Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez normális egy laptopnál?

Ez normális egy laptopnál?

Figyelt kérdés

Vettem egy laptopot ami bár nyilván elég alap de ez normális hogy olyan lassú hogy ha valamit be írok Google-ba lefagy 2 percre? Ha megnyitok egy mappát az is kb fél perc.. nyilván nem egy csúcs szuper de szerintem ez azért nem normális.. itt vannak az adatai. Esetleg lehet valamit csinálni? Vagy milyen alkatrészt kéne venni amitől gyorsabb lesz? Köszi

Acer Aspire 3 - A315-21-251H - Fekete - Matt kijelző - Már 3 év garanciával!

Operációs rendszer

Windows 10 Home

Processzor

AMD® Dual Core™ E2-9000 (1MB Cache, 1.80 - 2.20 GHz)

Rendszermemória

4GB DDR4

Háttértár

1TB HDD

Lemezmeghajtó

-

Kijelző

- Méret: 15.6"

- Felbontás: HD 1366 x 768

- Képernyő: Acer ComfyView™ LED-háttérvilágítású matt

Videó vezérlő

AMD® Radeon™ R2

Hang

Acer Trueharmony sztereó hangrendszer

Kommunikáció

- Acer InviLink™ Nplify™ 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi

- 2,4 GHz és 5 GHz frekvencia

- 1x1 MU-MIMO technológia

- Gigabit Ethernet

- Bluetooth® 4.0

- Acer Crystal Eye webkamera + beépített mikrofon

2020. nov. 14. 20:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ez a kaliberű gép 40 rugó használtan. Nem igazán vagy hibás, amíg ilyeneket legálisan árulhatnak, egyáltalán gyárthatnak, addig mindig lesz olyan, aki óvatlan és megveszi. Az eladó meg kb tudja, hogy hulladékot árul, de akkor is az a célja, hogy eladja. Ma meg már nem a 90-es években járunk, hogy ne legyen számos fórum, ahol informálódhatsz, és ahol érdek nélkül válaszolnak neked. Legközelebb majd okosabban csinálod. Most a legjobb az lenne, hogy ha neten vetted (bár így már valószínű ez sem járható út), akkor 14 napon belül visszaküldöd. Ez indoklás nélkül törvény adta jogod lenne amúgy, legközelebb tudjál róla.
2020. nov. 14. 22:49
 12/17 anonim ***** válasza:

Ez a Lenovo laptop, amiről most netezek, 130 ezer volt. Core i3-8130U volt benne, hasonlítsd össze a te prociddal: [link]

A többi paramétere szinte ugyanaz, leszámítva, hogy ebben 1920x1080-as kijelző van, és a Radeon helyett Intel UHD 620: [link]

Ezért a gépért, amit te vettél, újonnan max 70-80 ezret adtam volna.

Ha tényleg akarsz vele kezdeni valamit, akkor egy SSD-t és +4GB RAM-ot vegyél bele.

2020. nov. 14. 22:55
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

Igen legközelebb előbb gondolkodnom és körbe kérdezek a neten. Jóhiszeműen gondoltam csak nem basz át az eladó. Na mindegy most már legalább tanultam belőle.

2020. nov. 15. 08:46
 14/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

ez hasznos pl.

prohardver.hu n is kerdezoskodhetsz ott is segithetnek

hardverapro.hu n tudod arulni pl.

mindenkepp garanciaztatnod kellene mivel hibaja is mindenkeppen van egy gepnek sem szabad percekre befagynia, hogy csak szoftveres e az mas kerdes... de garinak ezt is meg kell tudnia oldani

ha garanciaztatad hasznalhatova valhat hatha legalabb cserelni hajlandoak vagy netan nincs ra eleve cseregarancia?

melyik boltban vetted? Olvasgad a ASZF szerzodesi felteteleket es egyebeket

fordulj a fogyaszto vedelemhez

valoszinu nem azert vettel 110ert gepet mert sok a penzed hanem mert keves ezert jobb ha nem buknad teljesen legalabb

kb. 60 at talan kilehet nyomni belole garival es ha mukodokepes normalisan! de ez nagyon hamar csak egyre lejebb fog menni

Talan hasonlo osszeget laptopfelvasarlo is fizet erte

(mindeg kitorli uzenetet, nem tudom lemaradt e valami hasznos elozobol...)

Xy4

2020. nov. 15. 11:27
 15/17 anonim ***** válasza:

Megjelenésen állíthatsz "legjobb teljesítményre", kicsit gyorsabb lesz. Lapozófájlt szokták még fix-re állítani. Pl fix 2048-ra (újraindítás szükséges)

Frissítsd a legújabb HO2H-ra, majd egyből utána indíts ismét frissítést a javítások miatt. Töredezettség-mentesítést megnézheted, ha nagyon nagy futtasd. Van még a "karbantartás" futtatása, ezt a "rendszer és biztonság"-nál indíthatod.

2020. nov. 15. 11:55
 16/17 anonim ***** válasza:

#10 vagyok:

Vitába szállok #12-vel!

Ebbe a fostalicskába NE TEGYÉL SEMMIT!

Mi a fenét akar #12 tuningolni egy 2x2.2GHz-es processzorral szerelt gépen?! Ez a legszűkebb keresztmetszet, és ezzel nincs mit tenni. Hiába a DDR4-es ram, ha a proci egy tetű.

2020. nov. 15. 13:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Ismét #10:

Szerintem az egyetlen értelmes lehetőség, hogy leszeded a win10-et, és felraksz egy win7-et. Az vígan elfut rajta fennakadás nélkül.

2020. nov. 15. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!