Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem kapcsol be a számító...

Miért nem kapcsol be a számítógép?

Figyelt kérdés

Ma történt az hogy alvóra tettem a gépet majd kb egy másfél óra múlva le szerettem volna ülni játszani erre se kép se hang nem kapcsol be.

Valaki tudna segíteni miért lehet?

CPU:i5-3470

RAM: 8GB

GPU: geforce gtx 760

2020. okt. 31. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen jó parafenomének nem járnak ide. Kapcsold ki, áramtalanítsd pár percre, aztán úgy kapcsold vissza. Ha nem megy, meg kell próbálmi merevlemez/SSD nélkül indítani, vagy BIOS reset. A számítógépeknél már jó ideje még a kikapcsolás is csak egy mély alvás. Még csak nem is igazi hibernáció.

Ha így sem megy, ki kell próbálni másik táppal, illetve a tápot külön bekapcsolni úgy, hogy semmi nincs rákötve (az ATX tápcsatlakozó zöld drótját összekötni valamelyik feketével). Amelyik nem kapcsol be a kettő közül, az a ludas.

Onnantól próbálkozhatsz tovább, kivenni a videokártyát, megpróbálni alaplapival indítani. Ha több RAM modul van, akkor egyesével kipróbálni és így tovább.

2020. okt. 31. 20:43
 2/4 A kérdező kommentje:
És az nem lehetséges hogy ez a GTX 760 tönkrevágta az alaplapot vagy a tápot? Mert ha jól emlékszem átalakítóval lett beszerelve mert valamihez nem volt megfelelő a csatlakozója. Az a baj nem értek hozzá és nem ma csinálták szóval nagyon nem is emlékszem mihez is kellett az átalakító. Csak annyi van meg hogy a gtx 760 csatlakozója átalakítóval kapcsolódik valamibe.
2020. okt. 31. 20:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én a tápot tesztelném elsőnek :)
2020. okt. 31. 21:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Már megvan a probléma.Nagy valószínűséggel a táp adta meg magát. Kontaktos is volt és régi is.
2020. nov. 2. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!