Win 10 telepítése - hogyan?
Sok videót megnéztem már, mégis elakadok a legelején...
A HDD-m váratlanul tönkrement. Vettem SSD-t, beletettem a gépbe, bekapcsoláskor az fogad, hogy "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key". Mindez fehérrel, fekete alapon.
Pendrive-on van lemezképem (iso, azt hiszem, ez a neve). Ha beledugom a gépbe a pendriveot és úgy kapcsolom be, akkor a nagy semmi fogad, csak egy szóköz villog.
Elméletileg egy bizonyos billentyűt kellene megnyomni, de melyiket?
Alaplap: ASROCK 980DE3/U3S3 R2.0
Az iso kevés.
Töltsd le a rufus-t, az tud neked usb-re készíteni bootolható rendszert az iso fájlból. Utána fog majd működni.
(Az isot meg minden mást szedj le a pendriveról, mert formázni is fogja.)
Elméletileg az is van a pendriveon.
Vagy valami egyebet is kellett volna tenni?
A rufust leszeded.
A gépedre van rajta. Futtatod.
Megadod elérési utnak az iso fájl helyét, ami ne a pendrive-on legyen már.
Kiválasztod a pendrive-ot amire akarod rakni.
Utána majd fogja formázni magának meg rárakni a "rendszert" értékelhetően.
Engedjétek már el a Rufust, annyira 2010....
Microsoft hivatalos oldala, innen letölt neked egy MediaCrationTool nevű programot, amelyből hordozható adathordozóra (alias pendrivere) egyből bootolható formában készíti elő a pendrivet.
Ehhez szükséged lesz egy másik - normális operációs rendszert (Windowst Linuxot, MacOSX-et) futtató - gépre, a Windows10-et tartalmazó lemezképre (ez elérhető a Microsoft oldaláról: [link] ) és egy programra (ez lehet az előbb említett Rufus ( [link] ), vagy ott a Balena Etcher ( [link] ) vagy Linux alatt a WoeUSB ( [link] )), ami ezt a lemezkép tartalmát a pendrivera megfelelően felmásolja (mert nem csak szimplán a .iso állományt kell a pendrive-ra másolni).
Elindítod a programot, az meg fogja kérdezni a Windowsos lemezkép és a pendrive elérhetőségét, majd ezek megadása után szépen elkészíti a telepítőmédiumot. a elkészült, leválasztod a pendrive-ot átviszed a másik géphez és elindítod róla a telepítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!