Mi a véleményetek a kínai laptop SSD -ről?
Szia!
Elég nagy része kamu, fake cucc.
Ráírják, hogy ennyi meg ennyi GB és konkrétan örülsz, ha 50GB rá megy..
Nem véletlenül ilyen olcsóak, mert annyit is érnek.
A helyedben itthon nézelődnék, hardveraprón is kaphatsz már olcsón használt SSDt.
Most ránéztem és ilyenek hogy "KingDian", ami a Kingstone-t szeretné koppintani, nem túl hiteles.
Youtuben egyébként rengeteg videót találsz az aliexpressről rendelt cuccok minőségéről.
Aliexpress-ről, Wish-ről, Alibabáról és eBay-ről NEM veszünk semmilyen memóriát. Se RAM, sem SSD, sem pendrive. Pont.
99%-ban hibás, lassú, hamisítvány vackokat árulnak.
Ha szerencséd van, akkor csak bűn lassú a hamisítvány vezérlő miatt. Ha nincs szerencséd, akkor még a tárhelyről is hazudik és 256GB-nak hazudja magát és van benne egy 16GB-os chip, hogy épp a rendszert talán rá tudod tenni, de mikor már adatokkal töltenéd meg, akkor elvész minden.
Tessék, egy tisztességes minőségű, 3 év garis, de mégis olcsó 240-es SSD:
Ha ennyid sincs rá, akkor ne vegyél SSD-t!
Attól, hogy azt gondolod, 128-256 GB elég, az SSD működési elve nagyban eltér a HDD-től. Mindig célszerű nagyobbat venni, hogy ne tedd tönkre idő előtt. Körül-belül a háromnegyedét lehet terhelni egy SSD-nek, szóval így tervezz!
(És felteszem Windowst használsz, ami, illetve a ráírt szoftverek is eléggé növekvő kódbázissal bírnak, szóval érdemes legalább egy 512-esben gondolkozni)
Ne vegyél kínából ilyen termékeket, mert megbízhatatlanok és nincs rájuk semmilyen garancia, vagy minősítés. Még itthon sem egy egetrengető összeg megvenni egy megbízható boltból egy normális gyártó termékét. Fontosak az adataid? Felteszem, semmiről sincs biztonsági mentésed. Ha elszáll a tárolód, vele veszik az összes cuccod is. (Most tekintsünk el attól, hogy egy tönkrement SSD-ről könnyebb-e adatot kinyerni, mint egy merevlemezről)
A válasz:
igen,
igen,
nem.
Gyorsabb, biztonságos, de nem éri meg. Magyarhonbol nem sokkal többért kapsz, garanciával. Ha jó a "kinai garancia" is, akkor meg nyugottan nézhetsz használtat is, azok még olcsobbak.
Vannak olyan dolgok amiken nem szabad spórolni!
Biztos leírták már előttem, nem olvasom most végig a sok választ, de az tuti hogy az SSD az egyik amin nem spórolunk!
Ha tönkremegy viszi az összes adatodat!
Jótállást pedig nem kapsz rá, vagy ha mégis akkor 3-4 hónap mire visszaküldöd és küldenek egy ugyanolyan szart!
Western Digital Blue szériát vegyél. nem a legdrágább, viszont jó.
14k a 250-es, az 500 is csak 21l
Ennyi pénz ne vágjon már földhöz!!
(én annó 40-ért (!!!) vettem az első ssd-m ami 128 gigás volt. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!