Régebbi használt MacBook Pro, vagy teljesen új MacBook Air?
2017 13” MacBook Pro touchbar:
8gb RAM
256gb SSD
Használt, 330 ezer Ft
2020 13” MacBook Air
8gb RAM
256gb SSD
Új, 390 ezer Ft
Melyikkel járnék jobban? Nem munkára kellene, hanem átlag felhasználásra, de képeket szoktam azért szerkesztgetni meg ilyesmi. iPhone-om van és nem azért mert Apple bu*i vagyok, hanem elegem lett az android 2-3 év utáni lassulásából, meg a sok értelmetlen szoftverfrissítésből. Ezért is vennék MacBookot, mert jó tapasztalatokat hallottam róla.

én inkább az airt venném.
ha a pronak valami rejtett baja van akkor abból nagy cumi van.

nem értem a fanyalgókat... windowsos laptopokból is van ám ilyen drága, meg még sokkal drágább is!
csak hát a fanyalgók azt nem is nézik hanem a ö0 ezres acerrel hasonlítgatják a macbookoat.
a Mac-el nem csak a hardvert veszed meg hanem az macOS-t is... és az azért jó tud ám lenni amikor tényleg nem akad nem fagy, nem dobálja a hibaüzeneteket, nem szívja a vírusokat...
nekem a windowsos gépem csak játékra van.
(ja és ha valaki windosozni akar az tehet a macbookra is windowst)

1.: Ne hasonlítsuk már a MacOSX-et egy Windows-hoz! Már többször elmondtam, hogy van egy fanatikus Macintosh-őrült haverom, aki él-hal az almás-cuccokért van is egy MacBook-ja, amin többet használja a Windows-t, mint a MacOSX-et, egészen egyszerűen azért mert aki fogyatékos, az vesz csak egy túlárazott PC-t, nemhiába veszünk össze vele gyakran... :-)
2.: ...és azt is most írtam le már fenetudja hanyadjára, hogy nekem 1 laptopom volt eddig azt kb 14 éve használom és minden gond nélkül futtatom rajta a Windows éppen aktuális verzióját, meg egy Linuxot.
3.: Meg azt is már leírtam, hogy aki komoly dolgot akar számítógéppel csinálni, az eleve nem laptopot fog venni, hanem egy asztali számítógépet. Az enyém most lesz 8 éves.
Ezek a tények szerintem sokmindent elárulnak. De persze az időtállóság függ attól is, hogy mennyire vigyáz valaki a számítógépére, ez meg emberfüggő.
De ha annyira ragaszkodtok a laptophoz, ennyi pénzből kb ilyeneket tudtok venni:
(...és hogy meddig bírja akadozás nélkül stb, nos az rajtatok múlik csak, meg egy rendszer-újratelepítés nem tart egy örökkévalóságig...)
A Macintosh azért nem akadozik, mert amit nem nagyon lehet használni semmire sem, az miért akadozna??? Jaaa tudom letisztult felület, hááát ha nincs elég pénzed, hogy vegyél rá valami programot... Jaaa tudom, nem mehet rá vírus olyan biztonságos, hááát a vírusokat a felhasználók rakják rá a gépekre, nem maguktól mennek rá... Jaaa tudom, minőségi alapanyagokból építik fel, hááát el tudom képzelni, hogy luxusQrvák punaszörének pamacsával polirozzák annyira fényesre, hogy bántja a RETINÁTOKAT... :-) Nevetséges!

"nem nagyon lehet használni semmire sem"
hű...
hátőőő.... nem is tudok erre mit mondani, csak mosolygok itt magamban... :))))))
nem akarom a haverodat megbántani, de ha nem tudja a gépét használni semmire akkor elég ostoba lehet szerencsétlen.
amúgy hány évesek vagytok?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!