Próbáltatok már egy 386SX-et terminálnak használni, úgy hogy soros porttal kötitek egy házi szerverre? Vagy láttatok már hasonlót, hogy régi gépet így feltámasztottak?
Pár hónapja olvastam valami külföldi oldalon, hogy valaki felrakott a régi 386SX-ére egy Slackware Linuxot, és az egyik soros porttal rákötötte a házi szerverére, ami biztosítja az internethez való kapcsolódást, és a teljesítmény oroszlánrészét.
Most a 386-ossal tud lynx-el bőngészni, irssi-vel chatelni, meg ascii grafikás rpg-ket játszani multiban másokkal a neten.
Létezik USB-RS232 átalakító.
Amúgy ez így egyfajta vékony kliens lenne. Nem butaság, én is híve vagyok a régi gépek kihasználásának, csak hát szegény még a grafikus desktop megjelenítésébe is belegebedne. :) Célhardver vezérléséhez bőven jó lenne (mondjuk kis LCD kijelzővel és mini billentyűzettel megspékelve), csak ahhoz meg méretileg túl nagy.
386-oson elvileg futnia kellene valami 90-es évekbeli X-verziónak, mondjuk twm, esetleg fvwm95 vagy WindowMaker ablakkezelővel.
Még több teljesítményt lenne elérni, ha az X-szerver a házi szerón futna, a 386-oson meg csak a kliens.
"ha az X-szerver a házi szerón futna"
Sajnos az X szerver pont fordítva működik, az a kliensen kell fusson. Legjobb lenne talán X szerver nélkül, valami Wayland, TinyX, stb. megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!