Honnan szerezzek linuxos fejlesztői környezetet?
Amolyan Linux alapú CMD-t... Olyan ssh jellegűt... A puttyon keresztül próbáltam de felvevő kapcsolat nélkül nem sikerült.
(Gondolom látszik, hogy nem vagyok profi, pls válaszolj, ne oktass ki)
Igen, tényleg nem érteni, mi is a problémád pontosan. A Linux disztribúcióknak általában része az OpenSSH csomag, hogy simán terminálból tudj SSH kapcsolatot indítani, nem kell hozzá semmi.
ssh felhasználó@host
És már kéri is a jelszót.
" felvevő kapcsolat"
hogy micsoda?
gondolom windowsról putty-t használva akarsz linuxhoz csatlakozni
22-es portot használja alapból, illetve lehet a root felhasználót alapból tiltja, hogy távolról bejelentkezz vele
egyébként nem egy nagy ördöngőség az SSH-t beállítani
sudo apt install openssh-server
sudo systemctl enable --now sshd
ifconfig -a
(hogy megnézd, az aktuális IP címet)
aztán még lehet itt játszadozni a config fájl-al, de abba nem megyek bele, van egy rakás tutorial
Szerintem Windows alá akar bevarázsolni valami Linuxos terminált.
Windows 10 alatt ott a WSL2, vagy a cygwin-es cuccok.
A kérdés nem igazán értelmezhető.
Mit szeretnél? Csak mert sem a parancssor, sem az SSH, sem a Putty nem fejlesztőeszköz. Fejlesztőeszköz például a GCC, a Lazarus, a Monodevelop, a Python, stb, stb.
Az SSH egy távoli elérési protokoll, ami arra szolgál, hogy egy távoli gépre be tudj jelentkezni, és azon parancsokat, progrmaokat tudj futtatni. Alapvetően karakteres felületet biztosít (bár az X továbbítás révén kis mókolással grafikus felületű szoftvereket is futtathatsz), és valóban, amennyiben a távoli gépen telepítve van valamilyen fejlestzőeszköz, azt lehetőséged van így távolról használni. Viszont ehhez szükséges egy olyan gép (szerver), amihez van hozzáférésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!