A macbook tényleg nem jó informatikusoknak?
Informatikát szeretnék tanulni.
Remélem felvesznek.
Viszont a jövőben majd nagyon szeretnék venni egy macbook-ot.
Tényleg nem jó a programozásokhoz pl a zárt rendszere?
Prémium kategória, a s***em. A cégünknél a 2019-es MacBook-ok 5-8%-a állandóan szervizben van, pedig nem ütjük-vágjuk őket. Mindenki kéri vissza a régi jó Windows-os Lenovo-inkat, mert azokkal tized ennyi gondunk sem volt.
És nem csak a laptopok! Apple Watch-om három hónap után lett akkumulátorhibás, a feleségem iPad-jét a gyári frissítés brickelte, mostantól csak vágódeszkának jó, mert erre nem vonatkozik a garancia.
Szóval szerintem az Apple prémium minősége már rég a múlté, most már csak az áruk a prémium kategóriás.
Az 5-8% valószínűleg erős túlzás. Nálunk a cégben Lenovok vannak és ROBBANNAK (wtf?) TÖMEGESEN (wtf?)... egy 30 fős egységben 4 (!!) kollégának fúvódott fel a laptopja (wtf) felforrósodás mellett -- rendben valószínűleg egy hibás széria aksit kaptunk... de akkor is...
Nekem fél éve volt rendkívüli laptop-csere mert az alig 1 éves Lenovo T570 elszállt kék halállal...
Tényleg miről beszélünk?? Az összes "prémium" gép ipari hulladék... A DELL-ekről jobb nem is beszélni...
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a Windowsok hogy össze vannak hekkelve. A PowerPoint tavaly több mint fél éven keresztül dobott random hibaüzeneteket folyamatosan több ezer (!) kollégánál, és a Microsoft se tudta megjavítani... LOL
Az Apple cuccok rendesen össze vannak rakva, szoftver-hardver egy gyártótól, rendesen optimalizálva. És az új M1 processzorral az Apple több éves előnyre tett szert az Intellel szemben, a belépő szintű laptopjuk egyszerűen leigázza az i9-es processzoros csodákat.
Hát ez nagyon komoly szakmai érv volt 14-es, gratulálok. :)
A Kérdezőnek mondom, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy ha leülsz egy terminál elé akkor ott milyen környezet fogad...
Amúgy a windowsos "prémium" lenóvóm most fagyott le fullra a héten harmadszorra, de úgy kifagyott, hogy csak a hardver kikapcsológomb hosszan nyomására reagált, az OS egyszerűen lehalt. És nem érdekel, hogy a Cisco webexbe fagyott-e bele vagy nem (egyébként igen), egy rendesen felépített OS-nek nem lenne szabad ilyet csinálnia.
Én aztán minden vagyok, csak Apple-rajongó nem, és azok a híresztelések, hogy a rendszereik bámulatosan stabilak, és a legutolsó bitjükig célirányosan optimalizáltak, nem többek mendemondáknál. Lehet, hogy '80-ban ez valamennyire igaz volt, de mióta én Apple termékekkel találkoztam, ez távolról sem igaz.
De hogy a munkájához ki milyen rendszerű gépet használ, az - egy-két célterületet leszámítva - teljesen irreleváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!