Macbook pro mid 2012 13-inch vélemény? Érdemes lehet használtan még venni 2019 oktoberében?
Láttam egy hirdetést, hogy a srác elad egy Macbook pro mid 2012-est. Tényleg 2013 áprilisában gyártották?
Specifikációk:
Intel i7 2.9ghz
8gb ddr3 1600mhz ram
intel hd4000 1536mb grafikus kártya
128gb ssd
84,8% akku, 2199(?!) ciklus - nem sok ennyi ciklus? Akku százalék ez rendben van? Vagy mennyibe kerülhet egy új aksi hozzá, és hol tudom megvenni?
A másik: Ez még az a verzió, ahol tudom az ssd-t, ramot is cserélni ha kell?
Azt mondja a pali, hogy nincs benne hdd, hanem egyedül egy 128gb-os ssd. Ez lehetséges? :DD Hdd-t tudok bele rakni?
Mindenki köszi, megy a zöld kéz a segítőkész válaszoknak!
Az, hogy mikor gyártották, azt a sorozatszáma alapján lehetne kideríteni, elképzelhető egyébként, ha közben nem volt modell frissítés, és folyamatosan gyártásban volt, de mondom, látatlanban semmit nem tudni róla.
Az aksi állapota vs ciklus nekem gyanús, nem hinném, hogy 2000+ ciklus után 84%-os állapotot mondana magáról. Mivel ez egy cserélhető aksi (mármint könnyen cserélhető), nagyjából 100USD (iFixIt-en néztem, náluk annyi, plusz ÁFA, persze). Csomó helyen kapható gyári, utángyártott, amit csak akarsz.
RAM/SSD csere megoldható, itt még nem volt integrálva.
Mivel a MacBook-ban egyetlen HDD hely van, nyilván nincs benne másik, annak a helyére került, vagy vásárláskor SSD opciót kért. Lehet bele HDD-t is tenni, csak azt nem tudom, hogy minek... korábban bohóckodtak ilyesmivel, hogy a DVD/Superdrive helyére vettek egy beépítőt (nem tudom, hogy pontosan hogy hívják), és oda raktak be még HDD-t, de ha veszel bele egy 800/1TB-os SSD-t, akkor tök felesleges.
Btw. a korához képest elég olcsónak kell lennie ahhoz, és nagyon jó állapotúnak, hogy érdemes legyen foglalkozni vele. A kapacitása persze még ma is elég szinte bármilyen általános célra, de azért mégis csak egy 7 éves vasról beszélünk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!