Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet visszaszerezni egy...

Hogy lehet visszaszerezni egy rendszer telepítés után a D meghajtó adatait??

Figyelt kérdés
Az imént Windows 10 rendszerről Windows 8 rendszerre telepítettem át a gépem. A telepítésnél valamit rosszul csinálhattam, mert a D meghajtó (ahol temérdek nagyon fontos dokumentum, képek és fájlok voltak) tartalma törlődött.

2020. szept. 18. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
adat vissza állítással foglalkozó céget érdemes felkeresni ilyen esetbe.
2020. szept. 18. 18:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem lesz olcsó ha szakemberre bízod, de ha fontosak voltak neked akkor muszáj lesz.

Vannak olyan szoftverek is amivel vissza tudod állítani a fájlokat de azokat is meg kell venned. Az ingyenesek nem érnek semmit.

2020. szept. 18. 18:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg merjem kérdezni, miért nem mentetted az egész D-t egy külső hdd-re , mielőtt ügyködni kezdtél?
2020. szept. 18. 18:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Meg merheted, bár ennek vajmi kevés haszna lesz számomra. Meg akartam tartani a D meghajtó tartalmát, úgy gondoltam, hogy ha nem formázom le, akkor megmarad. De véletlenül leformáztam úgy gondolom. Bíztam magamban, ennyi a válasz. A konklúzió levonva, ezzel probléma nem megoldva. A Wondershare fizetős változata képes lenne visszahozni a dolgokat?
2020. szept. 18. 19:14
 5/10 Derwer ***** válasza:

Nem lehet, hogy csak betű jelet kellene adni neki a vezérlőpult-> Számítógépkezelés -> lemezkezelő részén?

A c meghajtó mérete akkora amekkor régen a c+d meghajtó volt?

2020. szept. 18. 23:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha biztos vagy benne, hogy formázás volt, hagyd abba a gép használatát, mert minden percben adatot ír rá a rendszer, és minél többet és több helysre ír, annál esélytelenebb visszaállítani. Akkor van szerencséd, ha a D meghajtót tartalmazó partíció fizikailag is a lemez végén helyezkedett el.

Az adathelyreállításhoz egy live linuxot és azon pl a Testdisk Data Recovery alkalmas a helyreállításra, én is alkalmaztam többször sikeresen. Szükséged lesz akkora méretű tárhelyre, amennyi adatot visszaállítasz, ez nem lehet a forrásmeghajtó.

2020. szept. 19. 08:39
 7/10 A kérdező kommentje:

Nos, a betűjellel kapcsolatban: mind, a C és a D meghajtó mérete ugyanaz, azért vagyok biztos benne, hogy legyalultam a D-t, mert eddig a 99 GB tarhelyéből 40 GB volt foglalt. Most viszont az egész szabad :(

A Linux nagyon jó megoldásnak tűnik. A D meghajtó volt utolsó előtti, mert a külső HDD-m az F meghajtó volt tegnap. És ez volt a helyzet az előző Windowsnál is. Az jó esély? A külső HDD-re teszem majd a visszaállítandó adatokat. Tegnap feltettem egy Aesus data recovery-t, az talált 215 GB adatot, nagyjából legalább a pár GB fényképet kapnék vissza úgy látom, de a többi adat haszontalan, viszont a visszaállításért már fizetni kellene 70 eurót, ami irtó magas összeg. Ha nem sikerülne a Linux Live megoldás, akkor ha a live-Val operálok nem veszik el amit már megtalált at Aesus? Elmentettem a keresését a külső HDD-re.

És még: linuxhoz egyáltalán nem értek, telepíteni kell hozzá azt a data recoveryt? A live nem rak új op. rendszert ugye? Tartok a linuxtól, mert a telepítés tök más, de talán sikerül valahogy.

2020. szept. 19. 11:07
 8/10 Derwer ***** válasza:

A válaszod alapján erősen kétséges a siker :(

1; 70eur az nem nagy összeg ebben a témában.

2; kalózkodni mindig lehet, bár nem szabad...

3;higy utolsó meghajtó volt - e az nem a betűjeltől függ, hanem, higy a lemezen fizikailag melyik rész volt az övé. A leírásod alapján elvileg a vége, ami jó.

4; bármilyen írási Művelet a lemezen, akár easus-szal, akár Live CDvel veszélyezteti a további folyamatokat.

5; Live CD (pendrive) lényege, hogy nem telepít, nem ír, azzal nem lesz gond.. Mindaddig amíg nem nyomsz félre és pl telepíted a D meghajtóra.

Összességében meggyőződésem, hogy ha az EASUSszal megtaláltad ami kell, akkor annak használata lesz legbiztosabb számodra

2020. szept. 19. 11:39
 9/10 anonim ***** válasza:

A live-ot nem kell telepíteni, a Testdisk viszont parancssori eszköz, tehát ideálisan nem kell grafikus felület sem. Viszont meg kéne kérned valakit, aki legalább már látott linuxot, hogy segítsen ebben, mert alapvető parancsokat azért ismerni fog kelleni (pl mount).

Itt találtok Testdisket is tartalmazó rescue képeket:

[link]

2020. szept. 19. 11:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Aesus-t megvásároltam, és ezzel sikerült visszaszereznem fontos adatokat. Sajna dokumentumokat nagyon keveset állított helyre, de képekben nagyon jól állok. Köszönöm a segítségeket!!!
2020. szept. 21. 00:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!