Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Régi BIOS-al működik az új...

Régi BIOS-al működik az új alaplapom, érdemes ettől függetlenül lefrissíteni?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy mivel a teljes gépet felújítottam, kivéve a HDD-t meg SSD-t ezért az SSD-n rajta van a win10 meg a régi alaplapom BIOS-a. Mivel működik ezért nem frissítettem még a BIOS-t (mivel ma raktam össze) de ha azt mondjátok, hogy érdemes lenne akkor lefrissíteném. A válaszokat előre is köszönöm!

2020. jan. 24. 14:47
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Én tartom magam az "ami működik, azt ne piszkáld!" elvhez...
2020. jan. 24. 14:51
 2/6 Szirty ***** válasza:
76%

Egyetértek!

Ne keresd a bajt!

Ha nincs olyan problémád amit egy frissítés biztosan megold, akkor nem kell hozzányúlni.

Ha meg a fentiek mellett fogalmad sincs hogy az új változat miben tér el a régitől, akkor pláne!

2020. jan. 24. 14:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a gyors és segítő válaszokat!
2020. jan. 24. 15:00
 4/6 fukapapa27 ***** válasza:
100%
Ha rendesen probléma mentesen megy a dolog akkor egyet értek az #1 #2-es válaszíróval de ha majd kívánja akkor elkerülhetetlen lesz! :)
2020. jan. 24. 15:30
 5/6 anonim ***** válasza:
74%
Egyet értek a válaszolókkal, én informatikusnak tanulok, tanárom állítása szerint ha konkrétan semmi probléma nincsen, ne frissítsd a biost, mert ha elrontod az egész alaplapod vághatod a kukába...
2020. jan. 24. 15:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Én mindig frissítem az elérhető legfrissebb nem_beta biosra (ha a gyártó nem ellenjavalja és van downgradre lehetőség). Új funkciók lehetnek benne..!

Attól hogy működik még nem biztos hogy hibamentes (bugok, biztonsági rések)

Csak áramszünet mentes időszakban kell csinálni. Legrosszabb esetben (ha behal) kiveszem a kis 8lábú bios chipet a tokjából és elviszem újraprogramoztatni, vagy rendelek eBay-en újat 3eFt-ért.. ;)

2020. jan. 24. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!