Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől nem bootol be gyorsan...

Mitől nem bootol be gyorsan az alaplapi töltőképernyő?

Figyelt kérdés
SSD-re van telepítve win 10 pro. A gépet 1.5 éve raktuk össze. Amióta felraktam a 40 gigás hitmant a hdd re azóta csinálja ezt, letoroltem nem változott semmi. Egyszerűen amikor előjön az Asrock felirat a hdd/ssd jelző folyamatosan világít, majd 1 vagy 2 perc után indul el a windows betöltése. Mitől lehet ez ?

2020. okt. 2. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
A HDD lassan pörög fel, amit az alaplap kivár. Ha gyors bootidőt akarsz, kizárólag SSD legyen a gépben. Nekem NVMe SSD önmagában 5 másodperc alatt asztalon van, ha van mellette HDD ez az idő 20 másodpercre nő.
2020. okt. 2. 22:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy az SSD-n van a windowsod, és az bootol elsőként?
2020. okt. 2. 22:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Húzd le a hdd-t ideiglenesen, lássuk akkor milyen gyors..
2020. okt. 2. 23:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Mégegy fontos: lehúzás előtt shift+kikapcsolás al állítsd le a gépet ha el akarod kerülni az esetleges adatvesztést. (Vagy kikapcsolva kell lennie a gyorsindításnak)
2020. okt. 2. 23:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#1 nekem 2 darab 5TB-os HDD van a gépben (majdnem tele mindegyik) az 500GB-os SSD mellett.

Semmilyen lassulást nem okoz, ugyan úgy 5-10mp alatt tölt be, ha van benne HDD ha nincs.

Egyébként meg ha az SSD-n van a Win és minden induló alkalmazás akkor indításnál csak megpörgeti HDD-t a rendszer, hogy működik e. Gyakorlatilag semmit nem olvas belőle, csak tesztel egyet ami pár másodperc.

Illetve a kérdésben leírta, hogy csak a Hitman óta van ez a probléma.

Ha az Epic-ről szedted le akkor töröld az Epic launchert is, és nézd meg úgy mit csinál.

2020. okt. 2. 23:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, eddig sem volt semmilyen lassulás, csak a játék után jött be ez, tehát valami köze tuti van.
2020. okt. 3. 11:18
 7/7 anonim ***** válasza:
#5 nekem se olvas semmit róla, csak ellenőrzi, hogy működik-e, ahogy mondtad. Ahhoz meg kell várni, hogy felpörögjön. Egy asztali 7200 RPM-es HDD 8-10 másodperc mire felpörög. Aztán lekéri a S.M.A.R.T. adatokat, konstatálja, hogy minden ok és már bootol is. Ha nincs HDD a gépben, nem kell várni a felpörgésre. Lehet vannak olyan HDD-k amik gyorsabban felpörögnek, vagy felpörgés közben a vezérlő elektronika már jelenti az alaplapnak, hogy itt vagyok, minden rendben, mehetsz. De a legtöbb HDD-t meg kell várni, hogy felpörögjön.
2020. okt. 3. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!