Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy kell Windows 11 alatt...

Hogy kell Windows 11 alatt DVD-t lejátszani internetkapcsolat nélkül a Windowsban gyárilag meglévő programok segítségével?

Figyelt kérdés
tegnap 20:12
 1/9 anonim válasza:
100%
Belököd a lemezt és elindul a lejátszó.
tegnap 20:31
 2/9 CspCsj ***** válasza:
100%

Úgy tudom, a Microsoft eltávolította a DVD lejátszás lehetőségét már a Windows 10-ből is, mert a licence-díjakat nem akarta kifizetni.

Persze az MS Store-ból telepíthető fizetős "Windows DVD Player" applikáció, de vegyesek a vélemények róla.

[link]

Már régen használtam DVD-t, de a kicsi és ingyenes MPC-HC nekem anno megfelelt.

Valahol letöltöd és pendrive-on átviszed.

[link]

tegnap 21:20
 3/9 CspCsj ***** válasza:
100%

Itt a közvetlen link, ha elkeverednél a Github-on:

[link]

tegnap 21:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Jézusom ennyi kapitalista tahót, mint amennyit a műszaki élet szül. Nem érik be azzal, hogy a vásárló kifizette a DVD-t, fizesse még külön ki a DVD licence-díjat is.
tegnap 21:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A VLC ingyen lejátssza. Amúgy a DVD formátum sose volt ingyenes, a lejátszókba van építve a licensz is, ami megkövetel bizonyos dolgokat, például a CSS, régiózár és macrovision/HDCP (attól függ, hogy analóg vagy digitális kimenetet használsz) védelemnek. Ezt az asztali lejátszók és a fizetős szoftverek be is tartják. De ugye a DVD kódolást már több mint 2 évtizede feltörték, így a licenszet megkerülve, a lemez "authentikálása" nélkül is kinyerhető a tartalma, ezáltal lejátszható a CSS és a régiózár megkerülésével, valamint tojhat a macrovision/HDCP jelzésre is. A VLC ezt csinálja és véletlenül kifogtam egy asztali lejátszót is ilyet. Azért vettem, mert van rajta analóg 5.1-es kimenet, de feleannyiért árulták mint más ilyen tudású lejátszókat. Az lett végül gyanús, hogy a hátoldalán nincs rajta a régiózár logója, se a DVD VIDEO logó, csak simán egy DVD felirat, aminek a betűtípusa kicsit sem hasonlít az eredeti logóhoz. Beletettem egy Ausztráliából importált lemezt, amit 3 másik lejátszó is régiózár hibával nem játszott le, ebben simán elindult. Furcsa, hogy kereskedelmi forgalomban ilyet lehetett kapni.
tegnap 21:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy tudom, a Microsoft eltávolította a DVD lejátszás lehetőségét már a Windows 10-ből is, mert a licence-díjakat nem akarta kifizetni."

OFF:

Ez mekkora cickány 🤣 szerencse, hogy a windowst csak 3rd party programok futtatására használom.

ON:

A válasz VLC még a pizzát is lejátsza. 🙃

tegnap 22:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
sehogy
ma 00:07
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

6/

BluRay-t kivéve.. :(

ma 00:22
 9/9 anonim ***** válasza:

#8 Az kimaradt az életemből. Se lemezem se meghajtóm.

DVD lemez/lemezkép, .mkv (h264/h265) , avchd (h264) nagyritkán Xvid (mpeg4)és VCD (mpeg1) amit le kellet idáig játszanak. Csont nélkül vitt mindent.

ma 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!