Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az ilyenekkel mit lehet tenni?

Az ilyenekkel mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

az egyik email fiókomat feltörték és még úgy tűnik a többi sincs biztonságban! ezt a levelet kaptam:

hi i have all the personal information! Credit card, identity card,all your email addresses,all passwords! you rewrite in vain ,350 euros and I will delete all data about you from the system,if not then I will sell all the data to someone else,if you don't believe me i'll send proof,I'm in your machine and everything I know information about you i am willing to forget you as soon as you paid if it doesn't happen I'll sell it on the dark web.

Payment by paysafecard !!! I'm waiting for the codes

I'll wait 3 hours if I don't get codes by then I'll sell them to someone else

a little information: ide felsorolta a birtokomban lévő email címeket

You can't find me! You can try but it will fail!

2020. dec. 7. 12:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy sima spam e-amil, tartalmilag scam - átverés, valótlan állításokkal. Kiküldik pl. 1 millió címre, hátha találnak akár csak 1-2 balekot aki elhiszi és fizet a semmire. Csak ebből kiindulva nem törték fel semmidet.
2020. dec. 7. 12:31
 2/16 A kérdező kommentje:
nem törték fel vélhetően de megtudta adni annak a másik 3 email cím nevét ami még az én birtokomban van!
2020. dec. 7. 12:35
 3/16 A kérdező kommentje:
plusz a nevem a címem meg a telefonszámomat is! bár ha ugyanaz az illető aki az elsőt feltörte akkor ezeket tudhatja onnan is!
2020. dec. 7. 12:36
 4/16 anonim ***** válasza:

Kétlépcsős azonosításod van??

Amúgy ha egy email fiókot feltör legtöbb adat nincs benne abból amit ír. Szerintem szimplán egy spam. Lehet valami adatbázisból kiszivárgott az email címed. Nem ritkán van ilyen. Fizetni amúgy is felesleges. 350euro azért nem kis összeg, ha úgy van akkor sincs garancia arra hogy ha tényleg birtokában vannak az adatok hogy akkor leáll.

Esetleg menj be a rendőrségre és mutasd meg az emailt.

2020. dec. 7. 12:53
 5/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
Aha. Tehát kapsz egy ismeretlentől egy levelet, amiben azt ÁLLÍTJA, hogy tud rólad mindent, és te elhiszed. Ha én azt állítom, hogy az IQ-d szerencsére negatív, akkor azt is elhiszed? Ismeretlen vagyok, és még le is írtam...
2020. dec. 7. 13:07
 6/16 A kérdező kommentje:
a levél tartalmazza a teljes nevem a lakcímem meg a telefonszámomat is tehát ezeket tudja meg felsorolta azokat az email címeknek a nevét amik még az enyémek! azért ezt nem mindenkinek kéne tudnia nem? Nyilván nem fogok pénzt küldeni mert semmi értelme! na meg ez a 3 órás határidő! mióta a másikat megszerezte vki más azóta lépek be gyakrabban korábban meg hetente 1-szer! a legtöbb embernek esélye se lenne teljesíteni a dolgot...
2020. dec. 7. 13:11
 7/16 A kérdező kommentje:
a mostanin amire kaptam azon van kétlépcsős! bár tudja a teloszámom de gondolom az sms-t nem láthatja a kóddal!?
2020. dec. 7. 13:12
 8/16 anonim ***** válasza:

Valamilyen oldalról szivárogtak ki ezek az adataid, azt használják fel. Ettől tűnik hitelesebbnek a zsarolás. Legrosszabb esetben valóban hozzáfértek az egyik fiókhoz, és a beállításokból kinézték ezeket.

Ha most hozzáférésed van minden fiókhoz, azokon van kétlépcsős hitelesítés, nincs akkora probléma. A másik amire figyelni kell, hogy ne használd ugyanazt a jelszót, és időnként (pl. évente) cseréld őket.

- Ha mindenhol ugyanazt használod és kiszivárog a netre valamelyik oldal feltörése során, akkor minden fiókodhoz veszélybe kerül a hozzáférés.

- Ha nem ugyanaz, de évek óta nem cserélted, szintén nyilvános lesz egy hozzáférésed.

- Ha viszont mindenhol más a jelszó és azokat cserélgeted, akkor jó eséllyel egy olyan jelszavad szivároghat ki, amit már nem használsz, így nem fognak tudni belépni a fiókba.

2020. dec. 7. 13:19
 9/16 A kérdező kommentje:
nem rég változtattam meg mindenhol! de a fremail-os fióknál nem tudtam a 2lépcsőst beállítást megcsinálni hiába töltöttem le a QR azonosító programot a telőre és szkenneltem be nem írja ki az a 6jegyű kódot amit kérnének a megadáshoz!
2020. dec. 7. 13:24
 10/16 anonim ***** válasza:

Freemailt már csak ezért sem szabad használni

A személyes adataid pedig fent vannak pl facebookon.

Elég az email címre rákeresni és azonnal ott a profilod.

Nem nehéz az adataidat összeszedni a neten a facebook pedig nagy segítség, ha az adataid kellenek.

2020. dec. 7. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!