Ez normális egy laptopnál?
Vettem egy laptopot ami bár nyilván elég alap de ez normális hogy olyan lassú hogy ha valamit be írok Google-ba lefagy 2 percre? Ha megnyitok egy mappát az is kb fél perc.. nyilván nem egy csúcs szuper de szerintem ez azért nem normális.. itt vannak az adatai. Esetleg lehet valamit csinálni? Vagy milyen alkatrészt kéne venni amitől gyorsabb lesz? Köszi
Acer Aspire 3 - A315-21-251H - Fekete - Matt kijelző - Már 3 év garanciával!
Operációs rendszer
Windows 10 Home
Processzor
AMD® Dual Core™ E2-9000 (1MB Cache, 1.80 - 2.20 GHz)
Rendszermemória
4GB DDR4
Háttértár
1TB HDD
Lemezmeghajtó
-
Kijelző
- Méret: 15.6"
- Felbontás: HD 1366 x 768
- Képernyő: Acer ComfyView™ LED-háttérvilágítású matt
Videó vezérlő
AMD® Radeon™ R2
Hang
Acer Trueharmony sztereó hangrendszer
Kommunikáció
- Acer InviLink™ Nplify™ 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi
- 2,4 GHz és 5 GHz frekvencia
- 1x1 MU-MIMO technológia
- Gigabit Ethernet
- Bluetooth® 4.0
- Acer Crystal Eye webkamera + beépített mikrofon
Ez a Lenovo laptop, amiről most netezek, 130 ezer volt. Core i3-8130U volt benne, hasonlítsd össze a te prociddal: [link]
A többi paramétere szinte ugyanaz, leszámítva, hogy ebben 1920x1080-as kijelző van, és a Radeon helyett Intel UHD 620: [link]
Ezért a gépért, amit te vettél, újonnan max 70-80 ezret adtam volna.
Ha tényleg akarsz vele kezdeni valamit, akkor egy SSD-t és +4GB RAM-ot vegyél bele.
Köszönöm a segítséget.
Igen legközelebb előbb gondolkodnom és körbe kérdezek a neten. Jóhiszeműen gondoltam csak nem basz át az eladó. Na mindegy most már legalább tanultam belőle.
ez hasznos pl.
prohardver.hu n is kerdezoskodhetsz ott is segithetnek
hardverapro.hu n tudod arulni pl.
mindenkepp garanciaztatnod kellene mivel hibaja is mindenkeppen van egy gepnek sem szabad percekre befagynia, hogy csak szoftveres e az mas kerdes... de garinak ezt is meg kell tudnia oldani
ha garanciaztatad hasznalhatova valhat hatha legalabb cserelni hajlandoak vagy netan nincs ra eleve cseregarancia?
melyik boltban vetted? Olvasgad a ASZF szerzodesi felteteleket es egyebeket
fordulj a fogyaszto vedelemhez
valoszinu nem azert vettel 110ert gepet mert sok a penzed hanem mert keves ezert jobb ha nem buknad teljesen legalabb
kb. 60 at talan kilehet nyomni belole garival es ha mukodokepes normalisan! de ez nagyon hamar csak egyre lejebb fog menni
Talan hasonlo osszeget laptopfelvasarlo is fizet erte
(mindeg kitorli uzenetet, nem tudom lemaradt e valami hasznos elozobol...)
Xy4
Megjelenésen állíthatsz "legjobb teljesítményre", kicsit gyorsabb lesz. Lapozófájlt szokták még fix-re állítani. Pl fix 2048-ra (újraindítás szükséges)
Frissítsd a legújabb HO2H-ra, majd egyből utána indíts ismét frissítést a javítások miatt. Töredezettség-mentesítést megnézheted, ha nagyon nagy futtasd. Van még a "karbantartás" futtatása, ezt a "rendszer és biztonság"-nál indíthatod.
#10 vagyok:
Vitába szállok #12-vel!
Ebbe a fostalicskába NE TEGYÉL SEMMIT!
Mi a fenét akar #12 tuningolni egy 2x2.2GHz-es processzorral szerelt gépen?! Ez a legszűkebb keresztmetszet, és ezzel nincs mit tenni. Hiába a DDR4-es ram, ha a proci egy tetű.
Ismét #10:
Szerintem az egyetlen értelmes lehetőség, hogy leszeded a win10-et, és felraksz egy win7-et. Az vígan elfut rajta fennakadás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!