Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Drágább procit vagy drágább...

Drágább procit vagy drágább alaplapot érdemes venni?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy nagyon alap játékokra való gépet venni. Már megvettem a többi alkatrészt, még ezeket nem rendeltem meg. Eredetileg egy ryzen 3 1200-at néztem ki és egy Asus prime A320M-K alaplapot. Most lett plusz 5-10 ezrem ezekre (tudom, hogy nem sok, de azért egy kis változást ez is hozhat szerintem). A kérdésem az, hogy melyikre költsem ezt a pénz? És mit ajánlanátok abban az árban?

Válaszokat előre is köszönöm!

2020. szept. 5. 18:27
 1/3 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy inkább csak lolozni szoktam és néha gta öttel játszani, de majd szeretném megvenni a Fall guys-t is.
2020. szept. 5. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:
87%
Drágább procit.
2020. szept. 5. 18:32
 3/3 anonim ***** válasza:
89%

A ryzen 1. szériája nagyon kifutó család, nem hiába kapni csak pár webshopból, azok is csak a raktáron maradt darabok, épp ezért nem is igen ajánlanám annak vételét. Lehet jobban jársz használtan egy 1600/1600AF-el, hátha találni ennyiért, talán kicsit többért.

Az 1600 AF egy továbbfejlesztett modell, mivel még akkor nem akarták teljesen kukázni a gyártósorokról az első szériát, így a 2. szériában található gyártástechnológiával pár hónapig még tovább gyártótták (14nm helyett 12nm), így majdnem a Ryzen 5 2600 teljesítményét hozzá kedvezőbb áron. Ha nem találsz 1600 AF-et, akkor a sima 1600-al is sokkal jobban jársz mint az 1200-al, mert az a 4/4 mag/szál így 2020-ban nagyon nagyon csekély.

2020. szept. 5. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!