Google fotók jövőre fizetős lesz, vélemény?
Hosszútávon semmi sem biztonságos, az atomcsapás 1960-ban is elfújta volna a negatívokat és papírképeket, meg most is minden tárolóeszközt. Ennek hiányában meg szinte bármi jó, ha karbantartod. A 15 G kétszerese az még mindig 10 db DVD lemeznél kevesebb... Egy példányt odaadsz egy rokonodnak, aki máshol lakik, megkérve, hogy tegye valahová, amely helyet közöl veled. A mai technológia mellett, ha öt évenként csinálsz egy újabb másolatot, akkor szinte nulla a valószínűsége, hogy elveszik valami, pláne, ha az előző garnitúrákat sem dobod ki még 15 évig.
A biztonság az munka és költség, ezt nem lehet nullára csökkenteni.
Természetesen.
És, mint ahogy a kő méretétől függően kavics az vagy a Himalája, az sem mindegy, hogy valaki épp átlépi a 15 G-t, vagy van neki 5 tera fényképadata, mások a problémák. Nekem konkrétan van, de én úgy döntöttem, azt, ha leég a lakás, hagyom veszni. Azután már úgyis egy új élet jön, akár itt, mint földönfutó, akár fenn. :D
Ami a trükközést illeti, én is trükközök, amiért a közelmúltban jól megkaptam itt a magamét, magasztos erkölcsi alapról leszólva. :D Látatlanban biztos vagyok benne, hogy az illetőnek nincs egy vásárolt szoftvere sem a gépén, de ez mellékes. :D Engem a jövőbeli állandó fizetési kötelezettség az megrémiszt, még akkor is, ha nem nagy az összeg.
Alapvetően elszomorít.
Aktívan használom, mert tetszik hogy mappába rendezhetem a dolgokat, tetszik, hogy időnként feldob emlékeket, meg relatív jól vissza nézhetőek a képek bárhol, bármikor. Nyilván lementi az ember merevlemezre, stb. De az mégsem olyan.
Másrészt néha végig gondolom, hogy a képeim 90%-át soha senki nem nézte meg, én is csak 1x és ha meghalok amúgy is megy a levesbe :D
Ezen legutolsó bekezdés sajnos biztos is. Ettől persze még nem kell megállni és elinni a fizetést. :D
Én erősen selejtezek a képek elkészülte után, annyit tehetek. Régi iratokat is szkenneltem, hátha nem törlik. :D
A világ hozzáállásán (mármint a képekhez) sokat rontott az, hogy minden bolygólakó minden nap felrak a közösségi oldalakra egy délutánról készült 250 homályos, ugyanazt ábrázoló képet. :D Eltömi a néző bemeneteit. Az ötezredik képnél kit érdekel már az ötezeregyedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!