Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a kínai...

Mi a véleményetek a kínai laptop SSD -ről?

Figyelt kérdés
Nemrég tönkre ment a winchesterem a laptopomban, és szeretnék bele rakni egy újat, de ha lehet akkor inkább SSD-t. Nincs nagy tárhely igényem (128-256GB bőven elég), inkább a gyorsaságra utazom. Viszont próbálom olcsón megoldani a helyzetet. Na már most, a minap felnéztem Ali express-re, ahol találtam is egy rahedli SSD-t kedvező áron. A kérdésem az lenne, hogy azok a tárhelyek gyorsabbak-e mint az átlagos HDD-k, biztonságosak-e, illetve érdemes-e lenne Ali-ról rendelni ilyen dolgot? (Annyit hozzá fűznék, hogy az egyik barátom már rendelt onnan RAM-ot és azzal nem volt baj.)

2020. nov. 30. 13:26
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Elég nagy része kamu, fake cucc.

Ráírják, hogy ennyi meg ennyi GB és konkrétan örülsz, ha 50GB rá megy..

Nem véletlenül ilyen olcsóak, mert annyit is érnek.

A helyedben itthon nézelődnék, hardveraprón is kaphatsz már olcsón használt SSDt.

Most ránéztem és ilyenek hogy "KingDian", ami a Kingstone-t szeretné koppintani, nem túl hiteles.

Youtuben egyébként rengeteg videót találsz az aliexpressről rendelt cuccok minőségéről.

2020. nov. 30. 13:31
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Aliexpress-ről, Wish-ről, Alibabáról és eBay-ről NEM veszünk semmilyen memóriát. Se RAM, sem SSD, sem pendrive. Pont.

99%-ban hibás, lassú, hamisítvány vackokat árulnak.

Ha szerencséd van, akkor csak bűn lassú a hamisítvány vezérlő miatt. Ha nincs szerencséd, akkor még a tárhelyről is hazudik és 256GB-nak hazudja magát és van benne egy 16GB-os chip, hogy épp a rendszert talán rá tudod tenni, de mikor már adatokkal töltenéd meg, akkor elvész minden.

Tessék, egy tisztességes minőségű, 3 év garis, de mégis olcsó 240-es SSD:

[link]

Ha ennyid sincs rá, akkor ne vegyél SSD-t!

2020. nov. 30. 13:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy azt gondolod, 128-256 GB elég, az SSD működési elve nagyban eltér a HDD-től. Mindig célszerű nagyobbat venni, hogy ne tedd tönkre idő előtt. Körül-belül a háromnegyedét lehet terhelni egy SSD-nek, szóval így tervezz!

(És felteszem Windowst használsz, ami, illetve a ráírt szoftverek is eléggé növekvő kódbázissal bírnak, szóval érdemes legalább egy 512-esben gondolkozni)

Ne vegyél kínából ilyen termékeket, mert megbízhatatlanok és nincs rájuk semmilyen garancia, vagy minősítés. Még itthon sem egy egetrengető összeg megvenni egy megbízható boltból egy normális gyártó termékét. Fontosak az adataid? Felteszem, semmiről sincs biztonsági mentésed. Ha elszáll a tárolód, vele veszik az összes cuccod is. (Most tekintsünk el attól, hogy egy tönkrement SSD-ről könnyebb-e adatot kinyerni, mint egy merevlemezről)

2020. nov. 30. 13:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért a háromnegyedes kihasználás már túlzás. Overprovisioning-nak elég 10% üres hely is és a mai SSD-k esetében már az sem feltétlen kell, mert a wear leveling elintézi.
2020. nov. 30. 13:46
 5/10 anonim ***** válasza:
57%

A válasz:

igen,

igen,

nem.

Gyorsabb, biztonságos, de nem éri meg. Magyarhonbol nem sokkal többért kapsz, garanciával. Ha jó a "kinai garancia" is, akkor meg nyugottan nézhetsz használtat is, azok még olcsobbak.

2020. nov. 30. 14:04
 6/10 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Az Aliexpress-t azért ne említsük egy lapon a Wish-sel. Ott is vannak fake cuccok, de az fel van tüntetve a leírásban, pl pendrive 2TB. Vagy megnézed az értékeléseket, abból lejön megéri-e az árát. Több eredeti terméket is vettem már onnan. Pc alkatrészeket még nem, de egy SSD, ami 10-15000Ft itt nálunk, ha főleg nem csak 2 hónap múlva kellene, mert most kb addig tart, mire ideér, akkor inkább rendeld meg itthon vagy hardverapró használtan, pár ezressel kevesebb. Egyszer én is egy használtat választottam, mai napig hibátlan.
2020. nov. 30. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Vannak olyan dolgok amiken nem szabad spórolni!

Biztos leírták már előttem, nem olvasom most végig a sok választ, de az tuti hogy az SSD az egyik amin nem spórolunk!

Ha tönkremegy viszi az összes adatodat!

Jótállást pedig nem kapsz rá, vagy ha mégis akkor 3-4 hónap mire visszaküldöd és küldenek egy ugyanolyan szart!

Western Digital Blue szériát vegyél. nem a legdrágább, viszont jó.

14k a 250-es, az 500 is csak 21l

Ennyi pénz ne vágjon már földhöz!!

[link]

(én annó 40-ért (!!!) vettem az első ssd-m ami 128 gigás volt. )

2020. nov. 30. 16:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Aha. Ja selytettem hogy nem a legjobbak, csak gondoltam megkérdezem. Hátha valaki rendelt, és azt mondja jó. De igazatok van, inkább rendelek egyet itthonról. Viszont nekem tényleg nem kell nagy tárhely a laptopomba. Nem mai darab, de azért jó kis gép. Csak mivel az 500GB HDD ami volt benne beszart, így egy 70%-os 64GB-os HDD-t raktam bele egy 1000 éves laptopból hogy legalább tudjam használni. De az 500-as vinyóból is ha 100-at megpakoltam az már rekord nálam. Sokmindent tárolok külső merevlemezen, vagy felhő tárhelyben. Csak azért akarok SSD-t hogy legalább a win 10 ne egy év legyen mire betölt. Szóval nekem tényleg elég egy 128-as is akár. De ha tudtok valami olcsóbb megbízhatót akkor ne tartsátok magatokban. Többen írták használtan. Nekem nincs bajom a használt termékekkel, meg szerintem az SSD nem annyira kényes mint a régi HDD-k.
2020. nov. 30. 17:08
 9/10 A kérdező kommentje:
*Sejtettem elírtam XD sorry
2020. nov. 30. 17:09
 10/10 anonim ***** válasza:
ssd-n, hdd-n ne spórolj. Mindig újat, és megbízható helyről vegyél
2020. dec. 1. 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!