetlegesen a géphez mellékelt 1-2 játékot: igen, a játékokat külön kell megvenni a konzolokhoz.
Oké, szóval én eddig azt hittem, hogy a konzol a nyomkodós irányító cucc, amivel a játékban tudsz menni, lőni..
Akkor ha jól értem, kell vennem egy xbox konzolt(magát a gépet), adnak hozzá olyan gamepadeket, amiket nyomkodni lehet, hogy menj a játékban, aztán veszek hozzá kinectet(amihez nem kell semmit fogni), magát a másik gépet és ahhoz veszek egy játékot?
És nem mindegy, milyen típusú xboxhoz milyen típusú kinect és milyen típusú játék tartozik, mert mind mással kompatibilis..
Mekkora üzlet van ebben.
Az Xboxot el tudom neked mondani részletesen.
Két Xbox konzolhoz van mozgásérzékelő egység (Kinect), az Xbox 360, ami már jó régi és az Xbox One, amit most vált le majd lassan az annál újabb Xbox.
A Kinect hatalmas előnye, hogy ellentétben az összes többi mozgás érzékelő irányítóval más konzolokon, ehhez nem kell semmi csak egy viszonylag nagy szabad tér (kb 3 méter a 360ashoz és 2m az Oneoshoz) a televízió előtt és az ember teste. Míg a többi konzolos irányító általában csak a kart használja ez az egész testet. A Kinect egy mozgás érzékelő kamera amelyik felismer személyeket és egyszerűbb testmozdulatokat meglehetősen pontosan. Ezt a kamerát KÜLÖN kell megvenni a géphez bár vannak olyan gépcsomagok amikhez adták.
Más Kinect kapható az Xbox 360hoz (egy szerényebb tudású) és más az Xbox Onehoz (egy jóval "okosabb"). Ilyenkor az egyszeri ember azt mondaná, oké az újabb biztos jobb, de más okok miatt sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű. A lényeg az, hogy az Xbox 360hoz (régebbi gép, régebbi Kinect) készült Kinect hatalmas siker volt és rengeteg nagyon jó játék készült rá. Az "S" vagy "E" jelű 360akkal érdemes használni (annál régebbi konzolokkal csak átalakítóval működik). Például:
Kinect Disneyland https://www.youtube.com/watch?v=0Ohnv2cSFWA
Kinect Star Wars https://www.youtube.com/watch?v=GlWOAYV4U_0
Kinect Sports https://www.youtube.com/watch?v=znL7BQQSlso
Kinect Dance Central https://www.youtube.com/watch?v=_fNahKxHpCU
És még sok más. Szinte minden Kinect játék támogat két játékost.
Ezzel szemben az Onehoz készült kamera hatalmas bukás volt (nem is maga a kamera hanem, hogy kötelező volt megvenni az első szériás gépekhez akkor is ha nem akartad). A Microsoft ezért gyakorlatilag egy év alatt eltemette a kiegészítőt. Alig pár játék jelent meg rá, és azok közül is talán 1-2 ami érdekes. Újabb Xbox Oneokhoz csak egy külön csatlakozóval lehet kötni és gyakorlatilag semmi sem használja. Úgyhogy ha tetszik akkor csakis a 360 ajánlott hozzá sajnos.
Ó istenem.. és mikor jön ki az új xbox?
Lehet halasztom fél évet, majd szülinapra kap a gyerek egy új típust, ha nem jön ki karácsonyig.
Úgy elavul ez az egész, mint az iphoneok? Folyamatosan lassabb lesz meg nem gyártanak hozzá játékokat, hogy az emberek megvegyék az újat belőle?
Vagy esetleg megéri megvenni egy xbox360at a régi kinecttel régi játékokkal mert ugyanolyan jól működik? Ha kijön az új attól még árulni fogják a 360at is, vagy használtan kell vennem egyet?
Az uj xbox ugy 180+ ezer forint, csak szolok...
Maga a konzol nem avul ugy mint a telefonok. Viszont regebbi generacion nem mindig futnak ujabb jatekok.
Innen mar csak az a kerdes hogy mennyire van megnevelve a gyereked, es mekkora hisztit csak ha nem a legujabbat kapja.
Par hete panaszkodott itt egy anyuka hogy a fia kikelt magabol, mert nem a legujabb Ps5-ot kapja, csak agy Ps4-et....
Kisgyerek, ezzel nem lesz gond, azt se tudja mik ezek(ezért nem vagyok én sem tisztában vele, ami érdekli annak utánanézek).
180 nem vészes, gondoltam hogy 100 legalább lesz.
Jaj, es az uj xboxhoz mar nem jar kinnect, mivel tobbe nem gyartanak.
Es a regebbi sem kompatibilis hozza.
Marad a regebbi verzio.
