Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Pc-t szeretnék venni, de nem...

Pc-t szeretnék venni, de nem igazán értek hozzá. Milyen konfigot tudtok ajánlani 100-130ezer forint között?

Figyelt kérdés
Legfőképp játékra, zenekészítésre, és természetesen suli mellé szeretném használni. A válaszokat előre is köszönöm!

2020. nov. 5. 22:32
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a konfigot! :)

2 kérdésem lenne még: 1) mi az a paszta, és ahogyan az utolsó kérdezte, hogy mire jó?

2) Miért kell olyan "drága" gépházat vennem? A többi, olcsóbb gépház nem felel meg a célra?

A válaszokat újra köszönöm előre is!

2020. nov. 7. 07:30
 12/51 anonim ***** válasza:

Paszta: a processzor felülete illetve hűtő vele érintkező felülete nem teljesen síkok, a kettő nem fog nagy felületen érintkezni. A levegő pedig nagyon rossz hővezető képességű. A paszta a két felületet "köti össze" termikusan, átviszi a hőt. Neked nem kell foglalkozni vele, 99.9%-ban rajta van a hűtőn az előre felvitt paszta, csak rá kell tenni.

Gépház: a szellőzés nagyon fontos, gép által termelt hőt el kell vezetni. Ha túl meleg egy komponens, visszavesz a sebességéből. Egy nagyon olcsó gépházban nincs jó szellőzés. De akkor sem kell 27k-s gépház, 15-től már lehet jót kapni (de utána kell nézni hogy szellőzik-e rendesen a kinézett).

2020. nov. 7. 08:28
 13/51 anonim ***** válasza:

"Paszta minek?" Mondjuk azért mert ha az a gép lesz 2 éves és ha újra kell majd pasztázni mert az akkori már nem lesz az a minőség. Funkciót tekintve. Akkor ne valami fossal szúrják már ki a gyerek szemét.

Bár az igaz hogy ezt 2 év múlva ráér megtenni. Ez esetben akkor mégis csak 171 elég lesz.

Nem láttam külön hűtőt a listádban.

Ez 2 okból volt.

1. A kérdező anyagi kereti miatt.

2. A G4560 tartalmaz mellékelt gyári hűtőt. Egy olyan szintű processzorra pedig nem látom indokoltnak hogy külön hütöt kéne rakjon.

Ha később cserélve lesz egy mondjuk I5-I7-re.

Akkor ajánlom a

Noctua NH-D14

Noctua NH-U14S

Noctua NH-D15S

hűtöket. Egy G4560-ra azonban mi a f....-nak. Alap processzor.

Egyébként én meg nem láttam hogy bárki rajtam kívül konkrét eszközt linkelt volna a gyereknek. Bár belekötni valakibe nyilván egyszerűbb.

No pláne úgy hogy semmilyen érdemi tippet nem adtatok neki.

A 17 ezres táp ötletéhez pedig külön gratulálok. Az adó nélkül úgy 10-11 E

Én arra nem épitenék gépet. A minöségi alkatrész meg 10 E az elég furcsa párositás. Ha nem ilyen keretei lennének akkor mondanám hogy egy Japán Kondenzátoros modellt kersssen.

Pl [link]

Premium quality Japanese capacitors with 105 °C rating increase overall reliability and extend product life.

Azonban ez ilyen 90-100 +-os kategoria. Viszont ha megveszi 15 évig nem kell tápot cseréljen. Röhögve kifog szolgálni 3 másik konfigot is. Tehát hosszútávon megéri.

Azonban ez egy alap gép és ezért állítottam így össze.

Na viszlát.

2020. nov. 7. 18:41
 14/51 A kérdező kommentje:

Köszi szépen először is a 12-esnek, hogy leírta azt, hogy miért jó a paszta és a jobb gépház, és a 13-asnak a további tippeket. Sajnos 100 ezrem nincs a Japán cuccra.

Lehutolsó kérdésem lenne az, hogy mennyivel érné meg gyűjteni mondjuk egy 200 ezres gépre? Megérné mondjuk ez a konfig (persze nem erről az oldalról véve)?:

[link]

2020. nov. 7. 22:05
 15/51 anonim ***** válasza:

"Kingston 2x4GB DDR4 3200MHz HyperX FURY fekete HX432C16FB3K2/8 memória"

8 Gb memóriával ma már nem érsz sokat ha játsznai akarsz.

A mai játékok még épphogy elindulnak annyival minimumon.

2020. nov. 7. 22:26
 16/51 anonim ***** válasza:
#13 Nem kötöttem beléd, érdekelt hogy pasztát minek írtál a számításodhoz, mikor felesleges. Konkrét gépet azért nem írtam neki, mert az ő keretéből nem jön ki játszós gép, innen kezdve feleslegesen írok le egy 2x annyiba kerülőt. Az FSP Hexa+ 500W táp pedig valóban jó táp, hozzáértők is ajánlják, és 17k.
2020. nov. 8. 06:41
 17/51 A kérdező kommentje:

Akkor gondolom a pcx konfigja felejtős.

Emagról mennyire lenne érdemes vásárolni egy full pc-t? Láttam egyet 260-ról leakciózva 150-re. Például ez:

[link]

2020. nov. 8. 09:46
 18/51 anonim ***** válasza:
Előre építettek nem a legjobb komponensekből állnak, érdemes neked összeválogatni. Ettől függetlenül van bolt ami összerakja neked. De Prohardveren van fórum, milyen gépet építsek topik, ott megmondják a keretedből melyik a legjobb gép.
2020. nov. 8. 10:18
 19/51 anonim ***** válasza:

Ryzen 5 1600 (használt)

B450 alaplap

2x8gb ram

Silentiumpc signum sg 1 tg

Használt rx 470-580 használt 30k

Ennél gyengébbet nem vennék.

Tápnak pl egy bq System power 9

2020. nov. 8. 12:44
 20/51 anonim ***** válasza:
Amit utóljára küldtél kérdező az nem más mint egy 80 ezres használt gép újban gyengébb. Inkább vegyél pl i5-4000 rx 570 gépet 130k környékén
2020. nov. 8. 12:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!