Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az informatikának melyek azok...

Az informatikának melyek azok az ágai, amelyek kevésbé nehezek?

Figyelt kérdés
2020. dec. 1. 19:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Relatív, hogy kinek mi nehéz. Számomra a weblaptervezés egész érthető.
2020. dec. 1. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Webfejlesztes
2020. dec. 1. 19:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Hogy is mondjam, a webfejlesztésben maradhatsz kezdő. Más területeken azért ez nehezebb, de több pénzt kereshetsz. Évtizedek óta vannak a "vérpistikék", akik feltelepítik a Wordpresst és programozónak hívják magukat. Ezért olvashatsz néha lenéző véleményeket a témáról. De ezt is lehet magas szinten űzni, és sok nyelvből vagy keretrendszerből válogathatsz.
2020. dec. 1. 19:59
 4/7 anonim ***** válasza:
68%

Valami minél harveresebb, annál lejjebb helyezkedik el. Például számítógép szerelő-karbantartó meg valamivel felette a rendszergazda. Ők nagyjából a lista legalján helyezkednek el, az előbbit például informatikusnak sem érdemes hívni.

Ezek után jönnek az IT support-osok meg cégeknél a mindenesek, majd felettük például a web designerek. Utána jönnek HCI, ux-ui designerek, majd a webfejlesztők tehát front és back-end, felettük pedig a bármely más programozók meg mondjuk akik adatbázisokjal foglalkoznak. (Ezeken belül is megvan persze a szint juniortól senior-ig). szerintem a játékfejlesztés megint más tészta, rengeteg mindenből áll de ha általánosságban nézzük, kreatívnak is kell lenni programozás mellett, így a sima programozás főlé tenném valamivel. (Emberfüggő, nekem például jobban feküdne a gamedev.)

Ezek fölé tenném az informatikai projectek manager-eit azaz project manager.

Efelett van egy kis szünet és jönnek a speckóbb munkakörök (nem sorrendben). Ide tartoznak az adattudósok, cyber security/forensics ágaiban elhelyezkedő személyek, IoT azaz Internet of Things, AI azaz mesterséges intelligencia bár az inkább kutatás már, meg talán még a Cloud Computing-os kollegáknak sem megy rosszul úgy tudom.

A fejemben valahogy így néz ki a ranklista.

2020. dec. 1. 20:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem lévő válaszát kiegészíteném azzal, hogy a ranglista legtetején a középiskolai, pendriveot a nyakában viselő rendszergazdák állnak.
2020. dec. 1. 21:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Érdekes ez a lista, de inkább hierarchiát tükröz, semmint hozzáértést, ami főleg abból látszik, hogy a PM milyen magasra lett helyezve, holott ők sok mindenhez értenek biztosan, csak az IT-hez nem, de nagyon nem ;-)

Én szerintem nincsen ilyen, hogy mi nehéz, meg mi nem, szerintem ez a szektor sok esetben készségeken, tehetségen alapul, ha van valamihez érzéked, akkor jól tudod csinálni kevés küzdelemmel, ha nincs, akkor meg hiába tanulod, sosem leszel igazán jó Pl. a grafikusok - meg lehet mindent tanulni, ami a technikáját illeti, de ha nincs hozzá vénád, nem leszel jó grafikus. Egy szoftverfejlesztő nagyszerű adatbázisokat tud összekalapálni, de nem tud egy x node-os adatbázis cluster-t felépíteni és működtetni, legalább is nagyon-nagyon kevesen. És sorolhatnánk, ezek a munkakörök nem egymás alatt, hanem egymást kiegészítve egymás mellett érnek valamit, mindegyik a másikra van utalva.. kivéve a sysadmin-t, mert ő szrik mindenkire :-))

2020. dec. 2. 16:39
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 "...abból látszik, hogy a PM milyen magasra lett helyezve, holott ők sok mindenhez értenek biztosan, csak az IT-hez nem, de nagyon nem ;-)"

Ja hát bocsánat, én nem Magyarországból indultam ki, ahol közgazdász meg semmitérő műszaki menedzserek küzdik fel magukat project manager-nek.

Nálunk Angliában senior informatikusokból, leginkább szoftverfejlesztőkből szoktak project menedzserré várni. Például a legtöbb infó alapképzésben alap dolog a "Project management for IT" tantárgy, nekem sem maradt ki. Vagy ha nem erre gondoltál, akkor segítséget kérek, mert a magyar piacról nincs nagyon tapasztalatom, de itt az esetek nagyrészében tapasztalt IT hátterű emberekből lesz PM.

2020. dec. 2. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!