Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Honnan tudják, hogy a laptop...

Honnan tudják, hogy a laptop már bontva lett? (garanciavesztés, proci portalanítás, dell inspiron 3583, 1 éves)

Figyelt kérdés

Kicsit buta kérdés, de érdekel, hogy miről lehet felismerni?

Azt még megértem, hogy látszik benne a ram csere/bővítés meg hogy mondjuk bele lett rakva egy merevlemez, ami gyárilag nem volt, de hogy egy takarítás(pl. Proci ventilátor takarítás, kifújás levegővel) hogyan látszódik?

Nyilván nem szedném ripityára, csak hogy pumpával kifújható legyen, és nem szeretném, hogy a garancia rovására menne.

Azért meg, hogy valaki megcsinálja ugyan azt, amit én is, csak pénzért, nem szeretném. (korábban már takarítottam proci hűtőket, így tudom, hogy nem bonyolult, csak figyelni kell)

2020. okt. 24. 22:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
A csavarok a szem számára láthatatlan festékkel jelölve vannak.
2020. okt. 24. 22:08
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

a csavarokat jelölik.

vagy matricával, vagy gyurmával (régi módszer), vagy festékkel - 1-es koléega írta.

és amúgyis az avatott szervizes szem meg tudja állapítani hogy volt-e már bontva a teknyika.

2020. okt. 24. 22:46
 3/19 anonim ***** válasza:
54%

Nos nálam az egyik nem éppen újnak mondható asztali számítógép BIOS-ában be lehet állítani, hogy érzékelje-e a gép, hogy kinyitották a gépházat vagy sem.

Ehhez nem kell csavarokat színezni, meg belemagyarázni bármilyen összeesküvés-elméletet... :-)

2020. okt. 24. 23:05
 4/19 A kérdező kommentje:

Itt ezen nincs se gyurma, és szerencsére nincs gumitalp alá rakva sem! Viszont ha valamilyen festékkel van jelölve, akkor úgy meg lehet oldani, hogy pl. A5 lapon megjelölve, melyik honnan jött? XD

Amúgy ennél full szürke csavarok vannak, és tényleg valamivel be lehet festve?

2020. okt. 24. 23:18
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

nem úgy értettem, hogy melyiket honnan vetted ki.

hanem a csavar feje van "bekenve" festékkel

ha megmozdítod a csavart akkor ez a fetékréteg azonnal lepattan. ha csak erősebben teszed rá a ccsavarhúzót már az nyomot hagy......

autók is így vannak összerakva. aki ért hozzá melyik csavar kell nézni az kb 2 másodperc alatt megmondja mihez nyúltak hozzá.

egyzóval: ha kell a gari akkor ne tekergesd a csavarokat!

2020. okt. 25. 00:00
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Baromi egyszerű:

- Még a tapasztaltabb szerelőkkel is előfordul, hogy minimálisan elnyírják a csavarfejet, vagy felsértik rajta a festéket.

- A mai gépek döntő többsége silány minőségű, nyelklik-nyaklik, törik a csavarfészek, a rögzítőfül, stb. Egy ilyet azonnal ki lehet szúrni. De elég az is, ha csak nem pattan vissza valami.

- A csavarokat gyárilag megadott erővel húzzák meg, és nem ritka a csavarrögzítő anyag használata sem. Ha egyszer bontják a gépet, az már nem lesz olyan (viszont ha ezt szerviz teszi, akkor annak papíron nyoma van).

- A kábelek állása. Minden gépben van legalább 2-3, ezeket megadott úton vezetik, és vagy kialakított rögzítőpontokkal, vagy ragasztószalaggal rögzítik. Sokan benézik ezt, pláne, hogy a ragasztó egyszer tapad igazán, második felrakás után már könnyebben lejön.

- Nem gyári paszta, hővezető lap használata.

Persze ezek nem olyan érvek, amik közül egy teljesül, és akkor bukta, de jellemzően 2-3 minimum elő szokott fordulni, ami viszont már több mint gyanús.

2020. okt. 25. 00:05
 7/19 anonim ***** válasza:
71%
"A mai gépek többsége silány minőségű"... Ezért vennék majd használt üzleti gépet.
2020. okt. 25. 00:33
 8/19 anonim ***** válasza:

"Nos nálam az egyik nem éppen újnak mondható asztali számítógép BIOS-ában be lehet állítani, hogy érzékelje-e a gép, hogy kinyitották a gépházat vagy sem.

Ehhez nem kell csavarokat színezni, meg belemagyarázni bármilyen összeesküvés-elméletet... :-)"

Ez csak akkor lehetséges, ha az alaplap megfelelő portjára be van kötve a megfelelő kábel és "érzékelő" - más esetben honnan tudná a BIOS... :)

Ezt a funkciót úgy 15 éve senki nem használja, csak bennmaradt a biosokban :D

Nekem a Dell Inspirionon látható festékkel volt jelölve 3 vagy 4 csavar.

2020. okt. 25. 05:19
 9/19 anonim ***** válasza:
28%
#8: Mondtam én egy szóval is, hogy nincs összekötve? A kérdés az volt, hogy honnan lehet tudni, adtam egy lehetséges lehetőséget... :-)
2020. okt. 26. 15:50
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Adtál egy lehetőséget, mait a kutya sem használ évek óta... :D
2020. okt. 27. 20:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!