Van olyan windowsos telefon amelyik nem ezzel a csempés megoldással dolgozik? (Azt tudom hogy a nokiák egytől-egyig ilyenekkel vannak felszerelve)
Ez az egységes felülete a Windows Phone-nak. És ezt kötelező jelleggel kell használniuk a gyártóknak. Bármilyen wp-s telót veszel az ugyan ilyen lesz.
A régi Windows Mobile rendszer az hasonlított az asztali windowsnál megszokott felületre, de azt lehetett variálni mindenféle alkalmazással pl. spb mobile shell, de sok gyártó használt egyedi felületet is pl. a HTC
És ilyen régi asztalihoz hasonlító telefont lehet még kapni?
Mert windowsosat szeretnék de ezt a csempéset egyszerűen nem tudom kezelni.(20/L eddig androidos telefonjaim voltak)
Használtan biztos. De ezek nagyon régi készülékek. Akkoriban még alkalmazásbolt se volt, szóval úgy kell a netet túrni az alkalmazásokért. No, meg a rendszer se volt épp egy atomstabil.
A csempés felület faék egyszerű a régihez képest.
A csempéket miért nem tudod kezelni? (Érdekel)
Miben rosszabbak, mint a normális ikonok?
Egyébként nem kötelező használni, de elég fapados:
A csempéktől jobbra van egy alkalmazás lista abécé-sorrendben.
(Talán ha kitörlöd az összes csempét, akkor automatikusan az jelenik meg. De ezt 1. nem próbáltam ki, 2. nem is szeretném.)
Kedves első köszönöm a választ!
Kedves második:
Androidom volt mindig is,de volt a kezemben egy ismerősöm nokia lumiája.
Egyrészt engem zavart,hogy nincs az a megszokott háttérkép és home felület.
Rögtön a csempékkel kezdünk.Illetve nekem már gépen sem jött be,ezért-mivel utánaolvastam hogy nem éppen billentyűzet+egér kombóra lett a rendszer kitalálva-egy ismerős telefonján ízlelgettem de ott sem tűnt könnyebbnek.
A számítógép (asztali vagy laptop) más világ, ott nekem sem jön be.
De telefonon teljesen rendben van.
Oké, hiányzik/hiányzott a háttérkép.
De ettől még nem lesz nehezebben használható szerintem: ugyanúgy rá kell bökni egyet, mintha ikon lenne egy háttérkép előtt.
(Egyébként a Windows Phone 8.1-en már be lehet állítani háttérképet, amit szétdarabol a csempékre. Ez szerintem elég jól néz ki, bár nekem alapból jobban bejönnek az absztrakt hátterek/képek. Azzal meg nekem nagyon tetszik.)
Személyesen ismerek valakit, aki hozzád hasonlóan (de inkább még durvábban) csempeellenes. De még nem sikerült megfogalmaznia, hogy mi baja vele. Ezt azért hoztam fel, mert ha egy kis "agressziót" éreznél a válaszaimban, akkor az nem miattad van, hanem a másik illető miatt.
Szóval, igen, én telefonon és gépen (laptopon) is közelebbről ismerem. Viszont nem szabad összekeverni a kettőt! Egyelőre még nem ugyanaz a két rendszer.
Gépről nekem sem hiányozna, most is kerülöm, amennyire lehet.
Telefonon meg nincs vele bajom.
Ha neked/valakinek baja van vele, szívesen meghallgatom.
A hátteres probléma valamilyen szinten elfogadható szerintem, de attól még ugyanúgy használhatóak maguk a csempék, csak a háttér fekete/fehér.
Ami még lemaradt:
Talán engem még az is zavar hogy telefon beállításainál nekem kicsit sok a lehetőség.Ezt nem csak a kommersz fényerő-csengőhang-hívásbeállítások-stb-re értem hanem úgy magára az egész telefonra.
Nekem túl futurisztikus,ha szabad így fogalmaznom,mivel ha már csak hozzáérek felkínál 23456765432 a köbön lehetőséget.
Ez persze tök jó,de az én rendszerető agyam inkább szereti a korlátokat.Illetve azt ha minden kéznél van.(pl androidon clean mastert használok,és tök jó hogy van widgete,nem kell előtúrnia menüből és sorban kilődözni minden futó alkalmazást,bár ezt is meg lehet tenni)
A háttérkép inkább az élvezeti értéket rombolja,valamilyen szinten nekem még mindig egy telefon előszobája,jó ránézni.
Ettől persze jó telefonnak tartom ezeket a nokiákat,stabilabbak mint az androidokat,de az android praktikusabb...Ízlések és pofonok.:)
(amit külön köszönök hogy normálisan,kultúráltan tudtam itt mindenkivel véleményt cserélni)
Igen én is kapaszkodom a win7-be,hiába jöttek ki 8-asok meg 10-esek.
Véleményem szerint a windows cég nem is nyúlhatott volna mellé nagyobbat,mint azzal hogy egy alapvetően érintőképernyős eszközökre megírt op.rendszert gépre vitt,ebben a formában.
Némiképp átalakíthatták volna.
A Windows nem cég, hanem csak egy operációs rendszer amit a Microsoft készít.
Amúgy ha ennyire nem vagy kibékülve vele akkor miért nem maradsz az androidnál?
A "Beállítások"-ban egyetértek veled. Én is néha hosszú percekig keresek valamit ott.
Az alkalmazások kilövése szerintem elég egyszerű:
- hosszan nyomod a vissza gombot
- megjelennek a "futó" alkalmazások
- kis X-szel be tudod zárni
- lefelé húzással szintén
A futót azért tettem idézőjelbe, mert WP-n egyszerre valójában szinte csak egy alkalmazás fut. Ami háttérben van, az nem.
(Kivételek az ilyen-olyan háttérben futó szolgáltatások, pl. Messenger, zenelejátszó)
Hallottam már, hogy Androidon külön alkalmazással kell kitakarítani a memóriából az alkalmazásokat néha. (Nekem nem igazán van tapasztalatom az Androiddal.) De ilyenre valójában nincs szükség WP-n.
Régebben amúgy nem volt az a bezárási lehetőség, amit fentebb írtam. Az X-es egy 8.0-s frissítés után lett (Lumia Black). A lehúzás elvileg csak 8.1-ben (Lumia Cyan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!