Milyen vst hangszerekkel,szintikkel lehet készíteni,kihozni ilyen hangzásokat és ilyen zenéket kb?
Találtam egy zenét a neten,elég szépen be van reklámozva így bukkantam rá egy facebook oldalon keresztül, egy egész jó feka bige zenéje.A stílusa is tetszik, magam is zenélgetek egyébként pár éve. Valaki esetleg tudja közületek,hogy ezeket a stílusokat és hangzásokat, milyen szintivel csinálják,vagy milyen programot használhat a producer? Próbáltam utánanézni a csajnak, csajoknak és az ismerősei között,de egy fényképet sem találtam róla valami stúdiosat,vagy programot hogy mivel készíthetik ezeket a zenéket.Senkitől nem várom azt,hogy valami totálisan kielégítő választ adjon erre a nem egyszerű kérdéskörre,csak esetleg valami tipp,hogy miben pakolják össze az amcsik ezeket az RnB, Hip Hop, Rapeket, valami használható kiindulópontot keresek. Jó,tisztában vagyok azzal, hogy kismillió program van amivel ezt meg lehet valósítani pl mint (Ableton, Reason, Cubase, Pro Tools, Fl studió stb), de hátha valaki vágja hangzásilag esetleg, hogy mivel tólhatják össze ezeket a zenéket sacc/kábéra. Igazából maga a szintik érdekelnének igazán,hogy miből származhatnak egyáltalán ilyen hangzások,mert a DAW szoftver az tök mindegy,hogy miben rakják össze voltaképpen, itt maga a soundok és a ritmusok,dobkészletek az amire inkább kíváncsi lennék. Az szinte biztos,hogy valami TR-808, TR-909, MC-s dobgép hangzások vannak ezekben, annyira én sem vagyok maradi és tudatlan,de milyen külső szintiket vagy VST-ket használhatnak ezek az ipsék akik összerakják a zenét, mert hogy a csajok nem szerkesztik össze az egész biztos.Ők a legnagyobb valószínűséggel,ahogy néztem csak énekesek és rapesek lehetnek ebben a buliban és a hátsójukat riszálják de azt igen jól,szóval hátha valaki felismer hangzásilag valamit.Válaszokat előre is köszi!:)))
1. https://www.youtube.com/watch?v=z6AhPO8xp7s
2. https://www.youtube.com/watch?v=x5c2iRHlAHA
3. https://www.youtube.com/watch?v=E3nTDCrQ2fk&list=RDEMaXE9OkI..
Bocs, hogy megszakítom a szépen kibontakozó circlejerk klubot! Nem lekezelően írok, hanem mint aki kilát a popszolgaságból. Nem állítom, hogy befutásra szánt tracket ne lenne nehéz már zenészként is összehozni. Nulla fantázia is elég lehet hozzá, de maxon semmiképp nem éri meg járatni. Vérkomoly profizmus, rengeteg ember munkája és csiliárdos cucc az előfeltétele egy-egy ilyen produkciónak. Azt meg saccold meg, hogy egy max egymillió főnyi, átlagban elég csóró fiatalból álló célközönségnek mekkora buli okos amcsi szintű popszutykot gyártani. Bocs, hogy leszólom azokat, akik tudásuk alapján, jelenlegi piaci meghatározó szerepükkel sokkal igényesebb irányba is vihetnék a közízlést! Elnézést, hogy nem állok be a szopókörbe, hogy éljenezzem a birkákon megspórolt munkát! Harminc éve hallgatom a mindenkori megúszós mainstreamet, ahányszor rádió megy a közelben, és még soha nem volt olyan, hogy ne lélegezzek fel, amikor valami retró rádióra váltunk, pedig azért az akkori zenék közül se a nagy slágereket tartom számon rendes alkotásként.
Persze ehhez nem árt egy kialakult személyiség, aki először a saját természetadta reakcióira tudatos, és csak azután mérlegel a nyáj szellemének megfelelően, már ha egyáltalán látja okát, hogy a bebirkultakkal gondoljon.
Ha csinálni akarod, akkor ne a piacot szolgáló profizmus legyen a cél! Engedd szabadon azt, ami jön! Nem baj, ha hasonlít valamire, amíg nem a hasonlítani akarás a hasonlóság oka. Nem baj, ha szarik a konvenciókra és az elméletre. Nem baj, ha nem szól profin, nem baj, ha nem akar semmi lenni, még igényes sem. Csak rakd oda egy számodra jól kivitelezhető rendszerességgel azt, ami ki szeretne jönni belőled! Ha úgy gondolod, nem az igazi még, akkor külön nekiüléssel képezd magad, és onnan vigyél át rövid jegyzeteket az alkotói blokkba, hogy mit lenne érdemes kipróbálnod, bevetned, másképp csinálnod. Ez nem az elvakult védekezés pályája, nagyon nem. Sokkal szabadabb kell legyél belül, hogy a mindenkori maximumodon üzemelhess. Aztán amikor kezd problémamentes lenni az alkotás és a megvalósítás maga, akkor lehet azon gondolkozni, hogy eladd-e a lelkedet napi X órára, hogy egy megrendelő sarkos akarata szerint összedobj valami uncsit. Persze lehet hígítani ezt az erősebb amatőrökből álló, fantáziátlan híg fost a tízdolláros alapzenékkel, de azért tedd már fel magadnak a kérdést, hogy ezt akarod-e, és ha nem, akkor mit is? Biztosan jó ötlet kapásból egy zenei szakmunkás irányt megcélozni?
Ha "lekezelő" haragot látsz, az pont ekörül a kérdés körül forog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!