Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá apámat, hogy...

Hogyan vegyem rá apámat, hogy vegyen egy új gépet?

Figyelt kérdés

Nem nekem kell, hanem neki, mert kB 20 éves gépet használ, több iok is van rá, miért nem jó:

-Windows 98 van rajta

-2GB RAM van benne

-30GB tárhelye van

+ a monitor is egy rakás xar, 5 percet kell várni, míg bekapcsol, fagy az egész gép.

2020. nov. 25. 16:53
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Mutass meg neki egy közepes SSD-vel rendelkező konfigot (ha van), ami pár másodpercen belül bootol és minden pöccre indul. Ha utána is ragaszkodik ahhoz a géphez, amiről én egy emailbe sem mernék belépni (Windows 98 könyörögöm!!!), akkor a jó ég sem tud rajta segíteni.
2020. nov. 25. 17:02
 2/27 anonim ***** válasza:
Windows 98 elvből csak 1GB RAM kezelésére alkalmas, de sokszor még az is körülményes.
2020. nov. 25. 17:22
 3/27 A kérdező kommentje:

Igen elírtam, 200MB RAM, ha jól láttam, de nem biztos.

Nos többet megtudtam róla:

A processzor: Intel Pentium MMX

A grafikus kártya egy Geforce 4200ti

Ha jól láttam, floppy, de van HDD is, kettő, de abból csak az egyiket tudja kezelni.

2020. nov. 25. 17:40
 4/27 A kérdező kommentje:

A facebookot is azon próbálja használni, de sokszor az Explorer összeomlik.

Meg YouTube-t is néz rajta.

Igen, mutattam az enyémet, kB fél perc alatt feláll a rendszer, de ő azt mondja, amíg nem romlik el, addig ezt fogja használni. (XD ráküldenék egy trójai, de olyan régi a gép, hogy még az is visszafordul.

2020. nov. 25. 17:43
 5/27 anonim ***** válasza:

"ráküldenék egy trójai, de olyan régi a gép, hogy még az is visszafordul"

Ezen jót nevettem... :))) Hát igen, az is egyfajta vírusvédelem, ha már kipusztultak mellőle a rendszert támadó kártevők. :)

Nézd, ha ő eldöntötte, hogy márpedig addig fog vele szenvedni, amíg nagy zörgéssel szét nem hullik, akkor nehéz lesz meggyőznöd. Azt megteheted, hogy sűrűn mutatod neki a tiedet, előbb-utóbb hátha ráérez, hogy megéri.

Egyébként egy új, alap irodai jellegű gépet 40-50 ezerből össze lehet rakni, plusz a monitor, amit akár használtan is ki lehet fogni. De lehet, hogy még olcsóbban is kihozható az egész, ha esetleg az árak miatt óckodik.

2020. nov. 25. 23:55
 6/27 anonim ***** válasza:

Mondd neki, hogy előbb-utóbb a géppel együtt őt is be fogják tolni egy múzeum vitrinjébe, és kiírják, hogy egy máig harcoló Win98 júzer. De legalábbis ne csodálkozzon, ha egyre sűrűbben kérnek tőle autogramot.

https://www.youtube.com/watch?v=ZEwnRq9N--0

:)

Amúgy nem akarok gonoszkodni, mert én is ilyen vagyok, a mostani gépemet 2007-2008 körül vettem. De egy modern Linux azért elég jól elfut rajta. Erősen érik egy csere, de még nincs szívem megválni tőle.

A billentyűzetem kb. a '80-as évek második feléből való, de imádom. :)

2020. nov. 26. 00:40
 7/27 A kérdező kommentje:

Nos azt mondta, hogy még mindig nem akar venni újat, de annyit mondott, hogy frissíthettem neki win 2000/ME-re?

(kész agybaj...,esküszöm,leégetem a tápot :/)

2020. nov. 26. 16:03
 8/27 anonim ***** válasza:

"frissíthettem neki win 2000/ME-re?"

Valszeg elfut rajta, de nem sokkal lesztek előrébb, az is ugyanolyan elavult. Bár az legalább már NT alapú. Emiatt mondjuk lehet, hogy a kártevőknek is jobban ki van téve.

2020. nov. 26. 16:58
 9/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nem hogy örülne, hogy lesz egy normális gépe, de ő tudja, én feladom vele a harcot, pedig legalább win 7 kellene, talán vista, de mindegy
2020. nov. 26. 17:14
 10/27 anonim ***** válasza:
Azok tuti nem futnak rajta. Még egy XP is határeset...
2020. nov. 26. 17:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!