Miért kapcsol vissza magától a számítógép 2-3 perc után?
Én ilyet még csak és kizárólag Windowsnál tapasztaltam. Vagy pár percen belül visszakapcaolt, vagy megvárta az éjszaka kellős közepét. Egyesek szerint bugos fast boot, mások szerint erőszakos Windows Update, az is lehet, hogy mindkettő (mert akkor is csinálja, ha nincs telepíthető frissítés). Rengeteg panasz van ebben a témában.
Nekem az egyik fő oka volt a Linuxra váltásnak.
Én a bios-ban kutakodnék. A legtöbb bios-ban a power menü alatt állíthatók be azok az események, amire a gép "feléledhet". Ilyen esemény lehet az egér megmozgatása, reagálás a billentyűzetre, de a hálózati kártyán keresztül is indítható. Ez a rendszergazda dolgát könnyíti. Beállítható az is, hogy melyik napon mikor kapcsoljon be a gép.
Na, ezeket kell szépen letiltani, majd mentés után indítani a gépet.
A biosba való belépés általában a gépindításkor a Delete billentyűvel lehetséges, de egyes alaplapok esetén ez lehet az F1, F10, F12 (vagy egyéb) billentyű is.
Nézd át #2 -es javaslatát, jó ötletek, és ha már a biosban vagy a "Power Management" területen az APCI opciót szerencsés S3 v S4 beállításra tenni, ezek "mélyebb" alvást tesznek lehetővé, mint az S1 opció.
Valamint a "Wake on Lan" (WoL) és "Wake on Wlan" (WoWLan) is lehet disabled állapotban, ez felel azért, hogy alvó állapotban a lan-on vagy a wifin érkezett "magic" csomagok felébreszthessék a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!