Az új Xboxnak a neve Xbox Series és most jelent meg egy hónapja kb, de hatalmas készlethiányok vannak az érdeklődésre való tekintettel (első pillanatban elfogyott az összes előrendelésben). Így reálisan jövő február előtt nem lesz beszerezhető és akkor is azon múlik mennyit gyártanak le belőle addig. A konzolos generációk általában úgy működnek, hogy ha veszel egy gépet megjelenés környékén akkor kb 7 évig azon minden játék futni fog ami megjelenik. Amikor egy új gép kijön akkor még általában 1-2 évig megjelenik az előzőre is a játékok nagy része. Vagyis Hiába elméletben elavult az Xbox One egy hónapja, szinte mindennel fogsz tudni játszani még kb 2 évig. Nem igazán lassabb lesz a régi gép hanem a új játékok általában kategóriákkal többet tudnak és szimplán nem tudják őket annyira lebutítani a régi gépekre, hogy játszható legyen vagy egyáltalán elinduljon. Összehasonlításképpen itt egy Xbox 360as autós játék a Forza Horizon: https://www.youtube.com/watch?v=zTRhLFz5gOI Ez a játék csúcskategóriának számított Xbox 360on, alig HD felbontásban úgy, hogy csak az utakon mehettél Colorado megye kicsinyített másán. Itt van a Forza Horizon 3 Xbox Onera https://www.youtube.com/watch?v=wa_rtDcsuzI ahol FullHD vagy 4K felbontásban csaptathatsz bárhol a pályán (lemehetsz az utakról ahol csak akarsz) Ausztrália kontinens kicsinyített másán. Egyszerűen ehhez már a régi gép kevés lett volna.
Ahogy mondták előttem is Kinect sajnos nincs Seriesre és mivel Oneon bukás volt csak a 360 jöhet szóba. Az Xbox 360 olyan régi, hogy hivatalosan már nem árulják, újat nem tudsz venni csak használtat. Viszont emiatt meglehetősen olcsó sőt másolt játékokat is "fogad". Xbox One és Series csak eredetivel játszható. Emiatt simán megéri megvenni szerintem csak egy "másodlagos" Kinect konzolnak. Bármi máshoz meg vehetsz egy újat. Érdemes tudni, hogy az Xbox Series lejátszik minden Xbox One játékot is meg jó sok 360asat (Kinecteseket nem persze).
Végezetül meg annyit mondanék, hogy kezdő konzolvásárlóként érdemes tudni, hogy az Xbox 360nal bezárólag (tehát az még beletartozik), úgy gyártották a konzolokat, hogy néhány évente kijött egy fejlesztett model olcsóbban. Tehát ugyanazok a játékok voltak rá, mindegyiket Xbox 360nak hívták, de kicsit kisebb, csendesebb volt az újabb meg esetünkben volt rajta Kinect csatlakozó. Tehát nincs nagy különbség bármelyiket is veszed, de az "S" és "E" modellek ajánlottak, mert a régebbiek nagyon rossz konstrukciók és már nagyon régiek is. Nem árt ha van benne HDD is amire telepíthetsz játékokat is (nem kötelező), de akkor nem zúg a DVD olvasó és gyorsabban is tölt a gép.
Szóval idáig volt egyszerű ugyanis az Xbox One és Series gépekkel ez megváltozott. Most már KETTŐ alapmodel van minden generációban minden konzolból. Egy olcsóbb alap és egy drágább ami többet tud. Xbox One esetén az
1, Xbox One (nem érdemes ma már megvenni) és az
2, Xbox One S (javított alapmodel)
ezek HDTVre vannak tervezve elsősorban. Az
3, Xbox One X pedig 4K TVhez (HDTVn is szebb képet ad) sokkal jobb grafikával
Ezek nagyjából "csak" ennyiben különböznek egymástól.
A jelenlegi Series generációban viszont már sokkal nagyobb a különbség. Van az 1, Xbox Series S ami sokkal olcsóbb (kb 110e), de cserébe elsősorban HDTVre van tervezve (4Kn is azért elfogadható) és csak az Xbox hivatalos internetes boltjából lehet rá játékot venni digitálisan. Nincs lemez, nincs cserélgetés, csak hivatalos árak. Emellett pedig a
2, Xbox Series X (kb 185e) ami jóval drágább 4K TVkhez (HDn is megy persze) és van benne lemezmeghajtó is. A grafika itt is természetesen sokkal jobb.
Wow, na mostmár teljesen képben vagyok, veszek egy 360at kinecttel, ami rohadt olcsó, ilyen 40 körül fut a kettő együtt, meg adnak hozzá nyomkodós irányítót is.
Aztán, ha 7 évig van egy konzol, akkor elég jövőre vennem egy seriest, mikor már olcsóbb és mikor már nagyobb a gyerek, akkor jó lesz még a következő 6 évben.
Meglepően olcsón jön ki ez a karácsony:D Az nem számít, hogy nem új, ha úgyis csak egy két évig tartjuk meg, meg nem lassítják.
Nem tudom minek kell kivezetni a kinecttet, direkt azért vennénk meg, meg a gyerekeket jobban érdekli a mozgást észrevevő holmi, mint a 4k felbontás.. Egyébként a valósághűbb játék még nekem is feltűnik, pedig én elég béna vagyok az ilyesmihez, jól néz ki, de azért nem nyűgöz le a valóságutánzat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!