Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Budapesten hol találok olyan...

Budapesten hol találok olyan szolgáltatót, aki nagyon régi típusú adathordozók beolvasásával foglalkozik?

Figyelt kérdés
Az újszülöttünkről készültek profi fotók a kórházban és a cég csak CD-n hajlandó kiküldeni a fényképek digitális változatát. Egyelőre én a google-ben nem találtam olyan szolgáltatót, aki CD/DVD beolvasást végezne. Hol lehet 2020-ban ilyen adathordozót beolvastatni?

2020. okt. 18. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A CD nem elavult, ma is kapni újonnan CD meghajtót. Ellenben például a videokazettával, az valóban elavult, nem kapni már újonnan magnót. Vegyél egyet és olvasd be. Használtan nagyon olcsók.
2020. okt. 18. 12:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal az egyetem arheológiai szakán van aki olvasni tudja a 3000 éves ékírásos dokumentumokat is. Ott érdeklődj.. :)
2020. okt. 18. 12:39
 3/7 qkker1 ***** válasza:
100%
Hozd el hozzám, jó pénzért átírom neked pendrivera!
2020. okt. 18. 14:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is szívesen átírom neked pendrivera.. 20eFt ellenében.

Ha veszel tőlem mindössze 10eFt jelképes árért egy 8GB pendriveot.

Mert idegen pendriveot biztonsági okokból nem vagyok hajlandó a gépembe bedugni! ;P

2020. okt. 18. 14:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Bemész a könyvtárba, internet kávézóba. És megoldják. Vagy leültetnek 1 géphez.
2020. okt. 18. 16:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az optikai tárolók lehet, hogy már nem divatosak, de ettől függetlenül a technika egyáltalán nem elavult. Komolyabb, vagy egyszerűen csak munkára szánt gépekbe mind a mai napig tesznek optikai meghajtót. Még csak nem is drága: a DVD újraíró kb. 4 ezer, a Blu-ray pedig 20 körül van. (A hordozható, USB-s némileg drágább.)

Egyébként bármelyik archiválással, adatmentéssel foglalkozó helyen elvégzik neked a másolást.

És akárhogy is legyen: mindig legyen mindenről több másolatod! Ugyanis semmi nem örök életű!

2020. okt. 18. 20:38
 7/7 A kérdező kommentje:

"Az optikai tárolók lehet, hogy már nem divatosak, de ettől függetlenül a technika egyáltalán nem elavult. Komolyabb, vagy egyszerűen csak munkára szánt gépekbe mind a mai napig tesznek optikai meghajtót."

Nekem sem az itthoni sem a céges gépemben sincsen optikai meghajtó. A szomszédokat is végigkérdeztem, és nekik sincs olyanjuk.

2020. okt. 19. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!